[X3] Kiedy rośnie ranga bojowa

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

[X3] Kiedy rośnie ranga bojowa

Post by RAFIO »

Witajcie

Otórz parę dni temu wróciłem do X3, i odrazu zaczołem wdrażać projekt zabezpieczenie paru pirackich sektorów moimi M6. Parę jest już obsadzonych, i często są czyszczone już w chwilę po pojawieniu się w nich piratów.

I tutaj naszło mnie wątpliwość: CZy ranga bojowa rośnie, gdy wroga niszczą moje statki, a nie bezpośrendio ja, jak to ma miejsce w przypadku rangi handlowej?
boto
x3tc

Post by boto »

hmm z czego pamietam to ranga bojowa mi rosła tylko wtedy kiedy ja osobiście niszczyłem statki, a handlowa rosła mi gdy sam handlowałem lub handlowały moje statki z mk3 :P
Akrablak

Post by Akrablak »

niestety nie prawa, wszystko rosnie, mimo ze nie jestes na polu bitwy , sam zabawiam sie w gornika i ranga handlowa rosnie sama mimo ze ja wcale nie ingeruje w to co sie dzieje poza małymi korektami, moje 3 nove co latają i patrolują sektory czasami cos uztrzelą tez mi dodaje range
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

czyli wystarczy obstawić parę sektorów, aby rangę bojową mieć z głowy. Nice ;)
Akrablak

Post by Akrablak »

mam range kapitana teraz, zniszczyłęm wszystkie habity pirató które znalazłem, niszcze wszystko co jest na czerwono, range kapitana mam na 58% słabo juz rosnie ale zawsze cos
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Akrablak ma racje. Mam kilka kopalni i kurierow a sam nie zajmuje sie handlem. Co jakis czas rosnie mi ranga handlowca. Podobnie jest z mordobiciem. Moje 2 M8 pilnuja wyczesanych sektorow Ksenonow i co jakis czas spogladam na punktacje i jak na razie sobie rosnie :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”