Witam mam kilka pytań
1 mam działka jakieś beta i po kilku sekundach kończy mi się energia i czy da się kupi coś co zwiększy ilość energii do działek
2 kupiłem sobie bustera M w stoczni i jak mam go wyciągnąć w kosmos bo chyba jest zacumowany w stoczni
3mam transportowca i nie wiem za bardzo jak kazać mu ustawić aby leciał tam zbierał to i przywoził gdzieś tam
4kupiłem takie urządzenie najtańsze kupno najdroższy sprzedaż i pokazuje mi w tylko w tym sektorze a nie w innych a nie poza bramami
[X?] Kilka pytań
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
1. Niezależnie od typu działka /działek zamontowanych na statku pobierają one energie z generatora statku i jego wydajności nie można zmienić.
2. Zaznacz stocznie >> statki na pokładzie czy coś >> wejdź do menu swojego statku. Albo lepiej Naciśnij "R" w zakładce statki powinieneś mieć "My Buster" "Mój Pogromca" czy coś w tym stylu (swoją drogą ciekawe że masz ver. ang
3. Tak nieco jaśniej... proszę. Bo do takiego "zbierał przywoził" używam poleceń logistycznych MK2 ,ale sądząc po obeznaniu z gra to nie o nie tobie chodzi
4. Nie używam nie wiem/ nie mogę udzielić rad na jego temat.
2. Zaznacz stocznie >> statki na pokładzie czy coś >> wejdź do menu swojego statku. Albo lepiej Naciśnij "R" w zakładce statki powinieneś mieć "My Buster" "Mój Pogromca" czy coś w tym stylu (swoją drogą ciekawe że masz ver. ang

3. Tak nieco jaśniej... proszę. Bo do takiego "zbierał przywoził" używam poleceń logistycznych MK2 ,ale sądząc po obeznaniu z gra to nie o nie tobie chodzi
4. Nie używam nie wiem/ nie mogę udzielić rad na jego temat.
-
1. Niestety musisz się z tym pogodzić, ew. kupić lepszy statek czy też mniej energochłonne działka 
2. Wydaj mu odpowiednie komendy przez menu nawigacyjne, ew. sam się do niego przesiądź i nim polataj. Po szczegóły odsyłam do instrukcji, sam już dokładnie nie pamiętam bo dawno nie grałem.
3. j. w., każesz mu lądować na jakiejś stacji, zdalnie kup co tam chcesz (musisz mieć rozszerzenie systemów handlowych czy jak się to tam zwało), każ mu polecieć na inną i tam sprzedaj, co kupiłeś. Jeśli chcesz, by robił to automatycznie, to musisz mu kupić oprogramowanie handlowe mk 3 - niestety, kosztuje ok. 500 tysięcy
4. Postaw satelity (zwykłe wystarczą) w sektorach, gdzie chcesz sprawdzać ceny.

2. Wydaj mu odpowiednie komendy przez menu nawigacyjne, ew. sam się do niego przesiądź i nim polataj. Po szczegóły odsyłam do instrukcji, sam już dokładnie nie pamiętam bo dawno nie grałem.
3. j. w., każesz mu lądować na jakiejś stacji, zdalnie kup co tam chcesz (musisz mieć rozszerzenie systemów handlowych czy jak się to tam zwało), każ mu polecieć na inną i tam sprzedaj, co kupiłeś. Jeśli chcesz, by robił to automatycznie, to musisz mu kupić oprogramowanie handlowe mk 3 - niestety, kosztuje ok. 500 tysięcy

4. Postaw satelity (zwykłe wystarczą) w sektorach, gdzie chcesz sprawdzać ceny.
-
-
-
-
-
reni18: jaką masz wersję X3 (jeśli to o nią chodzi) - tzn. jaka wersja językowa i jakie wydanie? Czy to wersja pudełkowa? Masz do niej instrukcję w pdf lub po polsku?
Pytania, które zadajesz, są podstawowe. Odpowiedzi na nie są podane obszernie w instrukcji polskiej (po to została opracowana obszernie, aby wyczerpywała przynajmniej podstawowe wątpliwości, zanim przerodzą się one w pytania
).
Inna opcja to skorzystaj z Extra Szukaj, wpisz tam hasła jakie mogą się kojarzyć z tematem, którego szukasz, np. handel, czym handlować, handlowanie i inne, zaznacz wyświetlanie wyników "jako posty" i czytaj.
Jeśli juz całkiem się pogubisz, zadaj pytanie na forum
.
Pozdrawiam
.
Pytania, które zadajesz, są podstawowe. Odpowiedzi na nie są podane obszernie w instrukcji polskiej (po to została opracowana obszernie, aby wyczerpywała przynajmniej podstawowe wątpliwości, zanim przerodzą się one w pytania

Inna opcja to skorzystaj z Extra Szukaj, wpisz tam hasła jakie mogą się kojarzyć z tematem, którego szukasz, np. handel, czym handlować, handlowanie i inne, zaznacz wyświetlanie wyników "jako posty" i czytaj.
Jeśli juz całkiem się pogubisz, zadaj pytanie na forum

Pozdrawiam
Zwało się "zdalny system kupiecki". Rozszerzenie systemu handlowego to pojęcie z X2Ghostek wrote:zdalnie kup co tam chcesz (musisz mieć rozszerzenie systemów handlowych czy jak się to tam zwało),

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
reni18 wrote:i jeszcze jedno kupiłem rakiety gdzie różnica cenowa była około 290cr i mogę te rakiety sprzedać tam gdzie kupiłem ale po długim czasie
co najlepiej handlować żeby coś w ogóle zarobić bo słyszałem że energię ale nie wiem
Nie wiem jakie czary wymyśliłeś ale nie można sprzedać produktu fabryce która to produkuje... a co do różnicy cen to 23 Cr to sie zdarza pewnie przy żywności na ogniwach bywa nawet mniej bo jakieś 9-14 Cr na jednostce. I być może zysk jest niewielki na sztukę, ale po to są handlowce z dużym lukiem towarowym który pomieści takich ogniw 10 tysięcy. A to jest już zarobek. Poza tym Xsy to nie są gry w których po 6h już się ma wszystko co dało się kupić i nie nadąża się wydawać kasy .

-
Jak pisałem - instrukcja w łapę i już wszystko będziesz wiedział, no chyba że ty 'niszt fersztejen' ani trochę po angielsku (bo rozumiem, że taką masz wersję X3) - ale wtedy trza było zainwestować w wersję 'popolskiemu' 

Heh, jak już pewnie nie raz wspominałem, raz, ze dawno nie grałem, a dwa, że mam X3 ze Steama więc z jego polskim tłumaczeniem nie miałem w ogóle styczności, stąd pomyłkaSauron11 wrote:Zwało się "zdalny system kupiecki". Rozszerzenie systemu handlowego to pojęcie z X2.