[X3] Szukam patcha do x3 czystej

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

MaxDyner

[X3] Szukam patcha do x3 czystej

Post by MaxDyner »

Witam wszystkich jestem tu nowy ale że x3 wciąga to postanowiłem zakupić wersje pl. Teraz mam problem bo nie mogę znaleźć żadnych patchy, na necie są tylko wersje eng, a ja mam dość grania w wersje eng. ;P Nie mogę znaleźć żadnych informacji na tym forum więc proszę o jakieś linki lub info czy jest takie coś i gdzie. mam wersje eng ale mi się spodobała gierka to ją kupiłem czekam aż przyślą. nie wiem czy wtedy do wersji pl znajdę uaktualnienie więc się pytam grzecznie czy jakieś jest i jak tak to gdzie z góry dziękuje za pomoc ;P
Last edited by MaxDyner on Sat, 1. Dec 07, 10:06, edited 1 time in total.
BOSS75
x2

Post by BOSS75 »

Ciekawe jaka ver. X3 PL kupiles hmm... moze v1.4.03 lub v2.0.01 itd. ale cos mi sie wydaje ze ten Patch 2.0.01 do 2.0.02 po polsku by Lewar Rafio Deady powinien byc w sam raz. :)

Jedno jest pewne kupujac orginal X3 zszedles na dobra strone & droge mocy... bardzo dobry wybor chlopcze tak trzymac :wink:
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Z Ego ciągniesz patch 2.0.2 a potem spolszczenie dostępne w tematach przyklejonych na forum.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
MaxDyner

Post by MaxDyner »

ee nie wiem jaką wersje muszę czkać jeszcze ze 6 dni aż przyjdzie to będę wiedział ;) i thx;)

a wersje eng mam 1.4.03 ale to chyba nie ważne kupiłem w sklepie internetowym 3kropki czy jakoś tak to nie wiem bo tam nie pisz ;(
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)

Post by Deleted User »

X³ morzes sie sam na Polskie pszetumaczyc :wink: , jak masz jakies Program co z Eng. na polski tumaczy :D
MaxDyner

Post by MaxDyner »

i sorka ale jeszcze jedno pytanko czy x3_bonus_package_3.1.05.exe jest orginalnie dodany do gry czy zrobiony przez fanów bo najpierw chciałbym zagrać bez zbędnych dodatków

LeWaR Dziennik gwiazdowy wymiata super ale ci się chciało ;)
czytałem Historie X-universe http://www.xudb.eu.org/index.php?p=history
i polecam jako lekturkę jak nie wiesz czy gra ma podstawy historyczne, a ma i to bardziej niż świat star wars. Przypominam że w Angli jest zalegalizowana religia Jedai(tak tak dżedaj ;) ).

i muszę się pochwalić że co prawda mam ten pierwszy statek co na starcie dostajesz (poziom trudności normal) ale pokonałem nove i czeka na mnie w stoczni argon prime bo jest rozwalona troszkę i niema żadnego eq a mam na koncie ze 4k i to za misje transportu jakie zbieram po okolicy OOOOO i czy będzie się dało z wersji angielskiej przerzucić save do wersji polskiej znaczy przerzucić się da ale czy będzie hulać?? ;)

sorka że męczę temat ;) jak co to usunąć :P

Spoiler
Show
fajnie że zainstalowałem
X3Update1.4.03_to_2.0.01.exe - oryginalny, niespolszczony patch
X3Update2.0.01_to_2.0.02_PL.exe - spolszczony patch
i gra z wersji eng jest na w pół eng loool na szczęsciw pszedwczoraj wysłałem zamówienie na gra i potwierdziłem zakup ba tak to by chyba nie kupił chociaż gra jest warta nawet 99zł ;) he he
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Deady
x2

Post by Deady »

Pirat wrote:X³ morzes sie sam na Polskie pszetumaczyc :wink: , jak masz jakies Program co z Eng. na polski tumaczy :D
Dziecinko... powodzenia zycze. A jak juz sie z tym uporasz - nie zapomnij podzielic sie swoim "dzielem" z nami. Z pewnoscia wszyscy sie uciesza... ze moga pograc z inna wersja (tlumaczeniem) x-3 badz xtm ;)
Oczywiscie sam bede ciekaw ile Ci to zajmie - i jaka jakosc bedzie. Ale jesli nad wyraz dobra - pierwszy piwo Ci postawie.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Eng czy Pol to nieważne. Wgrywasz spolszczenie i po ptakach. BonusPacki to zestaw skryptów sprawdzony przez Ego i tzw. "podpisany". Wgraj od razu wersje najnowszą 07 i spolszczenie.

