Część, mam mały problem z SI moich pilotów (debile).
Postawiłem kwaterę główną President's End do której transportowce dowożą towar Antigone Memorial. Niestety co jakiś czas w sektorach Artreus Clouds i The Hole pojawia się Carrack w obstawie czterech M3. Te dwa sektory patroluje z mojej strony K w obstawie dwóch Cerbeów, Boreasa, Hyperiona i Mantisa.
Niestety cała ta watacha potrafi polec w tym pojedynku. Wykosiłem okoliczne bazy pirackie, ale jakoś Carrack ciągle się tam pojawia.
Macie pomysł co jest nie tak?
Pozdr
[X3 xtm] Problemy SI pilotów.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
A po ile dział masz w każdej wieżyczce?? Po jednym czy na full??
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
I jakie polecenie maja statki? Bo ja zauważyłem u siebie że najlepiej się sprawdza na czyszczenie z wrogiego elementu polecenie "Zniszcz wszystkich wrogów".
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Przy tym poleceniu robą to dosłownie... Niewiele u mnie zostaje... Dwa P Ścigacze w obstawie K i Boreasa poległy. Na szczęscie został jeden P do zebrania to jestem tylko jeden w plecy...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
To zależy, jak latali sami po sektorze to kosili 90%, jak tylko ja osobiście pojawiałem się w sektorze 90% zdobywali 
Ustawienia BSE takie same i w jednej i w drugiej sytuacji.

Ustawienia BSE takie same i w jednej i w drugiej sytuacji.
[ external image ]
[ external image ]
-
W K mam same PDFy gamma, z poleceniem w wieżyczkach do atakowania większych jednostek (capital ship), w pozostałych jednostkach wyposażenie na maksa.
K ma wydane polecenie patrolu wielosktorowego, pozostałe jednostki tylko polecenie eskorty K.
Gdy jestem w sektorze załatwienie sprawy zazwyczaj trwa chwilę, Carrack dosłownie rozsypuje się pod Pdf-ami.
Dziwna to sprawa czasami tracę tylko Cerbera, ale najczęściej wszystko.
Próbowałem postawić stację orbitalną, tylko coś chyba robię nie tak, bo po zakupieniu w stoczni i przetransportowaniu do sektora, nie pojawia mi się polecenie (w Mamucie) ustawienia stacji, a właściwie jest nie aktywne?
Z tym że może stacja jest za cienka, na tego typu obiekty?
Pozdr
K ma wydane polecenie patrolu wielosktorowego, pozostałe jednostki tylko polecenie eskorty K.
Gdy jestem w sektorze załatwienie sprawy zazwyczaj trwa chwilę, Carrack dosłownie rozsypuje się pod Pdf-ami.
Dziwna to sprawa czasami tracę tylko Cerbera, ale najczęściej wszystko.
Próbowałem postawić stację orbitalną, tylko coś chyba robię nie tak, bo po zakupieniu w stoczni i przetransportowaniu do sektora, nie pojawia mi się polecenie (w Mamucie) ustawienia stacji, a właściwie jest nie aktywne?
Z tym że może stacja jest za cienka, na tego typu obiekty?
Pozdr
-
Dziwne, jak Carracka to samym P Ścigaczem rozwalam, więc tutaj automatycznie K + obstawa nie powinny mieć z nim najmniejszego problemu
Może zamień go na jakiś inny większy statek? Sprzedaj K i kup coś innego, może pomoże zmienić taktykę ?

Może zamień go na jakiś inny większy statek? Sprzedaj K i kup coś innego, może pomoże zmienić taktykę ?
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
1. Sprawdź czy K ma na pewno obsadzone wszystkie sloty w wieżyczkach. Wiesz że jest problem z uzbrajaniem zdobycznych kapitali i wiesz jak go się rozwiązuje?
2. Nie zawsze uzbrojenie na maxa jest opłacalne. Duża broń jest wolna i statek uzbrojony z same np. PDF Gamma będzie miał problem z szybkimi myśliwcami.
2. Nie zawsze uzbrojenie na maxa jest opłacalne. Duża broń jest wolna i statek uzbrojony z same np. PDF Gamma będzie miał problem z szybkimi myśliwcami.
[ external image ]
[ external image ]
-
Zastanawiam się, czy czasem Twoje duże jednostki nie wykańczają się wzajemnie swoim własnym ogniem.
Poza powyższym - to, co koledzy pisali powyżej odnośnie uzbrojenia w ciężkie działa. Siedziałem ostatnio w Moo Keys Revenge w Valhalli uzbrojonej w 50 elektromagnetyków beta i 22 elektromagnetyki alfa. TRAGEDIA. Wokoło rój pirackich M3, a ja przez pół godziny zestrzeliłem może z 10 myśliwców. Przesiadka na OTAS Castrum z normalnym uzbrojeniem (przód + góra PDFy z poleceniem "atakuj mój cel", reszta ADP beta + PEW beta z poleceniem "zniszcz wszystkich wrogów", tył to samo tylko alfa) i po paru minutach nie było do czego strzelac.
Przy okazji: nie mogę zadokowac żadnym M3 do OTAS Castrum, M6 i TS dokują. To jakiś ogólny bug czy czas na reinstall?
Poza powyższym - to, co koledzy pisali powyżej odnośnie uzbrojenia w ciężkie działa. Siedziałem ostatnio w Moo Keys Revenge w Valhalli uzbrojonej w 50 elektromagnetyków beta i 22 elektromagnetyki alfa. TRAGEDIA. Wokoło rój pirackich M3, a ja przez pół godziny zestrzeliłem może z 10 myśliwców. Przesiadka na OTAS Castrum z normalnym uzbrojeniem (przód + góra PDFy z poleceniem "atakuj mój cel", reszta ADP beta + PEW beta z poleceniem "zniszcz wszystkich wrogów", tył to samo tylko alfa) i po paru minutach nie było do czego strzelac.
Przy okazji: nie mogę zadokowac żadnym M3 do OTAS Castrum, M6 i TS dokują. To jakiś ogólny bug czy czas na reinstall?
-
Bo ciężkich dzial używa się do niszczenia dużych powolnych celów. Na myśliwce nadają się jedynie szybkostrzelne działka takie jak: plazma, emiter wiązki czy działo przeciw lotnicze - do tego są zaprojektowane .
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
W "K" wszystkie działa są obsadzone, drobnicę M3 bez problemu rozwalają pozostałe jednostki. Kłopot jest tylko z Carrackiem - może to kwestia mgławic w sektorach The Hole i Artreus Clouds. Możliwe że K nie może wykorzystać atutu zasięgu PDF Gamma i atakuje z małej odległości?
Sam nie wiem, wcześniej na taki patrol wysłałem Cerbera z czterema Eclipse'ami (myślałem że wystarczy)... i polegli.
Z drugiej strony skoro ja mogę wyczyścić cały Xenoński sektor Hyperionem to dlaczego, paru piratów nie mogło by rozwalić mojej zbieraniny?
Popróbuję innych konfiguracji, może znajdę jakiś sposób.
Pozdr
Sam nie wiem, wcześniej na taki patrol wysłałem Cerbera z czterema Eclipse'ami (myślałem że wystarczy)... i polegli.
Z drugiej strony skoro ja mogę wyczyścić cały Xenoński sektor Hyperionem to dlaczego, paru piratów nie mogło by rozwalić mojej zbieraniny?
Popróbuję innych konfiguracji, może znajdę jakiś sposób.
Pozdr
-
U mnie galeon po rozwałce wyprowadził się do Xenon Core Sector 13.....
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude