[X3] Zmiana lokalizacji jezykowej

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sorkvild
x3tc

[X3] Zmiana lokalizacji jezykowej

Post by Sorkvild »

Czy jest taka mozliwosc aby zmienic wersje jezykowa gry z polskiej na angielska ? Jesli tak to jak to uczynic ?
Nie zebym mial obiekcje do polskich nazw i tlumaczen (sa bardzo dobre), aczkolwiek w jezyku angielskim jest wiecej ciekawych skryptow i addonow, i wlasnie tu mi przeszkadza polska wersja.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
bufi
x4

Re: [X3] Zmiana lokalizacji jezykowej

Post by bufi »

Sorkvild wrote:Czy jest taka mozliwosc aby zmienic wersje jezykowa gry z polskiej na angielska ? Jesli tak to jak to uczynic ?
Nie zebym mial obiekcje do polskich nazw i tlumaczen (sa bardzo dobre), aczkolwiek w jezyku angielskim jest wiecej ciekawych skryptow i addonow, i wlasnie tu mi przeszkadza polska wersja.
Można.

Edytujesz plik w głownym katalogu gry lang.dat (może być notatnikiem)
i zmieniasz istniejące tam '48' na '44' to wszystko.

A co do skryptów, to angielskie skrypty chodzą z każdą wersją językową, wystarczy odpowiednio skonfigurować menadżera skryptów.

Pozdrawiam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Albo ostatecznie ręcznie poprawić. Nic trudnego.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Oto mi chodzilo. Dzieki!
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”