[x3] pytanka

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

zwierzu
x4

[x3] pytanka

Post by zwierzu »

Mam takie pytanie:

Gram sobie na XTM i jak wiadomo dodano nowe misje biuletynowe.
Wyczytalem pewnego razu w biuletynie, że gościu znalazł jakis "bardzo zaawansowany wrak statku" i że sprzeda mi jego lokalizację za 90k.
Kupiłem info i gościu podał mi koordynaty:

x: 63879
y: -15385 (sektora nie podam by wam zabawy nie psuć :P)
z: -33262

I tu nasuwa się moje pytanie - CZY TE ODLEGŁOŚCI (koordynaty) SĄ PODANE W KILOMETRACH? CZY W METRACH (wyjdzie że "x" 64km etc.) ?

Mam też drugie pytanko - uzbierałem sobie 14 mln kredytów - mam zamiar sobie uzbierać kasę na HQ z Bala Gi (czyli 30kk)
Tu nasuwa się pytanie - opłaca mi się zbierać tą kasę dalej do tych 30kk (poluję sobie na statki i nividium kopię :) ) czy lepiej wydać tą kaskę na jakąś stację?
Jeśli uważacie że lepsza będzie stacja to napiszcie jaką opłaca się kupić i w jakim sektorze ją postawić. No i po jakiej cenie towar ustawić :)

Z góry dzięki za pomoc :)
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

ad.1
Odleglosci sa podane w metrach

ad.2
Zalezy na czym ci bardziej zalezy. Na produkowaniu i naprawie statkow dla siebie czy typowym zarabianiu.
zwierzu
x4

Post by zwierzu »

1. uf dzieki Bogu :wink:

2. hmmm mi oczywiści zależy na jak najszybszym zarobku :D
ale pojawia się dylemat... więcej zarobię na produkcji i sprzedaży statków czy stawiając stację ?
fak, kiepski ze mnie przedsiębiorca :)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

ru kup 2-3 kajmany i wyposaż na maxa i puść jako traderów sektorowy. Jak załapią 8 poziom to puśc jako traderów wszechświatowych. Zarobią za ciebie :)
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Potwierdzam rade LeWaRa. Oszczedzisz na stacji. Nie bedziesz musial jej kontrolowac, a Traderzy zarabia wiele razy szybciej od zwyklej stacji. Jesli tylko zarobisz na kolejnego to kup nastepnego kajmana i wyposaz go itd.. Po pewnym czasie kasa bedzie ci rosnac z taka predksocia, ze nie bedziesz mial na co jej wydawac :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”