Na wstępie witam wszystkich.
Mam prośbę trochę niecodzienną, otóż czy mógłby ktoś zmajstrować mi save z dużą ilością gotówki? Ja i skrypt edytor chyba nie do końca się rozumiemy (tzn @#$#$% trafia mnie przy nim). Jestem trochę zapracowany, a budowa imperium od początku jest trochę czasochłonna. Zrobiłem kilka misji, niemniej z kasą u mnie nie za różowo. Rozbudowałem ładownię Merkurego, polatałem Pogromcą po sektorach by mieć jakąś mapę do handlu, ale jak wracam z pracy chciałbym czasem poszaleć czymś mocniejszym niż pogromca, a niestety kasę (rakietki i ogniwa) i czas muszę rozkładać między handlem, a misjami na których mogę nabić rangę bojową. Sciągłem sobie angielską wersję save i irytuje mnie ponieważ wersja języka zmienia sie dość
dynamicznie z polskiej na angielską (menu Pl rozmowy En).
Posiadam polską wersję gry ver. 1.4.02
Ewantualnie badzo poproszę o instrukcję w wersji "Guptak" do załadowania właściwych skryptów i ich użycia.
Dziękuję i pozdrawiam
[X3] Prośba (trochę dziwna)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Poszukaj na stronie bo to już było. Ew zajrzyj na angielskie forum do działu Cheats...
Zaktualizuj sobie do wersji 2.0.2. + 2.0.2PL
Ja zacząłem tydzień temu grać od nowa + mod XTM. Mam pogromcę, 600 tyś cr i ambicję, aby nazbierać na pierwszą stację...
Pozdrawiam
Zaktualizuj sobie do wersji 2.0.2. + 2.0.2PL
Ja zacząłem tydzień temu grać od nowa + mod XTM. Mam pogromcę, 600 tyś cr i ambicję, aby nazbierać na pierwszą stację...
Pozdrawiam
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Zaglądałem do działu "Cheats" wcześniej, wydawało mi się, iż postępuję zgodnie z opisanymi tam sposobami, ale niestety nic mi nie wychodzi...no może poza uruchomieniem edytora skryptów i oszczędzeniem sobie na picu kawy, bo kiedy usiłuję odpalić skrypt Cheat 1,4 strasznie podnosi mi się ciśnienie i nic poza tym nie osiągam. Właśnie dlatego prosiłem o pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie znajdę patch 2.0.2 PL ? w downloads znaleźć jej nie mogę 2.0.2 En znalazłem bez kłopotu.
Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie znajdę patch 2.0.2 PL ? w downloads znaleźć jej nie mogę 2.0.2 En znalazłem bez kłopotu.
-
2.0.2 PL oficjalnie niema (Sau, kiedy??) jest natomiast nieoficjalne spolszczenie patcha dostępne w wątku o polskich skryptach. Pobierz wyłącznie wersję 2.1to2.2PL. Nie instaluj 1.4to2.2Pl bo jest w niej coś skopane.
Czyli pobierasz 2.0.2 english a potem spolszczenie
zalecany bonuspack3.1.05 i spolszczenie do niego.
Czyli pobierasz 2.0.2 english a potem spolszczenie
zalecany bonuspack3.1.05 i spolszczenie do niego.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Krótki kurs instalacji i "nabijania kasy"Dramal wrote: bo kiedy usiłuję odpalić skrypt Cheat 1,4 strasznie podnosi mi się ciśnienie i nic poza tym nie osiągam.
1.skrypt jest obsługiwany tylko przez PluginMenagera Cycrov'a...(musisz go zainstalować)
2.Odpalasz program
3.ładujesz skrypt
4.odpalasz grę
5.Wchodzisz w "własność"->"statek"->"rozkazy"->"konsola poleceń"->"Ogólne"(nowa pozycja w konsoli !!)....i zaczynają się schody

Wszystkie pozycje to "readtexty"
Potrzebny Ci kod na kasę jest na pozycji 11(ma numer 854..lub 856 :/),po kliknięciu na niego powinno otworzyć się okno z poleceniem "wpisz ilość" i napisem "cash" po prawej stronie.
ps.pisane z pamięci ,więc możliwe ,że niuanse mogłem pominąć.
-
jak uzywacie nowego instalatora w wersji 2.0+ to takie readtexty będą...
Stary jest dostępny na plikowni xudb. wersja 1.3 i sama zmieni ci 44 na 48 i bedziesz miał po angielsku tekst a nie readtext
Stary jest dostępny na plikowni xudb. wersja 1.3 i sama zmieni ci 44 na 48 i bedziesz miał po angielsku tekst a nie readtext
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Udało się odpalić ten skrypt
Teraz mam Ciut inne pytania:
1 Czy jeśli wyrzucę ten skrypt save będzie mi działał?
2 Czy po zainstalowaniu skryptu nadal mogę zainstalować patcha by zwersji 1.4 zrobić 2.0.2, czy też muszę przeinstalować grę?
Chciałem też podziękować wszystkim za pomoc, której udzielono mi na forum jak i przez PW.

Teraz mam Ciut inne pytania:
1 Czy jeśli wyrzucę ten skrypt save będzie mi działał?
2 Czy po zainstalowaniu skryptu nadal mogę zainstalować patcha by zwersji 1.4 zrobić 2.0.2, czy też muszę przeinstalować grę?
Chciałem też podziękować wszystkim za pomoc, której udzielono mi na forum jak i przez PW.
-