[X3] Dział produkcji rakiet

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Fireski
x2

[X3] Dział produkcji rakiet

Post by Fireski »

Ostatnio zakupiłem sobie ten dział na mojego dopiero co zdobytego i wyremontowanego Hyperiona. I nie wiem jak to urządzenie działa. Z czym się to je? Chyba służy do produkcji rakiet, ale jak ją uruchomić. Może ktoś wie.
Pozdrawiam
Fireski
MacLean1
x2

Post by MacLean1 »

Uruchomić jest bardzo prosto, musisz po prostu wejść w sekcje wydawania poleceń dla statku a następnie wejść w polecenia, które znajdują się bodajże poniżej poleceń dla wieżyczek (sorki, ale nie pamiętam nazwy). Znajdź tam polecenie buduj rakiety. Aha, aby cokolwiek zbudować najpierw będziesz musiał mieć na pokładzie chociaż jedną sztukę rakiety danego typu, ponieważ po wydaniu polecenia będziesz musiał ją wskazać. Następnie wpisujesz ilość rakiet, zatwierdzasz i rozpoczyna się produkcja.
Kosmos jest pełen zagubionych dusz.
Fireski
x2

Post by Fireski »

Dzięki za szybką odpowiedź.
Ale u mnie coś jest nie tak. Po prostu nie mam takiego polecenia w dziale dodatkowych poleceń statku. Czy może trzeba spełnić jeszcze jakieś dodatkowe warunki? Może to działa tylko na wybranych statkach?
Pozdrawiam
Fireski
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A na jakim statku zainstalowałeś?
Kupię dziś to urządzenie i zobaczę jak u mnie będzie działało.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Fireski
x2

Post by Fireski »

No właśnie, może statek ma znaczenie.
Ja mam to urządzenie na Hyperionie, tym z misji Bala Gi.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Przypadkiem surowców nie potrzeba?? Z czegoś te rakiety muszą budować...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Fireski
x2

Post by Fireski »

Hmm...możliwe. Tylko jakich surowców.
Ale wtedy, to chyba miałbym opcję "buduj rakiety" na szaro, a ja nie mam tej opcji wcale. Dzisiaj jeszcze spróbuję poszukać czy mają znaczenie jakieś surowce.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Jeśli dobrze myślę to powinieneś poszukać fabryki co produkuje te same rakiety i zobaczyć jakie surowce ma na składzie do produkcji rakiety.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Po co szukać fabryk, kolega zapewne posiada " Kompleks kalkulator" tam wszystko jest opisanie , jakie surowce i ile szt potrzeba do wyprodukowania rakiety. :wink: Nie wiem tylko czy żywność jest w tym przypadku potrzebna.
MacLean1
x2

Post by MacLean1 »

Mam to ustrojstwo zamontowane na Słoniu i działa na pewno. I jest to chyba "perpetuum mobile" :twisted: ponieważ do produkcji nie potrzebuje żadnych surowców. Podejrzewam, że problem jest w statku i tyle.
Kosmos jest pełen zagubionych dusz.
Dagus
x4

Post by Dagus »

Totalne perpetum mobile.... U mnie działa na Pirackim Galeonie i Carrack'u... Super sprawa :) Nie trzeba żadnych surowców tylko konieczna przynajmiej 1 sztuka rakiety, którą chce się produkować... W zależności od wielkości rakiety (objętości, którą zajmuje w ładowni) wzrasta czas produkcji. W sumie rakiety typu Moskito są produkowane szybko, a rakiety typu Szerszeń i inne trochę dłużej. Myślę, że w przypadku sprzedaży zysk jest porównywalmy :)

Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”