[X3 XTM] Xen J

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

bosman

[X3 XTM] Xen J

Post by bosman »

dziwna sprawa, przejałem dziś Xen J, chciałem się przesiaść i polatać troszeczke i spotkała mnie niespodzianka.
Próbowałem załadować uzbrojenie do wieżyczek i o dziwo mogłem tylko po jedbnym działku, czy wie może ktoś czemu ?
Last edited by bosman on Sat, 15. Dec 07, 23:04, edited 1 time in total.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Jak po jednym? Po jednym laserze na wiezyczkę?

Jeśli tak, to dlatego, że to lotniskowiec, nie niszczyciel.
bosman

Post by bosman »

ta bryka ma kilka wieżyczek, w każdej jest miejsca na 6 działek, ale niestety pomimo, że załaduję te 6 sztuk działek na wiezyczkę, to za chwilę wszyskie wyskakują i zostaje tylko po jednym na wieżę.
Nadmienić trzeba , że przejąłem Xena J grupą marines, straciłem około 1600 sztuk, a po przejęciu na pokładzie było 46 sztuk- Pulsacyjne Działo Fotonowe gamma. Z tego wychodzi, ze miał zamontowane w wieżyczkach tyle dział.
No i trzeba przyznać, ze wcale nie było łatwo go przejąć.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Podałbyś chociaż, o której grze mówisz ;)
bosman

Post by bosman »

na pierwsze pytanie mam już odpowiedz, wszystko się naprawiło po zadokowaniu do stoczni, widocznie programiści tak zrobili, że koniecznością jest zadokowanie do stoczni i tam widocznie coś naprawia niedziałajacy dobrze komputer pokładowy:), ale nasuwają mi się dwa kolejne pytania:
1. czemu jeśli jest to lotniskowiec z hangarem na 50 ststków, to nie moge tam zadokować nawet jednym pogromcą?
2. czemu jest tak strasznie tani jeśli chcemy go sprzedać, z 16 działami pulsacyjnymi gamma na pokłądzie zaledwie 25 milionów u Argonów?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

bosman wrote: 2. czemu jest tak strasznie tani jeśli chcemy go sprzedać, z 16 działami pulsacyjnymi gamma na pokłądzie zaledwie 25 milionów u Argonów?
Teraz już wiesz dlaczego opychanie statków xenońskich nazywa się "przerabianiem na żyletki" ;)
bosman

Post by bosman »

hmmm, niestety co do naprawy w stoczni , to nie do końca jest to prawda, działa dały sie zainstalować w wieżach, ale jak tylko przesiadłem sie na lotniskowiec zaraz wyskoczyły i zostało po 1 działku na wieżę, tak jak pisałem poprzednio, co do przerabiania na żyletki to też nie do końca można zrozumieć logikę programistów.
Do zdobycia Xen Q potrzeba około 260 Matrosów a w stoczni za "goły bez niczego " można dostać 31 mln., zaś na zdobycie Xen J potrzebowałęm ok. 1600 Matrosów, których oczywiście straciłem bezpowrotnie.
Za niego w stoczni z 16 działami , jak wiadomo działa Pulsacyjne gamma są jedno po około 1 mln., dawali 25 mln., tego nie kumam.
Jeśli ktoś wie jak rozwiazać p[roblem znikających dział z wieżyczek to prosiłbym o odpowiedz.
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Miałem podobną sytuację z pirackim Reaverem. Tam też mogłem wpakować uzbrojenie tylko w 2 sloty. Kiedy próbowałem dołożyć coś do 3-ciego wszystkie się opróżniały... Prawdopodobnie nie da się samodzielnie uzbroić takich statków a jedynie wybrać typ uzbrojenia albo przeciwko myśliwcom albo statkom głównym. Wtedy statek sam dobiera sobie uzbrojenie z posiadanego na pokładzie. Zajrzyj sobie zresztą tu:

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... &start=105
hanss
x3tc

Post by hanss »

A może jest jakiś skrypt który by pozwalał zmianę broni?
_RA
x4

Post by _RA »

A może jest jakiś skrypt który by pozwalał zmianę broni?
Weapon changer zerknij do tematu z modami/skryptami tam znajdziesz.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No tak, tyle, że trzeba te broń najpierw powkładać do wieżyczki a to mu nie wychodzi.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude

Return to “Polskie / Polish X-Forum”