[X3] Czy da sie odpolszczyc X3 ?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Czy da sie odpolszczyc X3 ?
Jestem swierzo upieczonym posiadaczem X3
i nawet bym przezyl zpolszczenie - jest niezle
ale jak przeczytalem cytat z Confucjusza
to mi sie wysypaly kredki
wiec pytanie
czy da sie Polska wersje zpowrotem zangielszczyc ?
i nawet bym przezyl zpolszczenie - jest niezle
ale jak przeczytalem cytat z Confucjusza
wiec pytanie
czy da sie Polska wersje zpowrotem zangielszczyc ?
-
-
Re: Czy da sie odpolszczyc X3 ?
A o co chodzi z tym cytatem, co się nie podoba? Że niby ta litera nie jest K a C? Konkrety proszęAWu wrote:ale jak przeczytalem cytat z Confucjusza

A cytaty sławnych można pominąć w intro naciskając bodaj ESC, wtedy wrażliwych nie razi

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
NieładnieSauron11 wrote:A o co chodzi z tym cytatem, co się nie podoba? Że niby ta litera nie jest K a C? Konkrety proszęAWu wrote:ale jak przeczytalem cytat z Confucjusza
to mi sie wysypaly kredki.
A cytaty sławnych można pominąć w intro naciskając bodaj ESC, wtedy wrażliwych nie razi.

Przeklikanie czegoś nie zmienia jednak faktu, że to coś wciąż tam jest. Ale mi tam zwisa, Konfucjusz może być przez K

-
Tutaj było odpowiednie miejsce na zgłaszanie ew. błędów i propozycji w odpowiednim czasie. Teraz już na to za późno
.

-
Wracając do tematu, to... khem... taka operacja - w 100% działająca! - jest możliwa, ale kosztowna i trochę ryzykowna. Otóż trzeba zamówić w angielskim sklepie kopię X3, zapłacić za nią i jej sprowadzenie do Polski, no i mieć nadzieję, że nikt się nie przyczepi do pewnego zapisu w polskim prawie (nie pomnę niestety, gdzie o tym czytałem), mówiącego o tym, że jeśli jakiś produkt jest sprzedawany na polskim rynku, to zakup i sprowadzenie tegoż towaru z zagranicy jest w świetle polskiego prawa nielegalne...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
lol... ja tam polskie prawo mam w glebokim powazaniu... jak bedziesz chcial angielska wersje jezykowa to w irlandii kosztuje okolo 20 euro, jest to wersja 2.0 z misjami bala gi. jak cos to daj znac.
Intel Core2 Q6600 QuadCore 2,40 GHz, GeForce 8800 GTX EVGA 768MB, EVGA nForce 680i SLI Mainboard Premium, Kingston HyperX DDR2 4x 2GB 800MHz, 2xSeagate 400 GB Barracuda ES
-
no chodzi o to ze tlumacz co to tlumaczyl nie wie kto to jets KonfucjuszSauron11 wrote:A o co chodzi z tym cytatem, co się nie podoba? Że niby ta litera nie jest K a C? Konkrety proszęAWu wrote:ale jak przeczytalem cytat z Confucjusza
to mi sie wysypaly kredki.
A cytaty sławnych można pominąć w intro naciskając bodaj ESC, wtedy wrażliwych nie razi.
i bezmyslnie zostawia angielska transkrypcje imienia....
tak troche wstyd ;D
-
-
-
Myślę, że jeżeli w 1000 stron przeliczeniowych tekstu do X3 znajdzie się tylko jeden taki błąd, to nie ma się czego wstydzićAWu wrote:tak troche wstyd ;D

-
no moze nie
ale jak tlumacz sie przejechal na takich rzeczach to sie strach bac co bedzie z reszta jednak...
polonista ze mnie rzaden ale wiem kto to byl Konfucjusz i zapewniam cie drogi stareprawo ze z nauczaniem jezyka Polskiego nie ma nic wspolnego
(ze tak powie msa programowo wykluczajace sie)
predzej historia
a tak naprawde filozofia
po prostu wypada wiedziec kto to
skoro tlumacz nie wie to watpie w poziom reszty
bo samego Confucjusza to bym pominl milczeniem, ale trafilem na niego za 3 startem gry
ale jak tlumacz sie przejechal na takich rzeczach to sie strach bac co bedzie z reszta jednak...
polonista ze mnie rzaden ale wiem kto to byl Konfucjusz i zapewniam cie drogi stareprawo ze z nauczaniem jezyka Polskiego nie ma nic wspolnego
(ze tak powie msa programowo wykluczajace sie)
predzej historia
a tak naprawde filozofia
po prostu wypada wiedziec kto to
skoro tlumacz nie wie to watpie w poziom reszty
bo samego Confucjusza to bym pominl milczeniem, ale trafilem na niego za 3 startem gry
-
Awu, owym tłumaczem naszej wersji gry jest Sauron11.
Tak gwoli ścisłości
. Byś wiedział tylko
.
Tak gwoli ścisłości

