[X3] MercenariesGuild-V2.90

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

szajbowiec

[X3] MercenariesGuild-V2.90

Post by szajbowiec »

Tak akurat po ponad pół roku wróciłem do X3 bo jak każdy fan tej gry wie jak czasochłonna ta gra jest - dlatego musiałem zaprzestać w nią grac bo między innymi mgr inż trzeba było zrobić :) Teraz znów zacząłem w nią grać - yes yes yes :)

Mam pytanko dotyczące tego skryptu - MercenariesGuild. Zauważyłem w grze że jakby aktywna jest tylko Gildia Najemników, bo widzę jej aktywność w biuletynach. Czy to trzeba jakoś skonfigurować albo wybrać w edytorze skryptów ?

Pozdrawiam
Adam
Adam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Nic nie trzeba robić. Poza zapisaniem się do Gildii za ok 400.000.
Potem odbierasz misje. Spolszczenie do mercenaries zawiera spolszczenie pozostałych gildii cycrowa.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
bufi
x4

Re: X3 - MercenariesGuild-V2.90

Post by bufi »

szajbowiec wrote: Mam pytanko dotyczące tego skryptu - MercenariesGuild. Zauważyłem w grze że jakby aktywna jest tylko Gildia Najemników, bo widzę jej aktywność w biuletynach. Czy to trzeba jakoś skonfigurować albo wybrać w edytorze skryptów ?
Po zainstalowaniu skryptów z Mercenaries Guild są one domyślnie aktywne. Nic nie trzeba przestawiać.
Informacje o tym czy skrypt jest włączony i z jakimi opcjami można przeczytać w ustawieniach sztucznej inteligencji. (W opcjach w grze)

Żeby korzystać z innych gildii potrzebujesz paczki GuildPack
Zainstaluj tę paczkę, wrzuć przetłumaczone teksty z wątku o skryptach i będziesz miał Mercernaries i wszystkie inne gildie po polsku.

Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Dokładnie, MercenariesGuild zawiera tylko spolszczenie do wszystkich Gildii (jest to jeden plik .xml wspólny dla wszystkich skryptów Gildii). Natomiast same skrypty Gildii musisz instalować albo przy pomocy GuildPacka - wtedy będziesz miał wszystkie Gildie, albo instalując tylko wybrane skrypty Gildii, które chcesz mieć i się do nich zapisać. Oczywiście instalujesz najpierw skrypty Gildii, potem dopiero spolszczenie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Przeglądałem stare tematy i zainteresował mnie ten wątek. Mam ten skrypt wgrany i chciał bym zrezygnować z gildii najemników , czy istnieje możliwość zapisania się do gildii zabójców. Pytam się bo nigdzie nie spotkałem się z propozycją wstąpienia od gildii zabójców. Morze mi ktoś to wyjaśnić ???
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

A masz wgraną gildię zabójców??
Z gildii nie masz rezygnacji.... wdepnąłeś po uszy.....:)
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Nie mam pojęcia gdzie mam ten dodatek pobrać ??? Myślałem sobie że odinstaluje skrypt i od nowa wgram i to wystarczy. Możecie powiedzieć , gdzie można porać dodatki ???
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A u źródła (Cecrowa) to nie łaska poszukać:
Strona Cycrowa
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No jeśli wywalisz skrypt to owszem... :) Ale nie ma sposobu opuszczenia gildii...
XTC+XRM | Albion Prelude
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

To ładny klops , następnym razem to mocno trzeba sie zastanowić do jakiej gildii się zaciągnąć. Dzięki za stronkę.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A czemu? Ja zapisałem się do wszystkich, a korzystam tylko z gildii Zabójców i czasem najemników. Nie ma obowiązku po zapisaniu brania misji.
[ external image ]
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Prawdę mówiąc to myślałem że różne gildie będą kolidować ze sobą. Jeżeli tak to nie ma sprawy , dzięki za podpowiedz.
volverin

Post by volverin »

Poda ktos dzialajacy link do pobrania wersji en (bo spolszczenie mam)
MercenariesGuild ????? (znalazlem linki z '404 not found)
Last edited by volverin on Sat, 17. Oct 09, 20:36, edited 1 time in total.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Szukaj w pobieralni Mamut HQ
[ external image ]
volverin

Post by volverin »

Dzieki ;]
pobralem ~3mb plik Cycrow'a ;]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”