[x3] banalny problem...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Tian_PL
x3

[x3] banalny problem...

Post by Tian_PL »

Witam,
az glupio mi o to pisac na forum :) ale uwierzcie mi, naprawde szukalem w konfiguracjach klawiszy i nie moglem znalesc...
1.jak lapac itemy szybujace w przestrzeni?
2.jak sprzedawac na stacji?
3.jak naprawic statek na stacji?

bede wdzieczny za odpowiedzi ;)

[edit]
4. jak wydobywac surowce z asteroid?
Urban
x4

Post by Urban »

ermm no ten tego.. W ramach polityki przyjaznego odpowiadania na pytania :wink: :

1. dusisz "o" osłony opadają (jest stosowny komunikat z komputera pokładowego) wlatujesz w obiekt.
2. Tak samo jak kupujesz tylko ze możesz sprzedawać stacji tylko surowce. np. w elektrowni słonecznej nie sprzedaż Ogniw Słonecznych. Możesz natomiast sprzedać kryształy. W doku zaopatrzeniowym to dusząc strzałkę w lewo następuje wyładunek (sprzedawanie) wybranej broni w prawo kupowanie. Oczywiście nim najpierw ustalasz ilość potem musisz potwierdzić enterem jak przy kupowaniu.

3. Możesz naprawiać statek tylko w stoczni. Jak tam zadokujesz będzie dodatkowy pasek z % kadłuba. Naprawianie przebiega tak jak kupowanie.

4. Potrzeba : Przenośny system wiertniczy + zgarniacz rudy + (opcjonalnie skaner) lub (opcjonalnie skaner) + odpowiednia stacja. Przenośny system wiertniczy montuje się jako broń i strzela w asteroid. Ten się rozsypuje w mniejsze. Namierzasz mniejszy fragment dusisz "i" i patrzysz czy możesz go załadować na pokład, jeżeli nie znów strzelasz tych czymś wiertniczym i tak do skutku.
Tian_PL
x3

Post by Tian_PL »

dzieki wielkie :) wiem ze to takie podstawowe rzeczy, ale naprawde nie wiedzialem ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Ale o tym nie ma w instrukcji?!?!?!
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Tian_PL
x3

Post by Tian_PL »

moze i jest ale mam manuala po angielsku i ciezko mi to idzie :P

a o pomoc juz nie mozna pytac?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”