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Upadek państwa polskiego. Skoro wiesz kim był Konfucjusz to zdecydowanie wypada wiedzieć jaka jest pisownia słowa niewątpliwie krajowego " żaden ".
Człowiek, który chce poprawiać innych i czepia się spraw tak nieistotnych, a poza tym nie zna historii tłumaczenia SAU i ogromu pracy jaki włożył w dzieło z którego korzystają tysiące, winien sam posługiwać się niskazitelną znajomością ortografii, stylistyki oraz interpunkcji rodzimej mowy.
Bezprzykładne błędy w Twoich postach wskazują, iż Konfucjusz przewinął się w Twojej edukacji na plakacie sklepowym podczas kupowania koszulki bawełnianej produkcji CHRL.
Pozdrawiam
Człowiek, który chce poprawiać innych i czepia się spraw tak nieistotnych, a poza tym nie zna historii tłumaczenia SAU i ogromu pracy jaki włożył w dzieło z którego korzystają tysiące, winien sam posługiwać się niskazitelną znajomością ortografii, stylistyki oraz interpunkcji rodzimej mowy.
Bezprzykładne błędy w Twoich postach wskazują, iż Konfucjusz przewinął się w Twojej edukacji na plakacie sklepowym podczas kupowania koszulki bawełnianej produkcji CHRL.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
-
Stareprawo: ehhh... rozumiem twoj podziw dla pracy odwalonej przez saurona, ale idac twoim tokiem rozumowania nie wolno mi stwierdzic że w samochodzie cos jest złe, nim nie skonstruuję własnego.
Pozatym, uwielbiam argumentację w stylu "Jesteś tak cieńki, jak twoja ortografia". Działa toto podobnie do prawa Bowmana. W momencie użycia wszelka kontrargumentacja traci sens, bo dyskusja została wyczerpana (strona argumentujaca w ten sposob ignoruje argumenty strony przeciwnej tylko wytyka kolejne błędy).
Zreszta, mnie i tak nikt nie traktuje poważnie wiec nie bede sie wiecej produkować
AWu & stareprawo: nie jestem modem, ale ładnie proszę abyście stosowali mniej agresywna i zaczepną argumentację, bądź przenieśli swą dyskusję na pw, nim cierpliwosc ktoregos z was sie wyczerpie
Pozatym, uwielbiam argumentację w stylu "Jesteś tak cieńki, jak twoja ortografia". Działa toto podobnie do prawa Bowmana. W momencie użycia wszelka kontrargumentacja traci sens, bo dyskusja została wyczerpana (strona argumentujaca w ten sposob ignoruje argumenty strony przeciwnej tylko wytyka kolejne błędy).
Zreszta, mnie i tak nikt nie traktuje poważnie wiec nie bede sie wiecej produkować

AWu & stareprawo: nie jestem modem, ale ładnie proszę abyście stosowali mniej agresywna i zaczepną argumentację, bądź przenieśli swą dyskusję na pw, nim cierpliwosc ktoregos z was sie wyczerpie

-
Jak głosi stare porzekadło, jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził, więc niezadowoleni, chętni do narzekania zawsze się znajdą i jak się będą chcieli przyczepić to i tak się przyczepią i będą cały świat wokół przekonywać do swoich racji wyolbrzymiając nieistotne szczegóły
.
W tym konkretnym przypadku akurat przyjmuję, że AWu nie był tu z nami na forum, gdy powstawało tłumaczenie do X2 i X3, więc o wielu sprawach nie wie. Oczywiste dla mnie jest, że nad takim błędem jak K/C nie ma się co rozwodzić, tym bardziej teraz gry modyfikacje X3 są juz niemożliwe.

W tym konkretnym przypadku akurat przyjmuję, że AWu nie był tu z nami na forum, gdy powstawało tłumaczenie do X2 i X3, więc o wielu sprawach nie wie. Oczywiste dla mnie jest, że nad takim błędem jak K/C nie ma się co rozwodzić, tym bardziej teraz gry modyfikacje X3 są juz niemożliwe.
-
Pozostaje jeszcze SteamStalovy wrote:Wracając do tematu, to... khem... taka operacja - w 100% działająca! - jest możliwa, ale kosztowna i trochę ryzykowna. Otóż trzeba zamówić w angielskim sklepie kopię X3, zapłacić za nią i jej sprowadzenie do Polski, no i mieć nadzieję, że nikt się nie przyczepi do pewnego zapisu w polskim prawie (nie pomnę niestety, gdzie o tym czytałem), mówiącego o tym, że jeśli jakiś produkt jest sprzedawany na polskim rynku, to zakup i sprowadzenie tegoż towaru z zagranicy jest w świetle polskiego prawa nielegalne...

-
Lol Stalovy, gdzie czytałeś o tym prawie ? 
To znaczy, że moje GTA San ANdreas zakupione na Ukrainie za 25 złotych jest nielegalnie sprowadzone do Polski ? Bo na przykład, według prawa ukraińskiego, nie można ich gier, płyt z muzyką itp. sprzedawać zagranicą, to to rozumiem, ze względu na inną politykę wydawnictw na Ukrainie, ale, że w Polsce takie coś jest, że nie można kupować czegoś taniej zagranicą, mimo tego, że jest w sprzedaży w Polsce, to nie słyszałem. Wątpię, by takie coś było...
Przecież to jest wbrew prawu wolnego rynku w Unii Europejskiej i w ogóle. Wątpię, wątpię.
//EDIT
Przepraszam za błąd. Już poprawiłem

To znaczy, że moje GTA San ANdreas zakupione na Ukrainie za 25 złotych jest nielegalnie sprowadzone do Polski ? Bo na przykład, według prawa ukraińskiego, nie można ich gier, płyt z muzyką itp. sprzedawać zagranicą, to to rozumiem, ze względu na inną politykę wydawnictw na Ukrainie, ale, że w Polsce takie coś jest, że nie można kupować czegoś taniej zagranicą, mimo tego, że jest w sprzedaży w Polsce, to nie słyszałem. Wątpię, by takie coś było...
Przecież to jest wbrew prawu wolnego rynku w Unii Europejskiej i w ogóle. Wątpię, wątpię.
//EDIT
Przepraszam za błąd. Już poprawiłem

Last edited by Mani_ on Wed, 1. Aug 07, 14:31, edited 1 time in total.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam