Z tej strony http://www.blackpanthergroup.de/x3/XSP-Schiffe/ sciagnalem wszystkie TS i zainstalowalem je. Potem robie load i okazuje sie, ze nie mam w zadnej stoczni Argonow Mamuta tylko 2 puste pola o wartosci 0 zamiennie z 5196cr. a w informacji o jednostce mam wszystko na 0 (przyspieszenie, predkosc itd.). Deinstalowalem te nowe statki, potem sprawdzam tego samego save'a i widze teraz kilkanascie takich pustych pol w miejscu gdzie byly wczesniej te nowe statki i ciagle brak Mamuta. Wszystko tez kosztuje 0 lub 5196cr, a w info statystyki tych jednostek na 0. Wiec instaluje jeszcze raz te same jednostki i sprawdzam tego samego save'a i - ciagle kilkanascie pustych pol, brak Mamuta w stoczni do kupienia, a te nowe statki zajmuja nowe sloty zamiast tych, ktore wczesniej zajmowaly.
Kilka dni przed tym zdarzeniem instalowalem inny statek z innej strony i nie bylo pustych pol w stoczni, nawet po deinstalowaniu go.
Czy ktos juz mial taki problem i jak temu zaradzic? Takie puste pola brzydko wygladaja, a po drugie nie wiem czy brak Mamuta w ofercie stoczni nie wplynie jakos negatywnie na gre (pomijam fakt ze go nie bede mogl kupic).
[X3] Brak Mamuta
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Brak Mamuta
Bestią jestem, by się bestią nie stać
-
A czy nie pisało gdzieś w instrukcji postępowania, że należy rozpocząć grę od nowa?
Spróbuj zainstalować te statki ponownie i rozpocząć na nowo rozgrywkę, jak nie pomoże, to opisz problem w odpowiednim wątku, dotyczącego tych statków.
Spróbuj zainstalować te statki ponownie i rozpocząć na nowo rozgrywkę, jak nie pomoże, to opisz problem w odpowiednim wątku, dotyczącego tych statków.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Przesadziłeś z tymi statkami. X3 ma pewne ograniczenie co do ilości modeli.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Jak juz chcesz instalowac nowe modele dla Argonow to polecam gwiezdne wypociny... z serii Admirala Dominika. Te cacka sa mistrzowsko wykonane w klimacie... Argonskich statkow i dosc dobrze wywazone szczegolnie model Maya M3 (Nova X MK3). To cudenko ma parametry podobne do Eclipse a wyglada tak ze na widok tego mysliwca nam szczeka opada... a potencjalnym przeciwnikom szybko smierc zaglada... w oczy. 

-
Sprawdze nowa gre dzisiaj i napisze co i jak (chociaz jak pisalem wyzej instalowalem wczesniej jeden statek i bylo z nim OK).
Te mysliwce faktycznie sa fajne i je zapewne tez zainstaluje (w planach mam zainstalowanie prawie wszystkich statkow z tej strony co podalem).
Jeszcze jedno pytanie, czy jest sposob na to, aby NPC latalo nowymi statkami? Bo ja gralem 11h czasu gry z tymi nowymi statkami i nie spotkalem ani jednego NPC, ktory by latal taka "NOWKA".
Te mysliwce faktycznie sa fajne i je zapewne tez zainstaluje (w planach mam zainstalowanie prawie wszystkich statkow z tej strony co podalem).
Jeszcze jedno pytanie, czy jest sposob na to, aby NPC latalo nowymi statkami? Bo ja gralem 11h czasu gry z tymi nowymi statkami i nie spotkalem ani jednego NPC, ktory by latal taka "NOWKA".
-
Bardzo ładne. Mam ochotę je zainstalowac ale nie mam doświadczeń ze skryptami. Więc pytam:
1. Czy mogę zainstalowac pliki ze statkami z tej strony jako skrypty za pomocą managera skryptów ?
2. Czy szanse na to że w grze nic mi się nie rozjedzie są spore ?
Moja konfiguracja:
1. X3 PL
2. X3Update1.4.03_to_2.0.01.exe
3. X3Update2.0.01_to_2.0.02_PL.exe
4. x3_bonus_package_3.1.05.exe
5. Spolszczenie BP 0.9f beta
1. Czy mogę zainstalowac pliki ze statkami z tej strony jako skrypty za pomocą managera skryptów ?
2. Czy szanse na to że w grze nic mi się nie rozjedzie są spore ?

Moja konfiguracja:
1. X3 PL
2. X3Update1.4.03_to_2.0.01.exe
3. X3Update2.0.01_to_2.0.02_PL.exe
4. x3_bonus_package_3.1.05.exe
5. Spolszczenie BP 0.9f beta
-
Statki nie zależą od konfiguracji gry. Jak już to instalujcie max dwa statki każdego typu, ts,m4,m5....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Sprawdzilem nowa gre i wprawdzie nie ma w niej pustych slotow, ale ciagle brakuje Mamuta w stoczniach Argonow. Nawet X3 Map by Scorp nie pokazuje Mamuta (nie ma go nawet w liscie obiektow do wyszukania).
PS. Jak samemu wygenerowac loga z gry, bo dopiero jak zaczalem nowa gre to mi powstal kolejny log, a tak to mialem ciagle tego samego od zainstalowania gry, czyli od konca pazdziernika.
PS. Jak samemu wygenerowac loga z gry, bo dopiero jak zaczalem nowa gre to mi powstal kolejny log, a tak to mialem ciagle tego samego od zainstalowania gry, czyli od konca pazdziernika.
-
Pobrałem z tej stronki dwa M3 które chciałbym w grze zobaczyć. Mam jednak kłopot z instalacją. pobrane pliki są zapisane w formacie .xsp. Co z nimi trzeba zrobić ? Manager skryptów nie widzi tych plików. Pewnie trzeba je zwyczajnie wrzucić do któregoś folderu ? Do jakiego ? I co dalej ?BOSS75 wrote: Maya M3 (Nova X MK3). .
Bardzo proszę o info lub linka jeśli już się o tym rozpisywaliście.
Gram w X3 2.0.02 + BP
-
starjacker0
Musisz przypisać skrót klawiszowy do opcji pisania logów.
Po zainstalowaniu Map by Scorp, wejdź w klawiszologię i znajdź tam odpowiedni skrót do zapisywania logfile.
Oczywiście powinno wsio działać ładnie, jeśli wkleiłeś do katalogu MApbyScorp odpowiednie pliki językowe udostępniane na stronie Scorpa.
Musisz przypisać skrót klawiszowy do opcji pisania logów.
Po zainstalowaniu Map by Scorp, wejdź w klawiszologię i znajdź tam odpowiedni skrót do zapisywania logfile.
Oczywiście powinno wsio działać ładnie, jeśli wkleiłeś do katalogu MApbyScorp odpowiednie pliki językowe udostępniane na stronie Scorpa.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
W instalatorze skryptów jest zakładka Ships - tam dodaje sie statki.
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude