[X3] - Problem Z Userami

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sonen
x2

[X3] - Problem Z Userami

Post by sonen »

POOOMOCYYY!!!!

1. Proszę mi napisać kto tu jest odpowiedzialny za forum!
2. Czy w każdym temacie swoje trzy grosze muszą wtrącić Stalovy i RAFIO ze swoja interpretacją regulaminu.

POOMOCYYY!!! Obecnie każde pytanie userów kończy komentarzem naszych forumowych twardzieli. ;)

POOOMOCYYYYYY!
Last edited by sonen on Fri, 9. Nov 07, 11:57, edited 1 time in total.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

AD.1. - Sauron, BQB
AD.2. - zapytaj wskazanych

:lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
ergo
x3tc

Post by ergo »

Ludzie którzy grali w X:BTF , pomimo pewnych analogii, cierpliwie udzielali pomocy graczom X2, potem gracze X2 udzielali pomocy graczom X3. Nie odpowiadajcie nowej osobie, żeby przeszukiwała całe forum, jeśli uważacie że nie zadała sobie trudu i nie chcecie jej pomóc, nie odpowiadajcie nic, lub odpowiedzcie linkiem do tematu.

Kiedyś to było takie sympatyczne forum - z wyjątkiem , kiedy istniało podejrzenie o posiadanie nielegalnej kopii przez kogoś, - nowych ludzi witało się serdecznie i z otwartymi ramionami , chętnie udzielano pomocy,

Nie róbcie z tego wyjątkowego miejsca kolejnego śmietnika wzajemnej niechęci ala onet.
Deady
x2

Post by Deady »

Bingo. Amen.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

OKi. Zgadzam się z tym. Zaznaczam jednak (na swoją obronę), że nie atakuję innych, tylko wskazuję im właściwy sposób zakładania wątków, mając na uwadze dobro wszystkich forumowiczów.

Fakt, po namyśle wygląda na to, że chyba trochę przeginam... już nie będę, uniżenie proszę o wybaczenie.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Aczkolwiek, gdyby autor postu przeczytał regulamin to wiedziałby jakie są zasady i kto jest moderatorem.
A Stalovy i Rafio to starzy wyjadacze z dużą wiedzą, którym nie chce się już po raz setny wykładać czarno na białym rozwiązania problemu tylko wskazują drogę do osiągnięcia tego rozwiązania. Że innym nie chce się szukać po tych wskazówkach to inna sprawa...

Pozdrawiam
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

LeWaR, wracasz mi wiarę w ludzi, thx!
sonen
x2

Post by sonen »

tia...

;)

primo: no, ja też tu jestem nie od wczoraj ;)
secundo: stara niepisana zasada na forach brzmi: user jest od tego żeby nie łamać a zarazem przestrzegać regulaminu, moderator żeby pilnować porządku - co z tego wynika? jeśli moderator po raz enty powtarza, żeby mu się nie wchramalać w robotę to trzeba to uszanować, ON JEST OD PILNOWANIA PORZĄDKU. :wink:

LEWAR: pierwsze moje pytanie w pierwszym poście było retoryczne :wink:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

sonen wrote:jeśli moderator po raz enty powtarza, żeby mu się nie wchramalać w robotę to trzeba to uszanować, ON JEST OD PILNOWANIA PORZĄDKU. :wink:
sonen, zauważ jednak, że w tam (wiesz, gdzie) nawet Sau nie zauważył, że piszę o pkt.6 aby wskazać na zły temat wątku. Nawet pomimo tego, iż przytoczyłem (z podkreśleniem!) treść tego punktu! Wobec powyższego sądzę, że od czasu do czasu trzeba spuścić moderatorom wiadro zimnej wody na głowy, aby przywrócić ich pierwotną czujność ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Domyślałem się :)

Ale odpisałem Ci zgodnie z pytaniami...
XTC+XRM | Albion Prelude
sonen
x2

Post by sonen »

