Jak wiadomo, zarówno w X3, jak i w modzie XTM, w ofertach BBS-u można spotkać aukcję sektora Avarice. W czystej grze nie zwracałem uwagi na tę aukcję, brak kasy na zakup. Teraz grając z XTM-em też za bardzo się tą ofertą nie interesowałem. Raz że kasy nie miałem, do tego sektor Avarice jakoś nie po drodze dla mnie, mam HQ postawione w innych sektorach. Do tego ostatnio czyściłem sektor Kha'aków i dwa sektory Xenków i dawno nie dokowałem. Wczoraj w końcu po raz pierwszy od bardzo dawna zadokowałem. Jako pierwszą wiadomość w BBS-ie znalazłem informacje o aukcji sektora i tak mnie naszło, czemu by nie kupić, nawet z czystej satysfakcji posiadania sektora. Ale co się okazuje, informacja w BBS-ie właśnie donosi że aukcja została zakończona i sektor został sprzedany za 680000 kr. I gratulacje dla szczęśliwego nabywcy.
Oby zbankrutował i znów wystawił sektor na sprzedaż
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Szukasz w BBS-ach. Najpierw pojawia się informacja że ktoś bankrutuje i będzie sprzedawał sektor, potem pojawiają się informacje że trwa aukcja sektora. Potem w BBS-ach jest zaproszenie do aukcji, opłata wstępna to chyba 610000 milionów kr. Podobno jeśli przystąpisz do aukcji to cena jeszcze rośnie do ~ 630000 (może więcej, nie wiem, jak ktoś kupił niech się pochwali za ile) i w końcu stajesz się właścicielem sektora Avarice. Jak widać trzeba się spieszyć z kupnem bo ktoś może nas ubiec.
Nie wiem jak w czystym X3, ale ja oferty miałem już w X3+2.0.01
Zemsta za podkupienie sektora dokonana.
W poprzednich dwóch grach w sektorze Nieznanym, zwanym Avarice zawsze stała na środku Paranidiańska (albo Telediańska, już nie pamiętam) stacja Handlowa. Dziś po raz pierwszy w tej grze doleciałem do tego sektora. Pusto, nic nie ma. Jak myślicie co zrobiłem? Postawiłem własną stację handlową, sektor jest mój.
Komedii ciąg dalszy. Sektor Avarice nadal mój (wg. mapy sektora). Fabryk różnych pobudowało się w nim kilkanaście, większość to z uzbrojeniem. Więc jest OK. Ale w BBS-ach pojawiły się informacje że jakiś koles ma problemy finansowe i być może będzie sektor wystawiony na aukcję. A więc wstęp do aukcji sektora. I co się dzieje? W sektorze pojawiła się obok mojej stacji handlowej stacja handlowa Teledian.
Coś podobnego mam w Alladna Hill. Po wyczyszczeniu sektora ze wszystkiego co w nim było, przez szalejący po sektorze Galeon Piracki, podkusiło mnie postawić tam stację handlową w celu przejęcia sektora.
Stacje postawiłem, ale sektora nie przejąłem na własność, nadal należy do Argonów. Po jakimś czasie pojawiła się w nim Argońska stacja handlowa. I tak sobie obie stoją, samotnie, bo mimo że od czasu ich postawienia minęły już ze dwa tygodnie, to nadal nic więcej nie wybudowało się w sektorze.