[X3] Bardzo dziwny wypadek kradzież statku

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

MaxDyner

[X3] Bardzo dziwny wypadek kradzież statku

Post by MaxDyner »

ekhm WTF??? mam problema ;) jak to Czesio mówi. Koleś mi statek podwędził walczyłem z piracką novą bo sama leciała myślę łatwy łup (mam eclipse) jeszcze w moją stronę leci super. Puściłem serię w połowie osłon koleś (argon) krzyczy że oddaje statek ale się jeszcze policzymy. mówię suuper calutka nova z osprzętem moja. Podlatuje, wyskakuje podlatuje przejmuje chce wracać i patrze że koleś szybszy jest wskoczył ja oczy w słup O_O odleciał a ja jak zgłąbiały siedziałem i patrzyłem jak odlatywał. musiałem wczytać. Odbyło się to w Depths of Silence (zwiedzałem) i tu pytanie czemu nikt nie ostrzegał że można zostać wydup**onym bez mydła przez komputer???

do tłumaczy: na forum żadnej wzmianki o takich rzeczach niema więc pewnie tylko tłumacze spotkali się z takim skryptem mam X3 2.0.02 + bp3.1.05
albo to nie skrypt tylko on leciał w stronę stacji ale "wsiadał" we wszystko po drodze niestety po wczytaniu jak tam wróciłem nie było novy ani nikogo innego ;(
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Nothing_PL

Post by Nothing_PL »

Mówił że się policzy i chyba to miał na myśli:D
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Czy to zart? Jeszcze chyba nikt z bywalcow tego forum sie z tym nie spotkal. Moze problemem bylo to, ze wiele osob najpierw "lyka" delikwenta, ktory sie katapultowal jako niewolnika aby go potem opchnac u piratow wiec i nie ma kto zwedzic statku przy przejmowaniu zdobyczy.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Mnie się coś takiego nie zdarzyło, a raczej zawsze najpierw statek potem ewentualnie pilota zbierałem. Tylko że zawsze jednym z pierwszych moich zakupów jest Wirus Włamań Systemowych bo jestem wrażliwy na przeciągi i nie lubię opuszczać ciepłej kabiny. Ale trochę statków poprzejmowałem na piechotę.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
sirepox

Post by sirepox »

Nigdy nie zabieram wrogów z przestrzeni bo jestem prawym człekiem i gardzę handlem niewolnikami. W zamian za to humanitarnie ich unicestwiam salwą z AC ;)

A tak poważniej to czasami ich zostawiam - podoba mi się jak sobie latają, ale nigdy nie spotkałem się z takim motywem w grze. Też bym się bardzo zdiwił.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Nie strzelaj do skafandrów - mocno spada reputacja.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Savri

Post by Savri »

A boli tyłek?? Bo w sumie to nieźle cię wy******... A tak na poważnie to dziwne że wyskoczył już przy połowie tarcz... Może taki "dodatek" zamontowali w bp? Chociaż osobiście jeszcze nie zdażyło mi sie widzieć aby piraci cokolwiek zajmowali...
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Czego się tak czepiacie BP ?? Jak nie wiecie co on robi to poszukajcie opisu.
W opisie XTM było wyraźnie wspomniane, że mogą być nawet porywane statki gracza.... Już nie pamiętam jak jest patchu 2.0.2, ale jak chcecie to poszukajcie. Info u producenta gry.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Ja chyba też się spotkałem z kradzieżą statku przez piratów. Chyba, bo nie widziałem jak go kradł, z drugiej jednak strony nigdy nie widziałem (tyle że krótko gram) pirata wygenerowanego przez grę w Delfinie, który nie ma przewidzianej żadnej broni w planach konstrukcyjnych. Więc domyślam się że musiał go przejąć. A to by oznaczało, że piraci przejmują nie tylko statki gracza ale i innych kupców.

Szkoda tylko, że nie chciał się katapultować:( Przydałby się TS:(
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Gram bez XTM a pisze o tym bo bardzo dziwne mi się to wydawało, pierwszy raz się spotkałem z czyś takim. co prawda w ogóle coś się dziwnego dzieje u mnie z argon prime jest tam 8 tak *8!!! fabryk satelitów +2 zaawansowanych
+ inne ale w małej liczbie ;)(gram z tydzień) coś się dziwnie szybko namnożyły dziwne mi się to wydaje bo ja dopiero mam 1 kopalnie krzemu, +1 fabrykę osłon 1MJ, 2 UT ,+1 (moją) eclipse.
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No u mnie też narąbali stacji od groma.... Ale rzadko tam zaglądam...

A co do braku TS to można tez sobie przywłaszczyć jakiegoś.... Jak nie wyskoczy a ma jeszcze troche kadłuba to pogadać z takim i przeprosić... czekać na następnego
XTC+XRM | Albion Prelude
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Niezabardzo mam gdzie sie pochwalić to piszę tu :P 1 inwazja xenonuw 12 L strąconych +1 k !!!!!! 6 584 982 !!!!! Dla mojej eklipsy to nie był żaden problem ;) (dla mojego kompa tak straszne zwiechy)
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja na przykład nie zbierałem nigdy latających skafandrów. Olewałem ich, patrzyłem tylko, czy cało i zdrowo dolatywały do najbliższej stacji handlowej :P.
A co do tego incydentu, to nie uważałbym tego za minus. Ot, kolejne urozmaicenie gry, które, akurat mi się bardzo spodobało. Lecisz, walisz z dział, gościu mówi: "Poddaję się! Bierz co chcesz!", wyskakujesz ze statku zadowolony, chcesz przejąć zdobycz, a tu zonk :lol: , nie ma, odleciał łup :P

Fajna sprawa :)
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

MaxDyner wrote:Niezabardzo mam gdzie sie pochwalić to piszę tu :P 1 inwazja xenonuw 12 L strąconych +1 k !!!!!! 6 584 982 !!!!! Dla mojej eklipsy to nie był żaden problem ;) (dla mojego kompa tak straszne zwiechy)
No rzeczywiście trochę nie tu gdzie trzeba :P

A inwazje nie są żadną nowością, ja polecałbym Ci skrypt Merceneries Guild, bo w nim masz na wyższych poziomach o wiele ciekawsze rzeczy :D

A flagowiec Xenków K można i spokojnie Novą załatwić, jeżeli odpowiednio się podleci ;)
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”