Nie wiem czy dobre forum na ten problem...
Pisałem już o tym na forum angielskim - Technical support, ale efekt był nieciekawy - kup sobie nowego...

Kiedyś kupiłem sobie do MS Flight Simulator dobrego dzoja Microsoftu - Froce Feedback 2. Imituje wiele ciekawych zachowań poprzez wbudowany silnik. Problem w tym, że jest to dzoj z 2001 roku, a w 2004 MS przestał go wspierać. Nie ma żadnych aktualizacji po 2003. Ostatnia to chyba DirectX 7. Mam system Vista (tak wiem, do bani) i Vista sama instaluje swoje sterowniki (te z CD się krzaczą... nie działa np: menu gdzie ustawiam profile, w tym do X:BTF). Silnik działa i daje opór pod Vistą. Działał też z X3 do czasu. Jakiś tydzień temu przestał działać. Jak tylko włączam X3 to dzoj siada (brak jakiegokolwiek oporu) i gra nim przestaje mieć jakikolwiek sens. Gosc z Egosoft powiedział, żebym kupił nowego, ew. spróbował wgrac jakąś aktualizację z roku 2003. Ja pomyślałem, że skoro działał to może przeinstaluję grę, albo ręcznie wyrzucę z X3 jakiś profil. X3 po podłączeniu dzoja, dobrze go rozpoznaje (po nazwie), ale co z tego skoro nie działa poprawnie...
Macie może jakieś propozycje? Joy jest na prawde dobry i w całkiem dobrym stanie. Żal mi go tak odstawiać.
Widziałem wczoraj w MM jakies dzoje Creativa, ale w porównaniu z tym co mam to zupełnie inna klasa...
Zatem trzy pytanka:
1. Macie jakiś pomysł jak rozwiązać problem z moim joyem?
2. Może warto kupić inny? Coś polecacie?
3. Czym gracie? Może warto jednak myszką?
Dzięki,
M.
Edit by Stalovy : Dodane oznaczenie gry w tytule wątku.