Stalovy wrote:sonen, zauważ jednak, że w tam (wiesz, gdzie) nawet Sau nie zauważył, że piszę o pkt.6 aby wskazać na zły temat wątku. Nawet pomimo tego, iż przytoczyłem (z podkreśleniem!) treść tego punktu!
Oj Stalovy... Miałem świadomość do czego się odniosłeś. Miałem nadzieję, że skoro napiszę "W tym przypadku muszę rację przyznać wieśkowi." to będzie to zrozumiane, że przeczytałem oba Wasze posty i uznaję, że z Was dwóch rację ma wiesiek. I że nie muszę już odnosić się oddzielnie i dokładnie do kazdego przytoczonego fragmentu.
Analizując jednak
post wieśka oraz następujący po nim Twój post, stwierdziłem, że:
1. wiesiek nie naruszył punktu 6. regulaminu forum
2. post wieśka nie jest spamem (wiem - nie ten fragment miałeś na myśli)
3. użycie w temacie "[XTM] problem" nie jest nieprawidłowe. Nie jest to "jedynie krzykliwy zwrot lub słowo mające na celu zwrócenie uwagi użytkowników".
Prawda, dla większej przejrzystości temat mógłby zawierać jakąś wskazówkę o jaki problem chodzi, jednak jej brak nie oznacza jeszcze naruszenia regulaminu. Temat wskazuje, że wiesiek ma problem z XTM. Nie używa wykrzykników, ani słów "pomocy" czy "ratujcie". Gdyby w temacie było samo "POOMOOCYYY" i dziesięć wykrzykników, to byłoby naruszenie tegoż punktu regulaminu. Tymczasem temat zwięźle podaje, że wiesiek ma po prostu problem z modem.
Ponownie napiszę - od pouczania w sprawach regulaminu są moderatorzy. Napisz proszę do mnie lub BQB jeśli sądzisz, że ktoś naruszył regulamin. Będziemy wdzięczni, jesli Ty i inni o takich sprawach będziecie po prostu pisać do nas na PM, zamiast na forum. Od załatwiania takich spraw są wyłącznie moderatorzy.
Stalovy wrote:Wobec powyższego sądzę, że od czasu do czasu trzeba spuścić moderatorom wiadro zimnej wody na głowy, aby przywrócić ich pierwotną czujność

Bardzo mi przykro, ale tym razem sam zasłużyłeś na wiadro zimnej wody z naszej strony

. Mam nadzieję, że następnym razem sam będziesz bardziej czujny i powstrzymasz się od
takich postów, przekazując sprawę mnie lub BQB. Naprawdę bardzo nas tym ucieszysz

.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.