[X3] Teladihuana

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sorkvild
x3tc

[X3] Teladihuana

Post by Sorkvild »

Czy na handlu tym towarem da sie zarobic ? Wszystkie stacje i bazy piratow skupuja towar po najnizszej cenie (to bylo chyba 2912 Cr). W przypadku argonskiej whisky mozna mowic o dobrym zysku ze sprzedazy, bo cena skupu oferowana w stacjach jest calkiem niezla. Obecnie nawet mysle o otwarciu takiej stacji. Z kolei patrzac na teladihuane sprzedaz sie w zaden sposob nie oplaca - zas rozprowadzanie dla samej idei popularyzacji ziola jest rownoznaczne z brakiem jakichkolwiek dochodow.
Jedyny zysk mamy wtedy gdy komus "wypadnie" towar z bagaznika, bo wowczas nic nie placimy i mozemy go sprzedac za te 2912 Cr.
Czy to nie jest przypadkiem bug w grze? Ewentualnie moze hodowle kosmicznego ziola trzeba solidnie zaopatrzyc w surowce wowczas produkcja ruszy. Jak dotad jeszcze nie widzialem by ceny sprzedazy na plantacji zeszly ponizej 2912 Cr. Jesli macie doswiadczenie i porady w handlu tym specjalem prosilbym o podzielenie sie nimi 8)
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Hmm... Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie większość stacji pirackich skupuje teladihuane po ponad 4000 kr (nie pamiętam dokładnie po ile). Tylko w kilku dają cenę 2913 kr. Są to stacje z którymi miałem na pieńku i hakerzy musieli pomagać ;)
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Hmm... Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie większość stacji pirackich skupuje teladihuane po ponad 4000 kr
:o Niezle! Cena o kotrej ja mowie dotyczy nast. sektorow: Company Pride, Atreus Clouds oraz Ore Belt. Ciekaw jestem w jakich sektorach oferuja po cztery tauzeny za sztuke.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Przepraszam, mój błąd. Patrzyłem przez mapę by Scorp i nie wiem dlaczego w niektórych stacjach wskazywało mi cenę 4921 kr. W rzeczywistości w grze chodzą po 2912 kr. :oops:
Heh, ale ci smaku narobiłem :twisted:
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Nie zgodzę się mam kompleks produkujący zioło i sprzedaję go zwykle powyżej ceny średniej. Kompleks jest w Blue profit a sprzedaję zioło w company pride. Kompleks to 2 plantacje konopi i 2 rajskie ogrody dowożę tylko delfinem czasem ogniwka i jeden sęp wozi je na zmianę z rozwożeniem tak że zysk jest produkcja nie stoi a cały towar nie wiem czemu znika na pirackiej stacji ale kasa leci. Kompleks działa z 2 miesiące.na pierwszą inwestycje polecam postawić odlewnie teladianium w Dukes domain i dostawić do niej fabryczkę bogazu zaręczam super zysk ale nie stawiaj więcej niż 3 takie same fabryki bo d odlewnie teladianium to i tak za dużo chociaż 3 fabryki bogazu mogą tam stać spokojnie :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

Witam.
Dziwna sprawa z tą teladihuaną. Cena 2900 z groszami to cena chyba minimalna ( nie pamiętam dokładnie ) w sektorach, w których bazy pirackie mają ziółek pod dostatkiem. Jeżeli dobrze pamiętam to na raz można sprzedać tylko 20 szt. teladihuany i zapycha się magazyn bazy pirackiej. Zatem rozwiązanie jest proste. Trzeba poczekać, aż baza piracka opchnie swój zapas ziół i cena wzrasta do ponad 4000cr. Byłoby wielce upierdliwe skakanie po sektorach, dokowanie do bazy pirackiej i sprawdzanie zapasów i ceny teladihuany. Ale od czego są satelity zaawansowane? Instalujesz taką w sektorze ze zlokalizowaną bazą piracką i możesz sprawdzać ceny i zapasy z dowolnej części galaktyki.
Mam nadzieję, że niczego nie pomyliłem. Zatem powodzenia.
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Drogi kolego Abandon nie za bardzo wiem jak się do ciebie zwracać ale stacje pirackie które sprzedają "zioło" przyjmą tylko 20 sztuk ale te które tej sprzedaży nie prowadzą przyjmą każdą ilość tak jak np stacje zaopatrzenie przyjmują czasem po 20 gfu gamma a limit jest do 2 więc po sprzedaniu im 2 magazyn dalej mają pusty :) czasem tak schodzi mi transport 200 sztuk bez problemu za najwyższą cenę:)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Abandon All Hope -> Sprawdzałeś to, że cena zależna jest od ilości towaru w magazynie?
Bo wydawało mi się, że bazy pirackie (tak jak doki zaopatrzeniowe i stacje handlowe) mają ceny stałe, niezależne od tego ile towaru mają w magazynach. Znaczy to, że magazyn może być pusty, a cena i tak wynosi 2921 kr.
Tyle, że nie jest to cena minimalna. Kupowałem w rajskim ogrodzie teladihuane po 2853 kr, magazyn był zapełniony do połowy, więc gdyby był pełny, cena byłaby mniejsza:)

Edit: lekko edytowany, MaxDyner -> uprzedziłeś mnie o sekundy ;)
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

No i jednak pomyliłem.
Po pierwsze nie "bazy" tylko "habitaty", po drugie nie 20 tylko 40 szt. teladihuany mogą przyjąć na stan.

MaxDyner -> Nie spotkałem jeszcze bazy pirackiej, która przyjmowałaby nieograniczone ilości teladihuany. Tak jak pisałem 40 szt. na maxa.

Adrian_Wir -> Tak, sprawdzałem to, ceny teladihuany zależą od stanów magazynowych habitatów pirackich. Ostatnio habitat w Ore Belt skupował teladihuanę po 4912 cr.
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Hymm... ciekawe, bo u mnie po więcej jak 2921 nie chcieli brać, nie mieli jej na stanie (0/40). Tak samo z gwiezdną wódką, zawsze kupowali po 1252, bez względu na to czy mieli ją w magazynach czy nie. Nawet przy pełnym magazynie nie mogłem kupić kupić jej taniej, zawsze po 1252.

Może to ktoś jaszcze sprawdzić? Bo już sam nie wiem czy to u mnie taki błąd czy u kolegi coś nie tak.

Edit: literówki
Last edited by Adrian_Wir on Sat, 12. Jan 08, 16:34, edited 1 time in total.
Deady
x2

Post by Deady »

Habitat - Priest Pity: na stanie 20, cena: 4921
Rajski Ogrod - Hiei: na stanie 30, cena: 3329
Rajski Ogrod - Great Profit: na stanie 0, cena: 4921
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”