[X3 XTM] Kilka pytan.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

SoBeK
x3tc

[X3 XTM] Kilka pytan.

Post by SoBeK »

W ziemskich sektorach znalazlem Elektromagnetyczne dzialko alfa i beta. Moze ktos wie na jaki sprzet mozna to zainstalowac? Dla proby kupilem (poza M2 i M1) wszystkie statki w zmieskiej stoczni i na nic to dzialko nie wchodzi.

P.S.
1. Jak podbic range u ziemian aby moc kupic M1 i M2?
2. W BBS znalazlem misje do rozwalenia wrogow w sektorze Plutona, ale... nie ma wrot aby tam dotrzec. Moze ma ktos jakis pomysl?
hanss
x3tc

Post by hanss »

A jak wogóle dotrzeć do ziemskich sektorów bo wziąłem sobie na głowę misję z profesorkiem któremu rąbnięto eksperymentalny statek i mam go zawieźć na jakąś stację w ziemskim systemie.
boto
x3tc

Post by boto »

brama pojawi się w
Spoiler
Show
Heretic's End
po ukończeniu głównej fabuły lub włączeniu odpowiedniej opcji w ustawieniach.

poza tym polecam mapę którą można znaleźć na tej stronie ;P
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A ja polecam Ci zajrzenie do skrzynki i odczytanie PMa ode mnie w sprawie za dużego avatara :twisted: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Boto przejrzyj dokladnie mapki (wszystkie do moda 0.7 i zobacz wrota z ziemskimi sektorami. Potem sprobuj je znalezc w grze. Prawdopodobnie wlasnie to jest zwalone, bo tych wrot NIE MA. Ja u siebie moge wleciec tylko do 4 ziemskich sektorow. Reszta nie jest 'polaczona'.
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Koledzy podajcie info jak ustawić grę w opcjach by mieć dostęp do ziemskich sektorów. W XTM 0.7 gram już bez fabuły bo ile razy można z Julianem ??

Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
boto
x3tc

Post by boto »

opcje->rozgrywka->ustawienia sztucznej inteligencji->The Xtended Mod: Add Terrans To Non-Plot Game - ustaw na tak
SoBeK wrote:Boto przejrzyj dokladnie mapki (wszystkie do moda 0.7 i zobacz wrota z ziemskimi sektorami. Potem sprobuj je znalezc w grze. Prawdopodobnie wlasnie to jest zwalone, bo tych wrot NIE MA. Ja u siebie moge wleciec tylko do 4 ziemskich sektorow. Reszta nie jest 'polaczona'.
hmm u mnie jak grałem ziemianami to były wszystkie wrota
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

A propos map, to uzywam 'X3 map by Scorp'. Ten program pobiera mapy z samej gry wiec widze wszystkie sektory i bramy (nawet jak nie mam odkrytych w grze) i widac, ze te sektory 'sa same' Nie ma w nich bram. Chyba, ze to wina samej mapy Scorp'a. Moze ona cos zwalila pobierajac dane z gry? Reinstalke gry robilem kilkanascie dni temu i nie chce mi sie drugi raz jej robic. Do tego (jak opisano kilka tematow nizej) nie mam poprawki ang 1.4 do 2.0.0.1 + pl 2.0.0.2, tylko od razu PL 2.0.0.2. Jak by mi ja ktos udostepnil na FTP to moze i bym sie zmusil do reinstalki :)

EDIT:
1. Przeinstalowalem update 7.2 z bonusami i wrota w ziemskich sektorach powrocily.
2. Nadal istnieje problem z tymi dzialkami. Przeskanowalem kilka statkow w powyzszych sektorach i w ich wyposazeniu te dzialka byly, ale gdy je kupilem to montaz juz nie byl niestety mozliwy. Nie wiem dlaczego.

