[X3] Wybuchy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

reni18

[X3] Wybuchy

Post by reni18 »

Witam według mnie wybuchy zwłaszcza tych dużych statków wyglądają i są bardzo kiepski widać w którym dokładnie momencie statek znika osobiście uważam że jest to beznadziejnie zrobione
reni18

Post by reni18 »

i jeszcze jedno nie ma jakiegoś modu który poprawi te wybuchy
Urban
x4

Post by Urban »

2 sprawy : Opcja edytuj i szukaj. Ja osobiście nie słyszałem o takim modzie.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

reni18: pisz łaskawie w temacie wątku, o jakiej grze piszesz, wg n/w schematu:
[XBTF] ...
[X2] ...
[X3] ...
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
reni18

Post by reni18 »

dokładnie o X3 wybuchy dużych statków np tytanów wyglądają bardzo kiepsko
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

A tak na marginesie: jest w X 3 coś co Ci się podoba ?
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

stareprawo wrote:A tak na marginesie: jest w X 3 coś co Ci się podoba ?
Pozdrawiam
a tak na marginesie: słyszałeś kiedyś o czymś takim jak prawo do własnego zdania? Rozumiem że piekno X'ow cie oślepia, ale nie popadaj w fanatyzm.
Urban
x4

Post by Urban »

Rafio dlaczego atakujesz stareprawo? Przeczytaj jeszcze raz 2 posty i zauważ w jakim tonie one są napisane. Jako ze to jest chyba 1 szy post tego użytkownika i od razu skarga to wiesz.... :roll:
reni18

Post by reni18 »

nie podobamją mi się tylko wybuch cała reszta jest bardzo dobrze zrobiona
co za ludzie
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Urban wrote:Rafio dlaczego atakujesz stareprawo? Przeczytaj jeszcze raz 2 posty i zauważ w jakim tonie one są napisane. Jako ze to jest chyba 1 szy post tego użytkownika i od razu skarga to wiesz.... :roll:
No i? Moze akurat temu jednemu userowi te wybuchy sie nie podobaja tak bardzo, że postanowił napisać o tym na forum (1 post), i poszukac pomocy (2 post)?

No corz, w X2 statki skladaly sie zklockow, wiec w momencie ekspolzji, engine poprostu rozrzucal te klocki we wszystkie strony. W X3 tak juz nie, ma, wiec wybuchy nie wygladaja ciekawie ;)
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

*reni18 jak ci sie nie podobaja wybuchy to przyklej granat do monitora i w odpowiednim momencie wyciagnij zawleczke (zartowalem :P )

*RAFIO, czy ty DO KAZDEGO musisz sie przyczepiac jak rzep do psiego ogona? Nie pasuje komus jakis element gry to nie atakuj tej osoby tylko zapytaj sie dlaczego.
Doe_PL

Post by Doe_PL »

Witam.
Wydaje mi się, że w próżni tak właśnie powinien wyglądać wybuch.
Nie ma tlenu, nie ma ognia. Rzeczywiście, mogło by być więcej szczątków ale mało było procesorów (gdy gra była wydana) by pociągnąć kolejne, dodatkowe elementy do liczenia.
Teraz, gdy są dostępne mocne procki mod na zwiększenie efektów wybuchów okrętów by się przydał.

Pozdrawiam
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

SoBeK wrote:*RAFIO, czy ty DO KAZDEGO musisz sie przyczepiac jak rzep do psiego ogona? Nie pasuje komus jakis element gry to nie atakuj tej osoby tylko zapytaj sie dlaczego.
Ehhhh... widze że nawet nie poświeciłeś sekundy aby przeczytac moj post, tylko z gory załozyłeś że musze atakować. No coż, niestety nie dziwi mnie to.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Sobek, przeczytaj, proszę, dokładnie post Rafia.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Sorki Rafio. Ostatnio nie mam za duzo czasu aby zajmowac sie gra nie wspominajac o czytaniu wszystkich postow. Nie obrzucaj mnie zgnilymi pomidorami. plissss :)
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

RAFIO
Ty chyba odczuwasz wyraźną potrzebę czułego matkowania, co na ogół nie daje dobrych efektów a jedynie rozpieszcza. Każdy ma prawo do zdania własnego lecz na ogół lepiej jest gdy krytycznej ocenie poddajemy coś co przedtem porównywaliśmy lub po analizie " lepszy - gorszy "
Osoba która jeszcze się nie zdążyła przedstawić i na dzień dobry ogłasza, że coś jest złe, to Kubuś Fatalista i lepiej ściągnąć ją szybko na ziemię niż czekać na następny post w rodzaju " pociski PDF Gamma za wolno lecą ".
Pozwól bronić się adwersarzom, chyba, że chcesz być na tym forum przedszkolanką. To sorry. Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

stareprawo wrote: Pozwól bronić się adwersarzom, chyba, że chcesz być na tym forum przedszkolanką. To sorry. Pozdrawiam
Nie jestem żadną przedszkolanką. Nie widziałem za to żadnego sensu w takim naskoku na tego usera. Piszesz że to jego pierwszy post. Nie masz tu racji, to nie jest jego pierwszy post na tym forum.

"PDF za wolno lataja" - to jakiś przytyk? Kiedyś zrobiłem taki mod. Latały szybciej, ale strzelały z mniejszą częstotliwością. Niestety, z paru powodow, okazało sie to niegrywalne ;)

EOT - Jeśli chcesz, zapraszam na PW.
BQB
x2

Post by BQB »

Proszę o zachowanie spokoju, temat został wyczerpany i aby zapobiec bitwie słownej, zamknę temat. Jeśli ktoś znajdzie jakiś MOD, skrypt albo jakikolwiek inny sposób poprawiający te wybuchy to proszę o info na PW i temat odblokuję.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”