[X3] "must have"

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

darecki

[X3] "must have"

Post by darecki »

Witam,
szukal ale nie znalazl, jakby jednak cos ominal to nie bic ;)
wiec - dzis wieczorem zaczne zabawe z X3, mam nadzieje ze gierka mi sie spodoba tak bardzo jak kiedys Frontier, zaciekawilo mnie b. duzo roznych modyfikacji i tu pytanie: czy sa jakies mody na start ktore w znaczny sposob usprawniaja rozgrywke i gra sie przyjemniej/dodaja nowe elementy (pomijam najnowszy patch ktory pewnie obowiazkowo trzeba zainst.) ?

Czy jednak radzicie za pierwszym razem zagrac na "czystym" X3 a pozniej docenic prace modderow ? :)
sonen
x2

Post by sonen »

tutaj znajdziesz najlepszy jak na razie mod do X3 - XTended, który moim zdaniem zmienia go nie do poznania

polecam

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=184207&start=0
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja bardzo długo grałem na wersji sklepowej. I na początek uważem że wystarcza. Z czasem i wraz ze wzrostem rangi i kasy warto zainstalować patche i BP. Natomiast pozostałe mody, to już sprawa indywidualna, jesli poczujesz że zaczyna Ci być nudno to instalujesz. Jeśli gra nadal sprawia ci frajdę to wstrzymaj się jak najdłużej.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja jednak polecałbym grę od początku z najnowszym Patchem i BP (BP jednak w wersji 3.1.05. bo 3.1.06 nie jest kompatybilna z polską wersją językową).

Właśnie i tu pytanie do Sau, bo on pewnie będzie miał większą siłę przebicia, mógłbyś tak dyskretnie zapytać się, dlaczego 3.1.06 nie jest kompatybilny z naszą wersją językową? Przecież 3.1.05 był, teksty były po angielsku, ale nie było żadnych readtextów, więc sprawa pewnie nie jest jakaś ciężka, a jednak została pominięta :/.
Mam nadzieję, że to tylko pomyłka, a nie jakieś celowe działanie ze strony Ego...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Mógłbym zapytać, niekoniecznie dyskretnie, ale nie monitorowałem problemów z BP 3.1.06, więc jeślibym miał o nich pisać, to z łaski swojej spisz je tu wszystkie, żebym mógł zgrabnie przetłumaczyć je i wysłać do Ego :) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja nie instalowałem BP 3.1.06 bo nie chcę właśnie mieć tych problemów.

Cyba bodajże Stalovy gdzieś opisywał te readtexty.
Ale Sauron, mnie łazi tylko o o, by spytać się, czy niechcący po prostu ominęli nasz język przy robieniu nowego BP, bo jak pisałem 3.1.05 był kompatybilny z naszą wersją.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Readtexty byly juz rozwiazane w 3.1.0.6 i to po polsku. Nie pamietam, ale ktos z miesiac temu zrobil dla siebie poprawke (chyba planowal zaczac tlumaczyc skrypty i od tego zaczal). Przynajmniej u mnie z tym bonusem wszystko dziala. usicie poszukac na forum.

EDIT:
Znalazlem u siebie ten plik. Jesli ktos bedzie chcial to prosze dac znac. Mam nadzieje, ze autor nie zalozy mi sprawy w sadzie o prawa autorskie :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Czy chodzi Ci o tłumaczenie HenryDiKey-a?
Ja zatrzymałem się na BP 3.1.0.5, ale jeśli to tłumaczenie jest OK to chętnie zrobię update do wersji 3.1.0.6.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Dzięki za odpowiedź, właśnie o tym tłumaczeniu pisałem. Już dawno je mamściągnięte, ale jeszcze nie instalowałem BP 3.1.0.6
[ external image ]
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ale mnie chodzi o to, by BP 3.1.06 na oficjalnej stronie Ego w dziale download był kompatybilny z naszą wersją językową.

BP 3.1.05 bez nieoficjalnego spolszczenia działa bez problemów z naszą wersją językową i mnie tylko chodzi o to, że ktoś pewnie przez przypadek nie dostosował 3.1.0.6 to naszej wersji (a to przecież zapewne jakieś 1 czy 2 skrypty nowe).
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Maniek, u mnie 06 z tym spolszczeniem dziala ok. Moze sprobuj.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”