EDIT2:
W jednym z ziemskich sektorow musialem sie spotkac z gosciem abym znalazl jego znajomka. Zaginal w jednym z pirackich sektorow na poludniu. Jedyna wskazowka (poza nazwa) to jakis bezsensowny cytat. Przeszukalem wszystko i nic nie znalazlem (poza kilkoma pirackimi Reaver'rami. Fajnie sie je rozwalalo :) ) Moze ktos wie gdzie go znalezc, czy moze to bug w XT?
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

BOTO. Dzięki, jestem "dźwięczny" :)
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
jarostary123
x2

Post by jarostary123 »

Witam wszystkich,mam pytanie co do ustawiania opcji w zakładce Rozgrywka.
Znalazłem takie:
-Check Race Notoriety
-Set SY Locations to Fixed Defaults
-Add Terrans To on-Plot Game
Mam elektronicznego tłumacza ale wychodzą same głupoty.Angielski umnie kiepski :oops: (niechciało sie uczyć)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Pierwsza opcja jest chyba nowa, od patcha 7.2, nie wiem do czego służy, ale lepiej ją włącz :).

Druga ustawia stocznie w poprawione pozycje, gdyż zdarzało się, że stocznie domyślnie ustawiały się kolizyjnie z innymi obiektami, czy coś koło tego. Też radziłbym to włączyć.

Trzecia opcja dodaje ci Terran do normalnej rozgrywki, bez niej, nie zobaczysz raczej ich statków w większości sektorów.

Podsumowując, włącz te opcje :).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Fokus

Post by Fokus »

Działka sie da zainstalować, ale tylko przez sloty na broń widoczne w głównym interface (po lewej na dole, podczas własnoręcznego operowania wieżyczką). W menu uzbrojenia się po prostu nie da.
|| AsRock 775Twins-HDTV || Intel Pentium D 2,66GHz || Galaxy Geforce 7600GS 256MB/128bit @ 665MHz/1647MHz || 1024MB 533MHz || Samsung 200GB || Amacrox Warrior AX400-PNF ||
jarostary123
x2

Post by jarostary123 »

Mani_Hc wrote:Pierwsza opcja jest chyba nowa, od patcha 7.2, nie wiem do czego służy, ale lepiej ją włącz :).

Druga ustawia stocznie w poprawione pozycje, gdyż zdarzało się, że stocznie domyślnie ustawiały się kolizyjnie z innymi obiektami, czy coś koło tego. Też radziłbym to włączyć.

Trzecia opcja dodaje ci Terran do normalnej rozgrywki, bez niej, nie zobaczysz raczej ich statków w większości sektorów.

Podsumowując, włącz te opcje :).
dzięki Mani_Hc
Wydaje mi sie ze pierwsza opcja ustawia nastawienie Terran i Yaki wobec gracza,po ustawieniu jej na Tak wskakuje nazwa Teran i cyfry a po zaakceptowaniu nazwa Yaki,po ponownym zaakceptowaniu wraca do pozycji wyjściowej
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

*Fokus, na szczescie wczoraj to rozgryzlem, ale i tak dzieki za zainteresowanie.
Fokus

Post by Fokus »

SoBeK wrote:*Fokus, na szczescie wczoraj to rozgryzlem, ale i tak dzieki za zainteresowanie.
Nie ma za co, też się troche nad tym męczyłem, mam nadzieje, że wiele osób z tego skorzysta :wink:
Taki OT ;]
DualCore D840
Coś takiego nie istnieje ;] DualCore to okrojona wersja C2D i jej oznakowanie to Exxxx ;] Pentium D daleko do DualCore ;][/quote]
|| AsRock 775Twins-HDTV || Intel Pentium D 2,66GHz || Galaxy Geforce 7600GS 256MB/128bit @ 665MHz/1647MHz || 1024MB 533MHz || Samsung 200GB || Amacrox Warrior AX400-PNF ||
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Nie chcialo mi sie pisac i przekleilem z Everest'a :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”