[X3] Jak zaczac

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

matejj

[X3] Jak zaczac

Post by matejj »

witam jestem tu nowy i chcial bym sie dowiedziec paru rzeczy o x3 otoz nigdy w to jeszcze nie gralem i nie wiem jak zaczac.byl bym bardzo wdzieczny jak ktos by mi napisal gdzie moge jakies misje wypelniac na czym latwo zarobic na jakich rzeczach handlowac i gdzie mozna naprawic statek

z gory dziekuje
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

No cóż nie chciałbym być świnia lub coś w tym rodzaju ale wszystko o co pytasz jest dokładnie opisane w instrukcji... więc radziłbym ci zajrzeć najpierw do niej... :)
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
matejj

Post by matejj »

jak bym mial instrukcje to bym nie pytal tutaj
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

No to pytanko... wydaje mi się że instrukcja jest sprzedawana razem grą ale okay... naprawiać statki możesz w stoczniach a handluj na początku ogniwami energetycznymi (oczywiście opłaca się to jak masz transportowca bo myśliwcem nie zarobisz na tym dużo) i staraj się kupować je za cenę niższą od 16 Cr. (kupisz w każdej elektrowni ale w zależności od ilości ogniw cena będzie albo wyższa albo niższa) a sprzedawać oczywiście w cenie wyższej niż 16 Cr. (sprzedać można w każdej stacji gdyż jest to podstawowy surowiec bez którego wszystko by nie funkcjonowało). No a co do misji to wejdź w biuletyn na jakiejś stacji nieraz można przyjąć jakąś misję kilerską, a kiedy jesteś w transportowcu to może być np. "przywieź ileś tam jakiegoś tam surowca w jakimś tam czasie za surowiec dostaniesz tyle i tyle, a jeśli się zmieścisz w czasie to dostaniesz bonus w wysokości jakiejś tam"... i głównie się życie na tym opiera nie licząc zwalczania piratów i xenonów... i chyba tyle ci wystarczy, a i jeśli chcesz powalczyć to udaj się do sektora elenas fortune's (lecisz do home of light z tamtąd do presidents end który jest na wschód i z tamtego sektora jeszcze raz na wschód) radzę przed lotem kupić sobie licencję policyjną w stacji handlowej...
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
matejj

Post by matejj »

dzieki ale jeszcze 1 pytanko z kad mam wziac transportowiec?? bo zaczynam zawsze z mysliwcem i chodzi mi o custom game a i byl bym bardzo wdzieczny jak bys mi napisal jak sie nazywaja ten ogniwa energetyczne po angielsku :)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Dobra transportowiec możesz kupić w stoczni i najlepszym wyborem na początku jest merkury tylko uwaga statki trochę kosztują a dobrze wyposażony merkury kosztuje około 500000 Cr. a ogniwa nazywają się po angielsku energy cells... lepiej jakbyś zaczął grę na poziomie normal bo jak kończysz wątek fabularny to grasz dalej i tak w zasadzie jedynym końcem gry jest zabicie gracza a custom game jest np. dobry przy tworzeniu modów kiedy nie potrzebny ci wątek fabularny...
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

*matejj jakim cudem NIE MASZ instrukcji? esli nie bylo jej w pudelku to powinna byc w pdf na plytce.
matejj

Post by matejj »

a mogl bym sprzedac swoj statek i kupic transportowiec?
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Sobek... Jeśli matejj ma instrukcję na płycie to i tak jest po angielsku... a jeśli jest po polsku to niech mi ktoś wytłumaczy po co było mu tłumaczenie ogniw energetycznych na język angielski...

Edit: sprzedać możesz i może by ci wystarczyło na transportowiec ale lepiej na razie powalcz i zdobądź kilka pirackich statków i je posprzedawaj...
Last edited by Wiencek14 on Mon, 6. Aug 07, 10:53, edited 1 time in total.
matejj

Post by matejj »

ja nie mam orginalnej gry nie stac mnie zbieram na nowy komputer
matejj

Post by matejj »

a jest jakies spolszczenie do tego bylo by fajnie
matejj

Post by matejj »

walczyc wiem jak :P ale zdobywac statki to nie wiem jak
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

A myślisz że ja nie zbieram... też staram się coś uzbierać (ale w wieku 15 lat to trochę trudno mieć coś poza kieszonkowym) a jakoś mnie było stać na X3, w końcu 50 zł to nie jest dużo...

Edit: Jedna rzecz jest coś takiego jak edytuj na forum staraj się z tego korzystać a żeby przejąć statek to poprzedni jego pilot musi go najpierw opuścić...
matejj

Post by matejj »

a zeby tego dokonac nalezy ? :P

ok juz duzo wiem wielkie dzieki
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Zmniejsz osłony wroga do zera i stopniowo niszcz jego kadłub... nieraz gościu wyskoczy a nieraz nie wyskoczy... ale jak już wyskoczy to muszisz wyjść ze statku (za pomocą shift+E i blisko tego porzuconego tak z 50 Km od niego) wejść w menu informacyjne po zaznaczeniu porzuconego statku (klawisz "i") i wybrać przejmij (nie wiem jak się nazywa po angielsku)...
matejj

Post by matejj »

a tamten drugi wciaz bedzie moj ?
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

A dlaczego miałby nie być? Nadal będzie twój a po przejęciu możesz powrócić na swój poprzedni statek...
matejj

Post by matejj »

dzieki
matejj

Post by matejj »

napisales mi ze mam kupowac te energy cells ale za kazdym raze gdy chce kupic mowia ze nie sa na sprzedaz
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

matejj wrote:ja nie mam orginalnej gry nie stac mnie zbieram na nowy komputer
A wystarczyło poczytać trochę wątków na forum, przejrzeć opcje strony Egosoftu, poszperać w opcji "Extra Szukaj" i może nie byłoby problemu, a przede wszystkim zapoznać się z REGULAMINem. Tymczasem musimy zrobić to czego nie lubimy.
Tutaj jest wyjaśnienie dalszych kroków, jakie podejmiemy teraz wobec Ciebie po tym, jak przyznałeś się do piractwa.
Pozdrawiam
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”