A do Pirata: pogratulować idiotyzmu.

Pozdrawiam
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Ekhm a co dają te skrypty bo coś czytałem że jakieś migracje jakiś kosmitów że systemy oni zajmują ale nie wiem o czym czytałem bo byłem tak nie wyspany że hej ja wole najpierw pograć w podstawówkę bez utrudnień typu odbij system!!! :) albo daj mi linka do tej części forum gdzie to jest :) (a taki zmęczony jestem bo około 3 w nocy wstaje pograć w quake wars: ET a potem troszkę x3 bo czekam na wersje ze sklepu albo Command & Conquer 3 bo mi brat kupił :) a tak około 16 popołudniu łażę do wujka 60lat ;) kupił se kompa parę dni temu i muszę mu tłumaczyć jak się to to obsługuje!!!!! wiecie jakie to męczące jak trzeba przez 2h tłumaczyć kolesiowi jak pisać ęś i duże ĘŚĄ i tak dale bo on jest ŹELONY!! nawet nie wie gdzie i jak kompa włączyć albo wyłączyć KOSZMAR ale od czego jest rodzina ;(
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Jakie skrypty w bonuspacku są to znajdziesz TUTAJ

PS. Kosmitów nie ma...
XTC+XRM | Albion Prelude
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Są, tylko nie wiadomo do czego służą :P
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
MaxDyner

Post by MaxDyner »

a no tak źle mnie zrozumieliście kosmici czyli inne rasy niż argoni lol ;)ale chce wiedzieć co daje tamten bonus pak bo słyszałem o jakiejś migracji nie wiem czy to piratów czy jakiejś rasy ;) i wolał bym tego uniknąć ;)
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

MaxDyner: Po pierwsze postaraj się włożyć w to co piszesz więcej serca i wysiłku. Zdania niech mają początek i koniec, duża litera na początku, przecinki gdzie trzeba, na końcu kropka. Więcej szacunku dla czytelników.

Po drugie: Informacja w Twojej sygnaturce nie ma na tym forum żadnego znaczenia. Nie przyjmujemy i nie honorujemy tutaj papierów na dysleksję, dysgrafię i inne współczesne cuda. Od tego są rozmaite edytory tekstu, aby pracować nad poprawą swojego języka. Nie piętnujemy za błędy, każdy się czasem myli, ale notoryczne nie przywiązywanie wagi do tego co i jak się pisze - może przynieść różne konsekwencje. Zachęcam do pracy nad sobą :).

Po trzecie: Czytaj forum. Ile trudu sobie zadałeś, żeby przejrzeć już istniejące wątki na forum, próbując na własną rękę odszukać interesujące Cię informacje? Od tego zacznij, zanim zadasz na forum pierwsze pytanie - od przeczytania tego, co już inni napisali.

Po czwarte: jak już wiele razy pisałem na ten temat - nikogo na forum nie interesuje fakt, że ściągnąłeś piracką wersję X3, więc niepotrzebnie się wyrywasz z tą wieścią. Ale ponieważ przyznałeś się bez bicia, więc nie dostaniesz od razu bana ;).
Jednak, jako że nie masz oryginalnej gry - musisz szybko dostarczyć mi (mejlem-jest w profilu) dowód, że zakupiłeś grę oryginalną i na nią czekasz. Albo dowód, że juz ją dostałeś. Podstawą tego żądania jest regulamin forum, który na pewno przeczytałeś. Unikanie dostarczenia takiego potwierdzenia spowoduje, zgodnie z polityką for Egosoftu, trwałe zablokowanie dostępu do naszych for.

Pozdrawiam.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”