Kilka pytań początkującego

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Azazell

Kilka pytań początkującego

Post by Azazell »

1. Gdzie w jakiej stacji znajdę questy ?
2. Czy w tej grze można np za pewien czas mieć własną stację ?
3. Czy można budować jakieś budynki na planetach?
4. Podczas walki jak najlepiej manewrować statkiem aby obronić się przed jego atakami ? - jakie klawisze używać własnie podcas walki
5. Czy ta gra ma kiedykolwiek jakiś koniec? nie mówię o wątku głównym który pewnie sie skonczy ale grać można aż do znudzenia? bo chyba całego wszechświata się nie zdobędzie :)
6. Czy są statki które latają szybciej od początkowego statku ? mój leci bardzo wolno i mam nadzieję, że później będzie szybciej.
Dine

Post by Dine »

Jeśli chodzi o X3
1. Na stacjach np. (BBs) czyli biuletyn
2. Nie
3. nie
4. W A S D
5. zdziwił byś sie ;) tak powstał Sauron11 <lol>
6. Oczywiście ! Ale nie wiem jakim profilem zacząłeś bo jest taki w którym dostajesz odrazu szybki ststek.
bosman

Re: Kilka pytań początkującego

Post by bosman »

Azazell wrote:1. Gdzie w jakiej stacji znajdę questy ?
2. Czy w tej grze można np za pewien czas mieć własną stację ?
3. Czy można budować jakieś budynki na planetach?
4. Podczas walki jak najlepiej manewrować statkiem aby obronić się przed jego atakami ? - jakie klawisze używać własnie podcas walki
5. Czy ta gra ma kiedykolwiek jakiś koniec? nie mówię o wątku głównym który pewnie sie skonczy ale grać można aż do znudzenia? bo chyba całego wszechświata się nie zdobędzie :)
6. Czy są statki które latają szybciej od początkowego statku ? mój leci bardzo wolno i mam nadzieję, że później będzie szybciej.

ad 1.- praktycznie w każdej
ad 2.- tak
ad 3. - to nie ogame, można tylko kupować i w sektorach stawiać własne kompleksy
ad 4.- myszka plus kilka innych klawiszy, z manewrowaniem na boki, ale to już sam dojdziesz co Ci jest najbardziej wygodne
ad 5.- nie nie ma
ad 5.- są szybsze, jeden z najszybszych to chyba strzała lata z prędkością ponad 1300
Azazell

Post by Azazell »

ok dziękuje serdecznie panowie :) powoli się oswajam z grą
bardzo podoba mi się muzyka i ten kosmiczny klimat.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Poczytaj dokladnie forum. Gra ma ten plus, ze producent gry oficjalnie zezwolil grzebac innym w grze i mozna dodawac do gry skrypty i mody TOTALNIE zmieniajce niektore rzeczy (statki, fabryki, taktyke walki/handlu itp). Zalezy tez od twojgo komputera - jesli masz dosc potezna maszyne, to jesli nauczysz sie troche grac na podstawowej wersji X3 (doradzam zainstalowac poprawke 2.0.2), to pozniej mozesz zainstalowac moda XTM, ktory wiele w grze zmienia.
Azazell

Post by Azazell »

SoBeK wrote:Poczytaj dokladnie forum. G.
to nie jest takie proste - stanowczo za dużo tego !!! :) ale spoko lepiej więcej niż mniej .. dziś już zacząłem przeglądać powoli inne wątki.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”