[X3] Ufo? o_O

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Michal.R
x4

[X3] Ufo? o_O

Post by Michal.R »

Okeeej... X3 coraz mnie zadziwia i przeraża... Po aferze reklamowej :P Przyszedł czas na aferę UFO. Latam sobie dzisiaj po wszechświecie X, zaliczam jedną inwazję xenońską na której swoją standardową Novą załatwiam krzaczki i ich jeden stateczek K, latam sobie po sektorze New Income, koszę piratów i tu nagle na radarze pojawia się niezidentyfikowany obiekt, która sam się porusza *_* Daje na podgląd a tam co? Latający Spodek niczym z Roswell :D Trochę mnie to zagięło i nawet nagrałem parę ujęć z nim :P W sumie mogłem go zaatakować, ale po chwili mi się gra zwiesiła ;<

Też takie cuś spotkaliście? Da się coś z nim zrobić i czy on coś ciekawego robi? Nie można zdobyć żadnych informacji o nim, ani nawet skontaktować :P
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Wiele razy juz sie z tym spotkalem. Lata dosc szybko wiec raczej go nie zestrelisz, chyba, ze przy wrotach. Producenci gry zrobili cos takiego dla "urozmaicenia doznan podczas grania" :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Temat UFO w X-ach był już wielokrotnie poruszany, nawet istniały (może jeszcze są?) całe galerie z tym niezidentyfikowanym obiektem. Nie da się tego ustrojstwa zniszczyć, ale można puścić za nim jakiś szybki stateczek, żeby śledził, dokąd UFO poleci. Ktoś nawet (Sau, czy to nie ty przypadkiem?) wysnuł tezę, że UFO nikogo nie atakuje i jest niezniszczalne przez to, że jego broń ma tak potężną siłę rażenia, iż mogłoby zniszczyć cały wszechświat.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
DYoda
x2

Post by DYoda »

Można je zniszczyc - trzeba tylko miec dopalacz zeby to cos dognic
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Pomysł na UFO moim zdaniem jest zaczerpnięty nieco ze starej gierki GeneWars Bullfroga, w której tym ustrojstwem poruszają się przedstawiciele istot doskonałych, nadzorujących życie i rozwój istot niższych. W iksach UFO to prawdopodobnie przemycony symbol Starożytnych, czy też Pradawnych (jak zwał tak zwał), istot znanych z historii X-Universe. Można pomyśleć, że UFO to niedobitki rasy Pradawnych, przemierzające przestrzeń w poszukiwaniu swych pobratymców, czy też sprawdzające postępy w rozwoju niższych istot inteligentnych tego wszechświata. Od nas zależy jak sobie zaszufladkujemy te obiekty w naszej wyobraźni :roll: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Kiedyś dla zabawy i aby zobaczyć jakie są skutki zestrzeliłem dwie sztuki (oczywiście w pewnym odstępie czasu ). O ile dobrze pamiętam to w Nyana's Hideout lub Black Hole Sun.
Nie można zatem mówić, iz nie da się ich strącić.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
Occulto

Post by Occulto »

Ja któregoś razu próbowałem zeskanować stateczek UFO'ka z ciekawości co on tam szmugluje. Zgadnijcie co się stało? Ufok poskarżył się dla Gonerów i spadła mi u nich reputacja :wink:
Akrablak1

Post by Akrablak1 »

Occulto wrote:Ja któregoś razu próbowałem zeskanować stateczek UFO'ka z ciekawości co on tam szmugluje. Zgadnijcie co się stało? Ufok poskarżył się dla Gonerów i spadła mi u nich reputacja :wink:
A to cham jeden no :), a tak powaznie to ulowe są czenstym zjawiskiem w nieznanych sektorach ja raz sledziłem jednego strzałą az wyleciał daleeeeeeko pora mape w sumie dziwne to było i zawróciłem po chwili ufol zniknoł, pomyslałem ze jest jakac brama ale nic nie znalazłem mająpewnie napedy skokowe
hanss
x3tc

Post by hanss »

Ja w Xtended trafiłem na dziwnego droida opisany jako unknown miał strasznie silne tarcze conajmniej takie jak korweta niestety zapomniałem zapisać jakie a pamięć mam do d........na pewno nie był to ufok bo na niego już parę razy wpadałem.
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 13:42, edited 2 times in total.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Ja wlasnie gram w XTen. i tez widzialem takie cacko. Tak samo jak ufoki lataja najczesciej w nieznanych sektorach albo pirackich.
hanss
x3tc

Post by hanss »

Zgadza się trafiłem na niego gdy skończyłem zlecenie dla byłego właściciela stacji w pirackim sektorze.
boto
x3tc

Post by boto »

a ja spotkałem nowe zwierzaka :P

Return to “Polskie / Polish X-Forum”