A więc tak.
X3, 3.1.7+PL, 2.5 (za pośrednictwem TopW.), potem NH w wersji zip.
Menu startowe w wersji angielskiej, po wejściu w New Game już w j. polskim. Na początek wybrałem Pirata i po chwili otrzymałem pierwszy komunikat - readtext jakiśtam. Statek który dostałem to również rtxt Hauler.
No dobra, dobra już wiem że wystarczy zamienić 44 na 48 i powinno pomóc.
Ale tu pozwoliłem sobie opisać stan faktyczny...
To od początku. Statek - Sokół po liftingu (nie wiem czy nie jest to czasem ten z BG, który strzegł bramy w Mealstorm) na pozór zupełnie goły - bez osłon i uzbrojenia. Na pozór, bo na statku wszystko jest. Tyle tylko, że o ile uzbrojenie wystarczyło wrzucić do poszczególnych slotów, to z osłonami już był kłopot. Musiałem zadokować do argońskiego doku, kupić i od razu sprzedać osłonę 1MJ - dopiero wtedy osłony z ładowni weszły na swoje miejsce. I tak się tylko zastanawiam, co by było, gdybym osłony wyrzucił w przestrzeń a potem je zebrał...
Próbowałem też innych opcji ale ani Sęp superfrachtowiec ani potężny gonerski rtxt uzbrojony w PDF-y gama jakoś mi nie leżały.
Nowych statków jeszcze nie widziałem (za to Eklipsa wygląda znowu jak larwa) bo chyba trochę za krótko grałem. Przeglądając pliki w t zobaczyłem trochę nowych stacji produkujących np. wodę czy deuter. Jeśli do tego doda się - wzięte z opisu - możliwości odnalezienia ukrytych stoczni, obcej rasy u której można zakupić nowe technologie to wyjdzie na to, że w ten weekend będę poszerzał swoje Nowe Horyzonty.