[x3-xtm] M7, M8, M2, M1, M0.....

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Remx

[x3-xtm] M7, M8, M2, M1, M0.....

Post by Remx »

Witam
Nie potrafiłem odnaleźć wzmianki o porównaniu zdobycznego M7(jachtu) z innymi statkami podobnej jak i wyższej klasy, sam postanowiłem po testować
zrobiłem save, zadokowałem do Stoczni pierwszej rasy i zakupiłem statek zaczynając od Jastrzębia:

Na wstępie co dziwnego zaobserwowałem to to że po zakupie nazwa statku zmieniła się ma "Orzeł" myślę po myliłem się czy jak ale nie to ten sam okręt.. W mówionym opisie a dokładniej wyświetlanym na dole (gdy najedziemy zaznaczeniem na dany statek) napisane jest że to M7 ale po zakupie widzę że to M1 tak samo na innych stacjach wszystkie statki w cenie 20-50m są statkami M1, mówię o Gryfie,Włóczni,Ternie,Jastrzębiu, i jeszcze kilka statków w cenie około 40m lub coś koło tego

I jakieś one takie sobie tylko uwagę przykówają jednostki Boronów
Włocznia i coś tam na A......

Wiem że te statki za 70m już są mocne i tego nie da sie podważyć ale co z tymi do 50m ? czy owy darmowy Jacht M7 przewyższa te statki do 50m ?

A może te inne mają jakieś swoje dobre strony które przewyższają darmowy jacht ?

I tu własnie moje główne pytanie co radzicie na miejsce jachtu M7 ?
oraz jakie argumenty stoją za tym statkiem o którym mówicie...

co do tematu pomyślałem ze może inni maja podobne pytania ale dotyczace innych statków :) wiec mogą je tutaj zamieszczać...

Dziękuje i Pozdrawiam...
Last edited by Remx on Fri, 28. Dec 07, 17:27, edited 1 time in total.
Kriss99

Post by Kriss99 »

http://www.thexuniverse.com/forum/showthread.php?t=2957

pod tym adresem powinieneś znaleźć plik excela ze statystykami wszystkich jednostek z XTM i X3. powinno ułatwić dalszą dyskusję :)

Co do tematu się nie wypowiem, bo nie gram w XTM. a obecnie zbieram reputację i kasę na Pytona - ze względu na PDF Gamma. wtedy zacznie się masowa eksterminacja wrogich M1 i M2. Ktoś może zaraz powiedzieć że w M7 z GFU też się je potępi skutecznie, ale jakoś nie przepadam za tą bronią
Remx

Post by Remx »

statystyki to swoją drogą :)

Niby M7 ma mniejsze statystyki od M2 czy tam M1 a mozna bez problemu tym M7 rozwalić takiego M1/2 i tu własnie chodzi o pożytek z takich statków i jak człowiek ma takiego M7 to czy opłaca się wydać kasę na coś innego ale na CO? oczywiście do 50M bo większe Niszczyciele itp. z pewnością są mocniejsze...

hehe :)
Last edited by Remx on Fri, 28. Dec 07, 16:09, edited 1 time in total.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie napisałeś w tytule że chodzi Ci o grę z XTM, ale sądzą z opisu to o tym mowa.
Jastrząb po zakupie zmienił się w Orła dlatego że jest mały błąd w tłumaczeniu XTM-a,w jednym pliku tego typu statek nazywa się Jastrząb, w innym Orzeł.
Natomiast wszystkie duże statki M7 (oprócz Jachtu i Barońskiego Whale) są rozpoznawane jako M1, M0 dlatego że zostały przerobione na M7 ze statków M1, M0.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”