[X3] Problem z pilotem

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Bouphar78

[X3] Problem z pilotem

Post by Bouphar78 »

mam maly problem z pilotem
zatrudnilem pilota do statku transportowego, gosc przeprowadzil kilka transakcji ,a ja nie wiem jak sprawdzic statystyki tego pilota (ile zarobil kasy, jaki ma lvl itp)

Czy do mysliwcow tez mozna zatrudnic pilotow ?
lev77

Post by lev77 »

Level pilota masz w nawiasie przy jego nazwie. A ile kasy zarobił no cóż z określeniem tej kwoty może być problem gdyż korzysta on bezpośrednio z twoich pieniędzy. Ktoś chyba kiedyś pisał że jezeli przypisze się go do bazy to można to jakoś sprawdzić.

Ale jeżeli zdarzy ci się sytuacja że twój pilot będzie miał zapchany statek towarem którego nie może sprzedać (bo ktoś go uprzedził sprzedając przed nim) wówczas dostaniesz wiadomość od niego i w niej będzie napisane ile do tej pory zarobił.

Tyczy się to oczywiście do pilotów z małym lv bo przy 8 poziomie możesz uruchomić kupca wszechświatowego który będzie latał także po innych sektorach więcej na ten temat masz tutaj :

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=157649
Urban
x4

Post by Urban »

Przypisany do stacji korzysta z konta stacji, więc jeżeli wybierze się tę opcje trzeba jakąś sumkę przelać.
koniczynka

Post by koniczynka »

Tak nawiasem to mam stacje do ktorej jest przypisana wiekszosc moich wszechswiatowcow. Przelalem sumke 20 mln i sobie handluja ale z tego co zauwazylem to suma nie spada ponizej 19 mln. Troszke to dziwne ;). No i nie zauwazylem by ktorys z traderow transportowal te bardziej "kosztowne" towary (np PDF Gamma) :lol:
Urban
x4

Post by Urban »

z PDF gamma to jest jeden zonk... mało fabryk i w sumie mała ilość towaru. Inna sprawa to fakt że nareszcie w X3 można się bawić w handlarza bronią (choć mam nadzieje że kiedyś to bardziej rozwiną) Wystarczy poczekać na zapełnienie magazynu fabryki i już za wiadomą opłatą w obojętnie w jakim doku... I tu też może być problem... Chyba AI nie wie że w obojętnie jakim doku można sprzedawać obojętnie jaką broń i rezygnuje z handlu z powodu odległości... :roll:
Shnupke

Re: [X3] Problem z pilotem

Post by Shnupke »

Bouphar78 wrote:mam maly problem z pilotem
To zwolnij bydlaka. Ściemnia, przemyca, robi przewały na paliwie, to na trawę z nim ;-)
bufi
x4

Post by bufi »

Urban wrote:I tu też może być problem... Chyba AI nie wie że w obojętnie jakim doku można sprzedawać obojętnie jaką broń i rezygnuje z handlu z powodu odległości... :roll:
Problem polega na tym, że kupiec gracza też sam nie sprzeda żadnego urządzenia, w tym broni w doku, w którym domyślnie nie ma go na liście. Trzeba go sprzedawać ręcznie.

Pozdro
koniczynka

Post by koniczynka »

Czy do mysliwcow tez mozna zatrudnic pilotow ?
tak skrypt Leweling IQ na to pozwala. Testuje go troszeczke, wiecej w http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... &start=120
Od czasu do czasu zagladam sobie co tez te moje UT transportuja sobie ;) co by uniknac przewalek na lewym obrocie - wiadomo ze sprawdzenie jest najwyzsza forma zaufania ;) i jakos nie udalo mi sie do tej pory trafic by transportowal bron (z wylaczeniem min i wiez laserowych) - i owszem wyszukuje czy takowe towary sa dostepne (LDI itp) ale potem mam wrazenie ze omija je (;) moze wola nie ryzykowac jako ze to jest lakomy kasek dla piratow.
Spoiler
Show
W Alladna szybko sie wypelniaja fabryczki a co jakis czas musze tam Kajmana recznie wyslac co by oproznil je z zapasow.
Problem polega na tym, że kupiec gracza też sam nie sprzeda żadnego urządzenia, w tym broni w doku, w którym domyślnie nie ma go na liście.
hm, ale w takim wypadku UT (25lvl) powinien znalezc Dok ktory domyslnie ma wpisana dana bron ale zapas =0. Chyba ze liczy np stosunek inwestycja/zarobek i wychodzi ze lepiej transportowac ogniwa. :roll:
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja się zdziwiłem ostatnio, ale jak podpatrzyłem jednego UTka, to transportował mi 2 działa PDF alfa.
Wcześniej praktycznie w ogóle nie chciał wozić broni, a jak już to tylko 1 sztuke PDF Gamma na przykład, na której zarabiał tylko z 50k :|.
Ale jak teraz wiózł 2 sztuki, to widać, że zmądrzał trochę.

Aha i tak jak Bufi pisał, UTki sprzedaja w dokach tylko to, co standardowo doki mają na liście, gracz jedynie może wszelkiej maści broń sprzedać w każdym doku, UTek nie.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Urban
x4

Post by Urban »

Przez AI miałem na myśli wszelkich pilotów (tych należących do gracza jak i nie ) :wink: Sądzę że przede wszystkim to wina odległości. do doków zaopatrzeniowych. A co do ilości dział PDF... to ile wchodzi właśnie na jeden raz do Doku? Pewnie właśnie 2... 8) (więc nie ma czego żałować że nie wiezie więcej)
Krecik30

Post by Krecik30 »

Jak sprawdzic level pilota ??? Gosc ma tak dluga ksywe, ze nie widac nawiasu z levelem.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Musisz do niego podleciec na 5 km (niestety jedyny sposob jaki znalazlem) i kliknac na info. Wtedy nawet jak nazwa jest za dluga to w nawiasie jest poziom pilota.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”