[X3] Problem z pilotem
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Problem z pilotem
mam maly problem z pilotem
zatrudnilem pilota do statku transportowego, gosc przeprowadzil kilka transakcji ,a ja nie wiem jak sprawdzic statystyki tego pilota (ile zarobil kasy, jaki ma lvl itp)
Czy do mysliwcow tez mozna zatrudnic pilotow ?
zatrudnilem pilota do statku transportowego, gosc przeprowadzil kilka transakcji ,a ja nie wiem jak sprawdzic statystyki tego pilota (ile zarobil kasy, jaki ma lvl itp)
Czy do mysliwcow tez mozna zatrudnic pilotow ?
-
Level pilota masz w nawiasie przy jego nazwie. A ile kasy zarobił no cóż z określeniem tej kwoty może być problem gdyż korzysta on bezpośrednio z twoich pieniędzy. Ktoś chyba kiedyś pisał że jezeli przypisze się go do bazy to można to jakoś sprawdzić.
Ale jeżeli zdarzy ci się sytuacja że twój pilot będzie miał zapchany statek towarem którego nie może sprzedać (bo ktoś go uprzedził sprzedając przed nim) wówczas dostaniesz wiadomość od niego i w niej będzie napisane ile do tej pory zarobił.
Tyczy się to oczywiście do pilotów z małym lv bo przy 8 poziomie możesz uruchomić kupca wszechświatowego który będzie latał także po innych sektorach więcej na ten temat masz tutaj :
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=157649
Ale jeżeli zdarzy ci się sytuacja że twój pilot będzie miał zapchany statek towarem którego nie może sprzedać (bo ktoś go uprzedził sprzedając przed nim) wówczas dostaniesz wiadomość od niego i w niej będzie napisane ile do tej pory zarobił.
Tyczy się to oczywiście do pilotów z małym lv bo przy 8 poziomie możesz uruchomić kupca wszechświatowego który będzie latał także po innych sektorach więcej na ten temat masz tutaj :
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=157649
-
-
Tak nawiasem to mam stacje do ktorej jest przypisana wiekszosc moich wszechswiatowcow. Przelalem sumke 20 mln i sobie handluja ale z tego co zauwazylem to suma nie spada ponizej 19 mln. Troszke to dziwne
. No i nie zauwazylem by ktorys z traderow transportowal te bardziej "kosztowne" towary (np PDF Gamma) 

-
z PDF gamma to jest jeden zonk... mało fabryk i w sumie mała ilość towaru. Inna sprawa to fakt że nareszcie w X3 można się bawić w handlarza bronią (choć mam nadzieje że kiedyś to bardziej rozwiną) Wystarczy poczekać na zapełnienie magazynu fabryki i już za wiadomą opłatą w obojętnie w jakim doku... I tu też może być problem... Chyba AI nie wie że w obojętnie jakim doku można sprzedawać obojętnie jaką broń i rezygnuje z handlu z powodu odległości... 

-
Re: [X3] Problem z pilotem
To zwolnij bydlaka. Ściemnia, przemyca, robi przewały na paliwie, to na trawę z nimBouphar78 wrote:mam maly problem z pilotem

-
Problem polega na tym, że kupiec gracza też sam nie sprzeda żadnego urządzenia, w tym broni w doku, w którym domyślnie nie ma go na liście. Trzeba go sprzedawać ręcznie.Urban wrote:I tu też może być problem... Chyba AI nie wie że w obojętnie jakim doku można sprzedawać obojętnie jaką broń i rezygnuje z handlu z powodu odległości...
Pozdro
-
tak skrypt Leweling IQ na to pozwala. Testuje go troszeczke, wiecej w http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... &start=120Czy do mysliwcow tez mozna zatrudnic pilotow ?
Od czasu do czasu zagladam sobie co tez te moje UT transportuja sobie

Spoiler
Show
W Alladna szybko sie wypelniaja fabryczki a co jakis czas musze tam Kajmana recznie wyslac co by oproznil je z zapasow.
hm, ale w takim wypadku UT (25lvl) powinien znalezc Dok ktory domyslnie ma wpisana dana bron ale zapas =0. Chyba ze liczy np stosunek inwestycja/zarobek i wychodzi ze lepiej transportowac ogniwa.Problem polega na tym, że kupiec gracza też sam nie sprzeda żadnego urządzenia, w tym broni w doku, w którym domyślnie nie ma go na liście.

-
Ja się zdziwiłem ostatnio, ale jak podpatrzyłem jednego UTka, to transportował mi 2 działa PDF alfa.
Wcześniej praktycznie w ogóle nie chciał wozić broni, a jak już to tylko 1 sztuke PDF Gamma na przykład, na której zarabiał tylko z 50k
.
Ale jak teraz wiózł 2 sztuki, to widać, że zmądrzał trochę.
Aha i tak jak Bufi pisał, UTki sprzedaja w dokach tylko to, co standardowo doki mają na liście, gracz jedynie może wszelkiej maści broń sprzedać w każdym doku, UTek nie.
Wcześniej praktycznie w ogóle nie chciał wozić broni, a jak już to tylko 1 sztuke PDF Gamma na przykład, na której zarabiał tylko z 50k

Ale jak teraz wiózł 2 sztuki, to widać, że zmądrzał trochę.
Aha i tak jak Bufi pisał, UTki sprzedaja w dokach tylko to, co standardowo doki mają na liście, gracz jedynie może wszelkiej maści broń sprzedać w każdym doku, UTek nie.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
-
-