[X3] SKRYPT danego surowca
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] SKRYPT danego surowca
czy istnieje skrypt, dzięki któremu mozemy dać naszemu transportowcowi komendę, sprzedaj surowiec za najlepsza cenę skokowo, ale zaznaczam , że nie z własnej fabryki, i czy dzięki niemu transportopwiec będzie kupywał ten surowiec i w najlepszym miejscu go sprzedawał?, i jeszcze dodatkowo można byłoby ustawić za jaką cenę minimalną ma sprzedać?
wiesiek
-
Nie rozumiem po co tak kombinować. Przecież istnieje oprogramowanie handlowe MK3 czyli tzw. Universe Trader - lata automatycznie po wszechświecie używając napędu skokowego i kupuje po najlepszych cenach i po najwyższych sprzedaje. Nie spotkałem sie jednak z czymś co by pozwoliło tobie ustawić minimalną/maksymalną cenę za jaką tylko by sprzedawał/kupował dany towar. Raczej przy istnieniu UT jest to zbędne tak na marginesie... Istnieje również oprogramowanie Logistyczne MKII, które jednak pozwala na takie manewry (o ile dobrze pamiętam), ale w określonym promieniu działania. Po opis UT proponuje zajrzeć do instrukcji.
-
tak, MK3 sprawdza się dobrze, ale np. jest taki surowiec jak kwiat słoneczny u teladian, na którym najlep[iej sie zarabia, kupno za 5 sprzedaz za 30-34 kredyty, ale trzeba ręcznie transportowcem kierowac.
Niestety handlarz wszechświartowy w tym wypadku się nie sprawdza, bo z tego co zauwazyłem jest mało rozgarniety:), no i właśnie chciałbym takiemu handlarzowii dac kupno tego surowca, jeśli ktoś ma taki skrypt to prosiłbym o podzielenie się nim
Niestety handlarz wszechświartowy w tym wypadku się nie sprawdza, bo z tego co zauwazyłem jest mało rozgarniety:), no i właśnie chciałbym takiemu handlarzowii dac kupno tego surowca, jeśli ktoś ma taki skrypt to prosiłbym o podzielenie się nim
wiesiek
-
Spróbuj może tego:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=181320&start=0
Nie testowałem, ale opis wygląda zachęcająco.
Pozdrawiam
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=181320&start=0
Nie testowałem, ale opis wygląda zachęcająco.
Pozdrawiam