[X3] Jaka ranga jest potrzebna do zakupu Nova Zwiadowca
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Jaka ranga jest potrzebna do zakupu Nova Zwiadowca
Witam gram w X3 dopiero od 2 tyg udało mi się zarobić ponad 2ml chciałbym sobie zafundować Nove ale w dokach Argońskich mam ją cały czas niedostępną jest zaznaczona na czerwono kiedy próbuje ją kupic dostaje informacje że moja reputacja jest za niska mam range bojową porucznik a handlową początkujący sprzedawca u argonów jestem zaufanym sojusznikiem (L) 15% jaką range trzeba uzyskać do zakupu novy ? a może da się to zrobić gdzieś u piratów? no i która z Nova jest waszym zdaniem najlepsza czy zwykła Nova L czy może Nova zwiadowca L? a może są jeszcze jakieś rodzaje tego statku ? może w jakimś sektorze można go kupić taniej niż w Argon Prime? Proszę o pomoc. Jeżeli istnieje już taki temat to bardzo bym prosił o link a nie natychmiastowe kasowanie postu tylko chodzi mi właśnie o range dotyczącą Nova a nie ogólnie o rangi. Pozdrawiam i jeszcze raz z góry dzięki za pomoc
-
-
Czasem to jest takie proste a człowiek sobie poradzić nie może
dzięki faktycznie jest podpisane. Powinienem mieć rangę dla argonów strażnik federacji no ale czy w takim razie to jeszcze długa droga przedemną od tej rangi którą teraz mam ? może da się gdzieś kupić ten statek taniej i bez takiej rangi?

-
-
no cóż poraz kolejny okazuje się że nawet w prostych sprawach czasem przydaje się pomoc tyle razy przeglądałem instrukcje i jakoś nie zwróciłem uwagi na te rangi
jak to się ostatnio przyjeło brak czytania ze zrozumieniem
widzę że jestem w zasadzie już bardzo blisko bo jeszcze jedna ranga i będę sojusznikiem federacj no a jeżeli chodzi o zdobywanie Novy może i bym się podjoł ale mam tylko pogromce z osłonami 3x5mj 4x laserowe działko impulsowe beta i 2xakcelerator cząsteczkowy beta 10xmoskit niewiem czy dałbym radę wystraszyć posiadacza Novy a może da się gdzieś ją kupić u piratów?

-
Oczywiście że da się przejąć od piratów, trzeba tylko ładnie poprosić. Sam tak zdobyłem swoją pierwszą Novę i miałem taki sam statek jak ty.
Jeśli jednak chcesz kupić u piratów to owszem można, ale tylko w grze z modem XTM.
Jeśli jednak chcesz kupić u piratów to owszem można, ale tylko w grze z modem XTM.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
-
-
-
Dane techniczne statków można znaleźć na XuDB. Jest też w sieci arkusz kalkulacyjny z tymi danymi uwzględniający wszystkie jednostki z podstawowej X3 jak i XTM-a. Niestety, nie pamiętam skąd go ściągałem. Gdzieś na forum był podawany link, chętni niech sobie poszukają