[X3] Wielkie Rozczarowanie

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

dominik55
x2

[X3] Wielkie Rozczarowanie

Post by dominik55 »

witam
skończyłem X2 którą byłem zachwycony i wgrałem zakupiony X3 . No i wielkie rozczarowanie . No nie , nie fabułą bo tylko zaczołęm . Wyglądem gry. X2 miała łądną prostą grafike , intuicyjne menu , łatwo się wchodziło w skróty klawiszowe , gra była przyjemna dla oka , wchodziło sie do stacji biuletyn był czytelny , tymczasem wX3 mam wrażenie że autorzy gry przedobżyli. Na siłe chcieli poprawić coś co już wyglądało bardzo dobrze , a że stare przysłowie mówi " nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu ' no to wyszła kiszka , zamiast prostego "listowego" menu - ikonki , no kurcze sory ale ile sie trza ponaciskać żeby cos znaleźć , grafika taka ostra , znaczników , symboli , duperelek że oczy bolą od pląsania , podeszłem do gry ale chyba odstawie ją w kont bo coś mi w niej nie pasi , jestem rozczarowany , może jestem tradycjonalistą ale X2 graficznie bardziej mi się podobał . IDLATEGO MAM PROŚBE DO STARSZYCH ( chodzi o wiek grania a nie lata ) UŻYTKOWNIKÓW !!!. Macie może jakieś propozycje jak skonfigurować X3 aby wyglądem przypominał jak najbardziej X2 bo naprawdwe chciałbym pograc w X3 . Z góry bardzo dziękuje wszystkim za porady .

P.S. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
Remx

Post by Remx »

Co do wieku to prawie 30 na karku :P

A co do gry dla mnie X3 bardzo się podoba :P

wiem ze inaczej wyglada ale jak tylko liznołem X2 bo własnie x2 mi jakos nie pasowało :P
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Nom i ja miałem z początku taki problem mimo że grałem wcześniej w Dooma 3 i nowego Quaka 4 ale w X3 grafika po prostu gryzie w oczy. Natomiast mam na to lekarstwo zainstaluj Xtma on dopiero WALI po oczach!!! Smugi za statkami i cała reszta... poza tym zabija blaszaka mój wysiadł ;( takie miałem zwiechy że heja. Z 5fps ;P
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Remx

Post by Remx »

a właśnie czy można jakoś wyłączyć te smugi ?
bo jak z 20-30 statków naraz mi lata koło nosa i wszyscy naraz jeszcze strzelają to komp się tnie :(

posiadam Proc: Celka420 1.6Ghz@2Ghz Ram: DDR2 2Gb, Grafa 7600GT
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

A propos tytulowego postu. Mialem takie same odczucia, aczkolwiek z menu sobie poradzilem. Nie jest, az takie zle (osobiscie wolalem to z x2). Jedynie co to kolorystyka menu powinna byc do wyboru bo obecny stalowo-niebieski jest po dluzszym czasie meczacy dla oka.

Jestem tez zawiedzony poziomem trudnosci jaki prezentuje extreme. Phi to ma byc extreme? Statek full wypas, pelno forsy, sypniesz laserkiem w taxi service i juz masz TS`a. Eech gdzie te czasy gdy przez wiekszosc czasu latalo sie Odkrywca z systemu do systemu by sprzedac 5 sztuk ogniwek :wink:
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”