[X?] Książki o wszechświecie X

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

[X?] Książki o wszechświecie X

Post by Sauron11 »

Czytał ktoś już Legendy Farnhama albo inną pozycję? Angielski, niemiecki? Ciekaw jestem czy książki są fajnie napisane w ichnich językach, czy po prostu autorzy zżerają z marki "X" i próbują na niej dorobić dodatkową kaskę.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Szymciu
x3tc

Post by Szymciu »

a gdzie można dostać takową? to z chęcią spojrzę i powiem jakie wrażenia
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Z tych wszystkich powiastek czytałem tylko Dominium. Było nawet ciekawe, nie powiem, jednak brak kanoniczności (dość swobodne żąglowanie faktami z gry, przemilczanie części rzeczy, przekoloryzowanie), a także dorbna kiczowatość, na dłuższą metę bardziej męczyły i irytowały, niż ciekawiły.
Szymciu
x3tc

Post by Szymciu »

zapytuje jeszcze raz. gdzie można dostać Legendy Farnhama czy Dominium.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

"Legendę" możesz kupić na amazonie.

Dominium jest na cd1 od X2. Jeśłi nie masz, mogę podesłać, nie narusza to warunków jej licencji.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Przyznam się, że mam Farnham's Legend w wersji angielskiej ale dotąd tylko raz wyrywkowo do niej zajrzałem, więc w sumie nie wiem jaka jest całościowo jako powieść.
Chyba rozpytam się też na angielskojęzycznym forum, co o niej ludziska myślą, tudzień poszukam odpowiedniego wątku.
Szkoda, że polska społecznośc nie ma jakiegoś swojego odpowiednika :( .

A co do kupna książki, to nie trzeba szukać aż na Amazonie. Egosoft też ją sprzedaje w swoim online shopie :) .

Edit: jedna z opinii. Poza tym chyba na angielskim forum Creative Universe można znaleźć szereg rozdziałów z tej ksiązki. :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”