Witam jestem nowy na forum i bardzo prosze o pomoc, oto pytanie
Wiem ze mozna zbierac rude specjalnym poleceniem, ale czy jest mozliwosc zbierania rudy recznie bo jak daje na owe polecenie to niekiedy statek walnie mi w jakis kawałek i uszkadza go jakim klawiszem sie to robi.jesli ktos wiem jak to robic prosze o pomoc , i jak zbierac krzem bo mam kruszarke do rudy ,czy ona tez kruszy krzem??
Mozliwosc jest. Jak pewnie wiesz, musisz miec urzadzenie zbierajace rude i jakis w miare mocny laser. Oczywiscie potrzebny jest tez skaner skal. Jesli statek juz wyposazony wtedy podlatujesz na ok 10 km i skanujesz skale. Po skanowaniu masz wynik jaka ma wydajnosc i czy jest mozliwosc pobrania jej. Jesli nie ma takiej mozliwosci to podlatujesz do niej na ok 2 km i salwa az skala nie rozpadnie sie na mniejsze. Potem musisz przeskanowac kazda mniejsza skale czy mozna ja zabrac. Jesli nie to jeszcze raz salwa, a jesli tak to otwierasz luk i zabierasz jak zwykly pakunek.
Sorki, ze tak prostym jezykiem, ale nie pamietam jak sie nazywaja odpowiednie urzadzenia.
no własnie nie wiedziałem czy luk ma byc otwarty:) dzieki za pomoc, jeszcze jak mozesz to napisz jaki jest lepszy transportowiec do tej czynności niz ten co jest w nieograniczonaj grze na począdku kupca??nie znam nazwy bo ją zmieniłem
Jesli chcesz zeby skaly zbieral komputer, to wez o jak najwiekszej ladownosci, a jesli samemu, to jak najbardziej zwrotny, bo manewrowania w srod takiej masy drobnych skalek nie jest latwe. O statek sie nie martw, bo nawet jak gdzies zawadzi zadem, to chronia go oslony. Najwyzej kilka szt. rudy szlag trafi. Tym akurat sie nie przejmuj, bo jest tego cala masa w gali.
to juz wiem ze ciezko sie manewruje , jesli ktos moze powiedziec cos o broni bo mam 1 slot wolny, w sumie mam tak małe działko za 4000 ale to tylko mozna uzywac do rozdrabniania skał bo minimalne uszkodzenia dla statków pirackich. jak ktos posiada info o lepszej broni na transportowiec prosze o pomoc
Przejrzyj info o swoim statku i zobacz jakie najwieksze dzialko na niego wejdzie. Potem poszukaj fabryk z takim wyposazeniem i kup. Rozwalenie skaly to zaden problem najwyzej dluzej przytrzymaj spust
Akrablak wrote: napisz jaki jest lepszy transportowiec do tej czynności niz ten co jest w nieograniczonaj grze na począdku kupca??nie znam nazwy bo ją zmieniłem
Najlepsze do tego celu są TSy z serii Górnik.
Mają specjalne miejsca do montowania laseru górniczego i zbieracza rudy. Afaik jeśli kupujesz w stoczni wersje DeLuxe to te urządzenia masz zainstalowane na pokłdzie.
Najlepszy byłby statek z możliwością instalacji przenośnego systemu wiertniczego dla tych dużych asteroid i gfu alfa/ac lub ldi alfa dla małych. Ładowni nie musi mieć wielkiej, ale warto wybierać się na zbiórkę z przybocznym Delfinem Superfrachtowcem*) (wystarczy z fabryczną pojemnością ładowni), na którego przerzucać się będzie teleporterem nadwyżkę rudy, której juz nasza ładownia nie pomieści .
O ile mnie pamięć nie myli bodaj Teladiański TS może montować większą ilość broni.
* choć jesli to początkowa gra to może być z tym kłopot .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Akrablak wrote:Teladiański TS?? czy to przypadkiem nie jest ten co moge nim np. stacje słoneczną lub inne stacje przewozic??
Stacje możesz przewozić TL-em. Do TS-a zmieści się Tobie jedynie urobek z tychże. Ewentualnie dużo stuffu dla załogi .
Spoiler
Show
Osobiście preferuję i polecam Kajmana Superfrachtowca produkowanego tylko i wyłącznie w sektorze Family Njy. Duża pojemność startowa ( ok. 10000 jednostek ) oraz dosyć duża prędkość ( 89 m/s ) czynią zeń jednostkę bardziej niż uniwersalną. Nie pamiętam tylko, czy można zamontować na nim laser górniczy .
Witam mam kilka pytan odnośnie kopalń.
1.Czy mozna juz postawioną kopalnie TL przetransportowac gdzies indziej lub sprzedać??Czy pozostaje opcja samozniszczenia??
2.jak wyeliminowac konkurecje z tego samego sektora bez naruszenia reputacji??
Mam kolejne pytanie, mam awarie kopalni krzemu , ustawiam automatyczny przelew na 300000 a mimo po sprzedaniu przez merkurego towaru suma konta sie nie zmienia dlaczego ???, Merkury jest przydzielony do danej kopalni gdzie sie tak dzieje , mam w tym samym sektorze 2 kopalnie krzemu i tam wszystko gra
Akrablak wrote:Mam kolejne pytanie, mam awarie kopalni krzemu , ustawiam automatyczny przelew na 300000 a mimo po sprzedaniu przez merkurego towaru suma konta sie nie zmienia dlaczego ???, Merkury jest przydzielony do danej kopalni gdzie sie tak dzieje , mam w tym samym sektorze 2 kopalnie krzemu i tam wszystko gra
bo to dużo za dużo dal krzemowki. ustaw 5000 (pięć tysięcy)
chodzi mi o to ze daje na kopalnie 300000 na jej start i zaznaczam w poleceniach zeby po przekroczeniu w zarobkach tej kwoty przelało mi nadwtzke na moje konto, ale kasa zarobiona omija kopalnie i trafia do mojego portfela przy czym kopalnia stoi bo brak kasy ma
Zobacz czy dobrze wpisales funkcje. Moze ci sie pochrzanilo i wpisales np 300 lub cos w tym stylu. Najlepiej wykasuj wszytkie dodatkowe funkcje i ustaw od nowa. Przelej kase na rowno 300 k i czekaj na wynik.