[X3 XTM] The Pirate's Handbook czyli wspomnienia zbieracza złomu...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

WoyTass
x3tc

[X3 XTM] The Pirate's Handbook czyli wspomnienia zbieracza złomu...

Post by WoyTass »

Jakiś czas temu znalazłem sobie tą oto instrukcję:

http://www.thexuniverse.com/forum/showt ... s+Handbook

ale wtedy poszła jeszcze na półkę. Ostatnio pograłem trochę w moda New Horizons ale jakoś mi nie podszedł. Ponieważ stare gry i tak przerwałem, pomyślałem, że może warto spróbować nowego życia. Zwłaszcza, że do tej pory byłem zawsze bardzo grzeczny a łupy zdobywałem wyłącznie na piratach.
Wrzuciłem więc polecane skrypty do XTM-a (z wyjątkiem lotniskowca ale myślę, że ten błąd będę musiał szybko naprawić!) i odpaliłem Bankruta zabójcę.
Pierwsze miliony zarobiłem na Paranidianach, którzy zostawili mi swoje ogromne superfrachtowce do dyspozycji...
Podrasowawszy nieco statek (niestety lepszego uzbrojenia nikt nie chciał mi sprzedać...) pognałem na łeb na szyję do Cloudbase WS, gdzie jak wieść niesie powstała właśnie nowa fabryka produkująca przenośne systemy ewakuacji statków znane również jako Jump Drive Kit. Zakupiłem 20 tych urządzeń. Było ich więcej ale ładownia mojego pegaza do największych nie należy a musiała jeszcze pomieścić satelity i ogniwa. I to nie tylko dla mnie ale i potencjalnego łupu. Zacząłem rozwieszać satelity i moja kariera kosmicznego sępa zaczęła nabierać tempa. W sektorach pirackich (o dziwo ci nie czepiają się zbytnio moich satelitów czego o np. Paranidianach raczej powiedzieć się nie da) co jakiś czas pojawiają się statki do wzięcia. Jest tylko problem z ich wywiezieniem, bo stężenie piratów w tych sektorach przekracza wszelkie dopuszczalne i niedopuszczalne normy. Tym niemniej parę frachtowców udało mi się stamtąd wyciągnąć min. Gonerskiego Shiloha w ostatnim momencie zresztą, bo piraci już dobierali się do jego osłon...
Walka piratów z Kha'ak to dla mnie resztki czegoś, co niedawno jeszcze było potężną korwetą Kha'ak. Przelot Xenonów przez Akella's Beacon to LX w całkiem niezłym stanie, zaś rozróba w Profit Center to parę frachtowców i Centaur Mk.1 Tragarz...
Jeśli wiec komuś znudziło się już przeliczania ilości ogniw na ilość steków a ilość steków na ilość kryształów to polecam ten sposób na życie w świecie X!

Edit:
Mam już tego lotniskowca! Fajnie wygląda. Jak nie przymierzając deska do krojenia mięsa...
Ale cóż. Za mniej więcej 4 mln dostałem frachtowca o ładowni 5000 XL, prędkości 120 m/s i z możliwością zadokowania do 8 myśliwców.

Edit 2:
Demeter Carrier w pełnej okazałości:

http://img232.imageshack.us/my.php?image=demeterip4.jpg

Niestety nie da się do niego zadokować. Przynajmniej u mnie... :(

Edit S11: nadałem w temacie właściwe znaczki (nieoznaczona gra, jakiej wątek dotyczy)
Balbinka
x3tc

Demeter ???? taki ???

Post by Balbinka »

ja takiego jeszcze nie spotkala. to mozna zlapac ??? czy tylko kupic ?

coz musze takich poszukac :)
w odleglych zakatkach galaktyki jest moj dom tam mnie szukaj .
El_Dar

Post by El_Dar »

cos mi sie wydaje ze ten demeter to tak normalnie do spotkania nie jest
.................................................
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

El_Dar:
Coś mi się zdaje, że Ci się dobrze wydaje! :wink:
Trzeba go sobie ściągnąć i zainstalować. Tylko po co?
El_Dar

Post by El_Dar »

pewnie tańszy od TL'a i z JumpDrivem może służyć do ewakuacji zdobyczy z rejonu walk
.................................................
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Kosztuje rzeczywiście niewiele bo około 3 baniek. Tyle tylko że - jak pisałem wyżej - zadokować do niego się nie da...
A co do ewakuacji to polecam skrypt Jump Drive Kit.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”