Stalovy wrote:
sonen wrote:jeśli moderator po raz enty powtarza, żeby mu się nie wchramalać w robotę to trzeba to uszanować, ON JEST OD PILNOWANIA PORZĄDKU. :wink:
sonen, zauważ jednak, że w tam (wiesz, gdzie) nawet Sau nie zauważył, że piszę o pkt.6 aby wskazać na zły temat wątku. Nawet pomimo tego, iż przytoczyłem (z podkreśleniem!) treść tego punktu! Wobec powyższego sądzę, że od czasu do czasu trzeba spuścić moderatorom wiadro zimnej wody na głowy, aby przywrócić ich pierwotną czujność ;)
co jak co, ale moderatorów to akurat mamy całkiem niezłych...(przynajmniej jednego ;) )
w tym momencie to podważasz kompetencje Saurona, naprawdę iście ODWAŻNE posunięcie
:wink:
Dramal
x2

Post by Dramal »

Nie jestem superaktywnym użytkownikiem forum, najczęściej potrafię znaleźć tu odpowiedzi na swoje pytania, choć muszę przyznać, że czasem wymaga to niemało czasu i cierpliwości. Opcja "SZUKAJ" nie boli ;)
Rozumiem bardziej doświadczonych graczy/użytkowników, że są zmęczeni pisaniem lub nawet wklejaniem setny raz tych samych odpowiedzi, niestety wiele osób, które zadają tu swoje pytania to młodsi gracze (chodzi mi o wiek, a nie staż w grze) i cierpliwość niezawsze jest ich mocną stroną (to tak naprawdę ich problem).
Forum jest olbrzymie i nawet przy umiejętnym korzystaniu z "szukaj" ilość znalezionych tematów ze słowami kluczowymi daje się zamknąć w liczbie 10, a w dodatku spora ich część ma wiele stron, częstokroć zawierających 1001 rzeczy z tematem niezwiązanych (jak choćby kłótnie o pisownię). To może mądrowanie ale wydaje mi się, iż rozwiązanie jest proste: nie zaśmiecać wątków rozmowami o d.... Maryni, które nijak się mają do tematu oraz pisanie w temacie wątku krótko i konkretnie, pozwoli to na sprawniejsze wyszukiwanie i oszczędzi wszystkim nerwów.

p.s.

Panów Stalowego i Rafio rozumiem, bo krew czasem potrafi człowieka zalać.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam
sonen
x2

Post by sonen »

może robie z igły widły..ale -->>

nie lepiej by było zamiast przytaczać jakiś punkt regulaminu, wskazać drogę zbłąkanemu userowi ;) ale dodatkowo pouczyć, że to, że tamto..itd
to moje zdanie, taki kompromis ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Dajcie już spokój, bijecie się o marchewkę czy co? Ani jednego, ani drugiego Sau nie upoważnił do administracji forum ani do prostowania userów. Więc o co chodzi? nie możecie zamilknąć? Sonen: po co ciągniesz temat? Nic z tego nie wynika...

Ja mam na dziś dość, wysiadam... resztą niech admini się zajmą, mamy przecież dwóch...

Pozdrawiam
XTC+XRM | Albion Prelude
hanss
x3tc

Post by hanss »

LeWaR wrote:Aczkolwiek, gdyby autor postu przeczytał regulamin to wiedziałby jakie są zasady
A kto czyta regulamin..... :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

