Matiz
Jesli to czepianie się było do mnie to powiem tylko że ja nawet z polskimi opisami mam problemy
Miałem właśnie opisać jakie mam uzbrojenie w Swoim Eclipsie i za Boga nie pamiętam czy mam WMP Alfa czy Beta. Jak by mi za każdym razem odpisując tu przyszło przekładać polską nazwę na angielską to dopiero bym miał mętlik i napisał takie głupoty że cały świat X tarzał się ze śmiechu.
Sau
Zgadzam się z Tobą co do MD. Do przejmowania statków są do niczego. U mnie stanowią tak jak pisałem żelazną rezerwę na wypadek rozładowania reaktora (ciężki palec mam).
Moja konfiguracja w Eclipsie to (piszę z głowy więc mogę się pomylić, sprawdzę wieczorem i najwyżej jutro poprawię):
2x Miotacz materii
4x WMP beta
2x GIW Alfa (generator Impulsów Wstrząsowych)
W Wieżyczkach AC Alfa - komenda Chroń mnie, do obrony przed rakietami mam Obronę Antyrakietową Moskit.
Wieżyczki spokojnie sobie radzą z dobijaniem wroga kiedy zdejmę mu całe osłony. Przez dobijanie rozumię to że ja już zdejmuję palec ze spustu i czekam spokojnie na efekt działań wieżyczek - albo pilot katapultuje się, albo jeśli uparty to ginie wraz ze statkiem.
Moje konfiguracje broni:
Opcja 1: 2x MD + 2x WMP - ta opcja służy tylko na słabe staki (Pogromca, Błotniak) lub jako rezerwa gdy wyczerpie się moc reaktora, a walczyć dalej trzeba.
Opcja 2: 4x WMP - podstawowa opcja do walki z innymi statkami, szybko zdejmuje osłony, potem albo szybkie dobicie, albo zostawiam resztę samym wieżyczką.
Opcja 3: 2x WMP + 2x GIW - to na dobrze uzbrojone Sokoły, Novy i LX-y, zamiennie z opcją 2. Jeśli ktoś wali do mnie z czekoś naprawdę mocnego to kopniak z GIW-a dobrze mu robi i zanim uspokoi chorobę morską 4x WMP daje mu nieźle po osłonach i tak na zmianę aż się upokoi.
Opcja 4: Full - to na grubego zwierza typu TL z misji z okupem - doskok z pełną moca ognia, odskok slalomem między jego ogniem z rónoczesnym ładowaniem reaktora, znów doskok i tak kilka razy aż do Finito.
Też mam za słabego kompa aby na GFU.
Co do komend to w linku, który podałeś to nic nie znalazłem. Wątek znam bo sam w nim pisałem. A chodzi mi o np. wyjaśnienie jak używać Poleceń Logistycznych MK2, co to jest Menadżer Stacji, do czego służy i jak konfigurować. Wszystko ładnie opisane np.:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=151495
ale nie znam angielskie na tyle, aby zrozumieć wszystko. Dlatego pytam się czy ktoś te opisy przetłumaczył/może przetłumaczyć?