[X3] Pytanie o mod Xtended

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

kamael

[X3] Pytanie o mod Xtended

Post by kamael »

Nowy użytkownik wita wszystkich fanów X3 Reunion :)

Sporo rozglądałem się po forum ale jest tyle ciekawych informacji że ciężko znaleźć coś konkretnego ;)

Więc mam pytanko czy można bezpiecznie zainstalować moda Xtended do X3 w wersji Eng (grałem na patchu 1,4) aby nie stracić savów??

Jeśli jest już to gdzieś na forum to z góry sorrki... :)

Pzdr :)
boto
x3tc

Post by boto »

nie da się, trzeba zaczynać od nowa
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A także aby zainstalować nową wersję xtended (tj 0.7b) mile widzainy jest zainstalowany wcześniej patch Bala Gi 2.x + BP 3.1.0.5 czy tam 3.1.0.6 :).

A savy nie będą chodzić. Mod powoduje kosmiczne zmiany w systemie gry i po prostu nie będą działać.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Matiz

Post by Matiz »

A mnie tam save działały bez problemu i nawet nie instalowałem BP, miałem zainstalowane Bala Gi + skrypt emp. A starych savach wysztko działało no może oprócz nowych sektorów i nie pojawiły się nowe stacje wcześniej odkrytych sektorach. Ale polecam zacząc gre jako Boroński handlowca wtedy dostaniesz taką flote, co ja męczyłem się żeby zdobyc rok :D . A za kase i ze sprzedaży kilku zbędnych okrętów wybudujesz sobie kilka super komplexów ( ja ma 3 po 48 stacje + kilkanaście kopalni) :lol: . Ale narazie gram czysty X3 + Bala Gi bo mi grafa na Xtended nie wyrabia :evil: .
Intel Core 2 Duo 2.8GHz || 4GB RAM || GeForce 9600 GT (512 MB)|| SG 500GB.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”