[X3] Inwazje a ranga bojowa

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sagittarius1

[X3] Inwazje a ranga bojowa

Post by sagittarius1 »

Czy skala inwazji Xenonów zależy od rangi bojowej czy od ilości ich przejścia? Obecnie na stopniu admirała trafiłem inwazję u Boronów, nie sposób tego wytrzymać psychicznie i fizycznie za jednym podejściem. Jeśli zależy od rangi to strach pomyśleć co będzie przy wyższych stopniach....
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Tak, zależy to od rangi.

Choć w XTM przy stopniu nieszkodliwy, widziałem już nowego typu inwazje :P.

Ale w normalnej grze, stopień trudności inwazji xenońskich, czyli, ilość atakujących statków, zależy od twojego stopnia rangi bojowej
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
_RA
x4

Post by _RA »

Mnie inwazje zasmuciły nieco bo jak Xenoni robili inwazje to niektórych statków nie szło zniszczyć. Tzn niszczyłem osłone potam kadłub do zera a statek nie wybuchał i mogłeś w niego tak długo strzelac ile ci starczy życia w rzeczywistości i tak go sie nie zniszczyło :(
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Owszem, to jeden z bugow. Tak samo jest z Krzakami. Jesli zniszczysz jakiegos M2 lub M1 przed jego oslana (np M5) to ten M5 staje sie duchem. Po prostu znika z mapy, ale dalej jest na monitorze. Mozesz wtedy w niego walic ile wlezie a on i tak jest niezniszczalny. Wtedy najlepiej wyskoczyc z sektora i pojawic sie znowu. Jedyna rada aby zniknal.
_RA
x4

Post by _RA »

ale na xenonów to nie działa one poprostu latają widać kadłuby i wszystgko ale nie mozna zniszczyć nawet jak się wyleci z tego sektora i wruci to nadal tam są.

W XTM tez zauwazyłem czasem latające duchy ale je jeszcze można było ubić jak ma sie troche szczescia.
sagittarius1

Post by sagittarius1 »

Póki co czekając bardzo cierpliwie na oficjalny patch PL gram w czystą wersję 1.4.03PL i takie cuda mi się nie zdarzyły. Owszem, jak rąbnąłem ich lotniskowiec to wybuchł, ale nie zniknął. Zostało takie widmo, mimo to misja normalnie dała się kończyć. Chyba, że przy większej ilości ich flagowców coś się rypie. Ciekawe czego to wina.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”