[X3] Jak zapobiec niszczeniom statków

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Mikor
x3tc

[X3] Jak zapobiec niszczeniom statków

Post by Mikor »

Witam
Gram w X3 od kilku dni, udało mi się zdobyć drugi piracki statek, tym razem Błotniaka. Chciałem go sobie zatrzymać na jakiś czas, ale jak odlece (argońskim pogromcą) na odleglosc okolo 1,5 sektora Błotniak zostaje zniszczony. Obojetnie gdzie jest, na stacji, czy w kosmosie, obojetnie czy go naprawie, wyposaze w polecania nawigacyjne. Chyba ze leci obok mnie, wtedy nic mu sie nie dzieje. Dwa dni temu zdobyłem pirackiego pogromce i nie miałem takich problemów.
Co mam zrobić zeby statek nie przepadał w pył?
Drugie pytanie opcjonalne jesłi nie dostane odpowiedzi na pierwsze :) Jak kupie sobie jakiś drugi statek, to co zrobić żeby nie mieć wyżej opisanego problemu?
Deady
x2

Post by Deady »

Bubel Ci sie trafil ;) Nie ma reguly. Podobne zdarzenie widac jest losowe. Co innego - gdy zdobyty leci do stoczni i ktos go zniszczy.
Sila rzeczy spisz go na straty... przyjdzie czas ze pojedyncza jednostka w ogole nie bedziesz sie przejmowal... zwlaszcza tak mizerna ;)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Mikor
x3tc

Post by Mikor »

Dzięki za info
Wiem że to jednostka mizerna, ale straciłem kilka godzin na rozwiązanie tego problemu. Chciałem rozwiązać ten problem, ponieważ gdy w przyszłości udałoby mi się zdobyć coś konkretnego i traciłbym go tak samo, to nie wiem czy mój nowy joy, wytrzymałby moje wyładowanie nerwowe ;)
Wielkie dzięki za błyskawiczną odpowiedź :)
Pozdrawiam
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Jak z początku latałem pogromcą to kilka razy nove piracką zdobyłem i zdażyło się że jak ją wysłałem to stoczni to znikała bez śladu (żadnego komunikatu lub wpisu do dziennika) ale teraz latam M7 8 razy WMP beta z przodu i nic nie zdąży wyskoczyć ;) nawet nowa strażnik to malutka salwa i go nie ma. Xenońskie J lub K też z pierwszej salwy tracą osłonę potem to tylko gazu w ślepy punkt i grzać ile się działka zregenerują ;)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”