sonen wrote:w tym momencie to podważasz kompetencje Saurona
Naprawdę? A jak? :roll:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:sonen, zauważ jednak, że w tam (wiesz, gdzie) nawet Sau nie zauważył, że piszę o pkt.6 aby wskazać na zły temat wątku. Nawet pomimo tego, iż przytoczyłem (z podkreśleniem!) treść tego punktu!
Oj Stalovy... Miałem świadomość do czego się odniosłeś. Miałem nadzieję, że skoro napiszę "W tym przypadku muszę rację przyznać wieśkowi." to będzie to zrozumiane, że przeczytałem oba Wasze posty i uznaję, że z Was dwóch rację ma wiesiek. I że nie muszę już odnosić się oddzielnie i dokładnie do kazdego przytoczonego fragmentu.
Analizując jednak post wieśka oraz następujący po nim Twój post, stwierdziłem, że:
1. wiesiek nie naruszył punktu 6. regulaminu forum
2. post wieśka nie jest spamem (wiem - nie ten fragment miałeś na myśli)
3. użycie w temacie "[XTM] problem" nie jest nieprawidłowe. Nie jest to "jedynie krzykliwy zwrot lub słowo mające na celu zwrócenie uwagi użytkowników".
Prawda, dla większej przejrzystości temat mógłby zawierać jakąś wskazówkę o jaki problem chodzi, jednak jej brak nie oznacza jeszcze naruszenia regulaminu. Temat wskazuje, że wiesiek ma problem z XTM. Nie używa wykrzykników, ani słów "pomocy" czy "ratujcie". Gdyby w temacie było samo "POOMOOCYYY" i dziesięć wykrzykników, to byłoby naruszenie tegoż punktu regulaminu. Tymczasem temat zwięźle podaje, że wiesiek ma po prostu problem z modem.

Ponownie napiszę - od pouczania w sprawach regulaminu są moderatorzy. Napisz proszę do mnie lub BQB jeśli sądzisz, że ktoś naruszył regulamin. Będziemy wdzięczni, jesli Ty i inni o takich sprawach będziecie po prostu pisać do nas na PM, zamiast na forum. Od załatwiania takich spraw są wyłącznie moderatorzy.
Stalovy wrote:Wobec powyższego sądzę, że od czasu do czasu trzeba spuścić moderatorom wiadro zimnej wody na głowy, aby przywrócić ich pierwotną czujność ;)
Bardzo mi przykro, ale tym razem sam zasłużyłeś na wiadro zimnej wody z naszej strony ;). Mam nadzieję, że następnym razem sam będziesz bardziej czujny i powstrzymasz się od takich postów, przekazując sprawę mnie lub BQB. Naprawdę bardzo nas tym ucieszysz :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Okey, mokry wycofuję się z tej dyskusji.

PS. ...jednakże będę informował moderatorów o wszelkich podejrzanych działaniach wrogich sił ;)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A ja dla odmiany postanowiłem wstrzymać się z pisaniem w tym topicu do pewnego momentu. Moment ten już nadszedł, wiec i ja zabieram głos w dyskusji.

Mimo że dawno temu zostałem zaszufladkowany jako osoba, która "jedzie po bandzie", tym razem wstrzymam się od wszelkiej polemiki z wszystkimi. Wiem że sam nie jestem bez winy, ale nie zamierzam się usprawiedliwiać. Natomiast wytłumaczę się ze swego postępowania.

Wbrew temu, co można wywnioskować z mojego zachowania, ja naprawdę nie jestem złym człowiekiem. Wszystko co robię, robię w dobrej wierze, wiem że metody, które do tego używam są conajmniej dyskusyjne. Ale ja nie lubie atakować innych ludzi, chyba ze naprawde mam ku temu jakieś powody.

Sonen: natomiast ty nie zrozumiesz motywów które stoją za moimi czynami, bo szukasz ich rozwiązania w złym miejscu. Ja nie interpretuje regulaminu, gdyż wychodze z założenia, że poza regulaminem powinno przestrzegać się również netykiety.
hanss wrote:A kto czyta regulamin..... :)
Zaiste trafna pointa ^^
ergo
x3tc

Post by ergo »

RAFIO wrote: Mimo że dawno temu zostałem zaszufladkowany jako osoba, która "jedzie po bandzie",(...)
Ale za to jedziesz ładnym free-stylem i wnosisz trochę życia :)

Dobra Panowie, no to każdy powiedział co mu leży na sercu - możemy zmienić temat tego wątku na "rykowisko" i przenieść go do OT. Jak ktoś poczuje potrzebę wyrzucenia negatywnych emocji , będzie miał gdzie zaszaleć :)
Szkoda, że forum to cyfrowe medium, teraz pasowałoby pójść na piwo albo cuś i napić się na zgodę :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”