Pytanie 1: Jak sie robi sklad floty, zeby jednym klawiszem odpowiednie jednostki zgrupowac zeby wydawac im komendy, na poczatku jak latalem busterkiem i dorobilem sie 3 stateczkow to nie bylo uciazliwe wchodzic we wlasne jednostki ale teraz sondy, kopalnie coraz wiecej statkow, juz sie gubie, cos tam znalazlem ze jakiegos lidera przypisywalo ale jakies cyfry trzeba bylo wpisywac i nie wiedzialem jak go przywolac. Prosze o dokladny opis, wersja angielska wiec takimi opcjami prosze operowac.
Pytanie 2: Wybralem sie po Centaura MKI i wszystko pieknie ale zainstalowalem mu AHEPT i ID, i jak chce pogrupowac bronie to gdy wybiore na pierwszym slocie 4 AHEPT a na drugim tylko 2 ID i jak przelanczam spowrotem na 1szy slot to sa 2 AHEPT i 2 ID. W busterze jak bawilem sie roznymi laserami to grupowaly sie bez problemu. Swoja droga takie dodatkowe pytanie czy ID to sie wogole oplaca bo nie zauwazylem jakiegos kolosalnego zdejmowania tarczy, AHEPTami chyba nawet szybciej schodzi.
Zaznaczam, ze jestem bardzo poczatkujacy, fabule juz zrobilem a teraz chce sie rozwinac i BalaGi zrobic bo wlasnie mi sie udostepnila ale najwiekszy koszmar z tymi jednostkami. Jak zrobic, zeby ten i tamten statek byly pod powiedzmy jedynka i odrazu po nacisnieciu moge wydawac im polecenia. Czy piloci sami sobie moga kupowac energy cells do napedu skokowego, czy zawsze trzeba ich posylac recznie. Duzo tego ale jestem pewny, ze ktos sie znajdzie i odpowie biednemu noobkowi

Dzieki