[X3 XTM] problem z katapultujacymi sie

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

zorkozoo

[X3 XTM] problem z katapultujacymi sie

Post by zorkozoo »

Witam chcialem zapytac sie czy ktos z was tez tak ma jak strzelam do statku klasy M3 kea, black , eklipse piloci ktorzy sie z nich katapultuja tak jakby podkladali bombe w statku za sekunde wybucha on. na poczatku myslalem ze przez to ze uzywam WMP alfa to za mocno go bije co prawda kadlub juz ma malo zycia 1-3 kreski. zaczalem uzywac LDI beta i ostroznie powolutku strzelam do stateczka jak mi zostanie sam mecze go tak dlugo az katapultuje sie pilot, i sie wkoncu katapultuje ale statek wybucha tak jak by detonowal pilot statek czy to normalne ? zainstalowlaem te skrypty salvage i bali signal.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Jeżeli od zainstalowania tych skryptów ci się to dzieje, to będzie ich winna a konkretnie bail signal extension w którym można ustawić jakie są szanse że statek eksploduje katapultowaniu.

Zrób tak:
Wejdź w ustawienia sterowania i odnajdź pod zakładką interfejs bail signal extension menu, podpisz pod niego jakikolwiek klawisz i później korzystając z niego zmień ustawienia skryptu... od tego momentu powinieneś się połapać co jest co...

pzdr. :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

U mnie też to się zdarzało bez BailSignalExtension. Przy bardzo niskim poziomie kadłuba piloci wiali ze statku, ale statek wybuchał.... po prostu nie wytrzymywał i tyle... nie ma co walić tego na kark skryptów. tak po prostu jest i tyle...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Tu nie chodzi o wybuchania (chociaż i to się zdarza), ale często jest tak że jak pilot z wrogiego statku katapultuje się, to twoja seria z dział jeszcze leci przez przestrzeń i trafia już opuszczony statek. A że teki statek z reguły ma osłony na zero i resztki kadłuba to wystarczy małe liźnięcie serią i po statku. Na takie coś dobry właśnie jest skrypt BailSignal, bo statki po opuszczeniu przez pilota znikają i pojawiają się trochę dalej, dzięki czemu schodzą z linii ognia.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
zorkozoo

Post by zorkozoo »

heh moze i macie panowie racje, nie ma co zganiac na skrypt tak musi byc ale wlasnie ujzalem pierwszego LX xenonow na oczy i pilot mi sie z niego katapultowal i stateczek nie wybuchl nareszcie dotego mial 5 oslon 25MW, 2 WMP beta i 4 WMP alfa wiec jestem zadowolony powiem nawet ze sie ciesze jak cholera tylko teraz nie wiem ktorego sprzedac eklipse albo LX ? ale poczytam na forum gdzies cos pisalo co lepsze hehe ;p
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Yacek wrote:Na takie coś dobry właśnie jest skrypt BailSignal, bo statki po opuszczeniu przez pilota znikają i pojawiają się trochę dalej, dzięki czemu schodzą z linii ognia.
Nie zapominaj że ten skrypt ma jeszcze w ustawieniach "trafienie krytyczne" więc nawet jeśli pilot się katapultuje to i tak statek może wybuchnąć...
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Zgadza się, zapomniałem o tym napisać.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

zorkozoo wrote: tylko teraz nie wiem ktorego sprzedac eklipse albo LX ? ale poczytam na forum gdzies cos pisalo co lepsze hehe ;p
Pierwszego eklipsa utłuklem na przypadkowych argonach co weszli pod lufę podczas obijania piratów. LX jest niezły zwłaszcza z emiterami wiązki - super sprawa. Ale wole mieć i tego i tego. Każdy kolejny sprzedawaj :) chyba ze flotę chcesz zbudować.... albo na skrzydłowych wziąść..
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
zorkozoo

Post by zorkozoo »

heh dzis sie dorobilem sie polecenia salvage te za 6 mln i mi sie bardzo oplacalo, najpierw ustrzeilem eklipse 2 x Xenonski P i nie mialem jeszzcze salvage niestety zanim uzbieralem na salvage znikly te Xenonskie P scigacze, ale nie martwilem sie wazne ze wyskakuja z korwet, w sumie dzis utuklem kolo 12 xenonskich P scigaczy wszystko w jednym sektorze wiec juz troche z kasa lepiej, kazdy z nich mial dosc duza czesc wyposazenia wiec skrypty jak najbardziej OK.

Co do wybuchajacych pilotow to tak faktycznie jest czasem statek mial pol kadluba i mi wybuchal juz wiem dlaczego, moje wiezyczki w eklipse z przodu i tylu maja LDI beta i ustawione obrone przeciw rakietowa gdy stateczki wypuszczaja rakiete one szybka ja rozwalaly i statek sie rozsypywal dlatego sie dziwilem tak jak dzis na xenonskich P mialy pol kadluba a LDI beta go rozjechal przez te wlasnie rakiety.

PS. co do przejmowania statkow naprawde super sprawa wciskam V i stateczek moj hehe :)

PS.2 zapomnialem dopisac fantazja dzis mnie poniosla i wybralem sie EKLIPSE na mantisa kilka prob i mi sie odechcialo :twisted: w stoczni mam juz xenonski P scigacz ale nim chyba tez nie dam rady mantisowi szybko mnie rozsypywal ;p zajefajny stateczek
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Yacek chyba HCF używał do przejmowania Mantisa...
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

LeWaR wrote:Yacek chyba HCF używał do przejmowania Mantisa...
Nie, nigdy nie miałem HCF, Mantisa przejąłem SCS-em. Tak przy okazji to Jacht z misji Bala Gi też :-)
[ external image ]
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

zorkozoo:
Ja swojego załatwiłem Cerberem.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

SCS - Salvage Claim Software, chodziło mi o ten skrypt do przejęcia porzuconego statku, natomiast statek to był OTAS Boreas, ściągnął osłony Mantisowi, resztę dopełniłem Tygrysem.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”