512 RAM'u to za mało, 1 Gb musi być, a kupując nowego kompa trzeba brać 2 Gb. Na temat grafy nic nie piszę, bo nie znam Radeonów. Ale wiadomo, że jeśli już ktoś koniecznie chce mieć pod maską intelowskie ustrojstwo, to powinien unikać Celeronów. Chyba, że sprzęt ma być biurowy, do odbierania e-maili

. Cóż, ci, co piszą o sprzęcie do grania odradzają to na każdym kroku.
Od pewnego czasu kłują mnie te narzekania na fabułę w X2. Przecież chyba nikt nie spodziewa się Baldur's Gate'a odpalając tę grę? Wadą jej jest natomiast takie rozciągnięcie w czasie, wymuszone przerwy między misjami. Wyruszamy kroić tyłki piratom i Xenonom (no ci ich nie mają), oraz pohandlować, i wszystko się rozmywa. Zastanawiałem się nad możliwością skupienia tych wszystkich misji, aby przejść je jednym ciągiem, bo ta historia mnie zainteresowała, i z żalem stwierdziłem, że się nie da. X2 to była moja pierwsza gra z tej serii, więc się nie dziwcie, że chciałem wiedzieć, o co biega.
O fabule X3 nic nie powiem, bo mało co grałem w tę część, ale chyba nie ma tych przymusowych przerw? Uchodzi ona za lepszą.