[X?] Jak zrobić film z gry?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X?] Jak zrobić film z gry?
Witam,
naszła mnie ochota aby nagrać film z gry jak gdzieś latam, walczę itp.
Coś jak trailer z Xtended.
Narazie znalazłęm w grze opcję najazdu kamery na
cel i oddalanie się od niego.
t - wybrać cel
F1 - widok na cel
0 (zero) na numerycznej najazd kamery na cel
Ale to nie to, co w trailerze. Tam zupełnie inne
najazdy kamery, statyczne i w różnych kierunkach.
Jak to zrobić? Albo lepiej, czym?
Pozdro
naszła mnie ochota aby nagrać film z gry jak gdzieś latam, walczę itp.
Coś jak trailer z Xtended.
Narazie znalazłęm w grze opcję najazdu kamery na
cel i oddalanie się od niego.
t - wybrać cel
F1 - widok na cel
0 (zero) na numerycznej najazd kamery na cel
Ale to nie to, co w trailerze. Tam zupełnie inne
Pozdro
-
A może ktoś próbował już nagrać filmik ustawiając na statywie dobry aparat z zoomem skupionym na ekranie? Mam taki pomysł ale nie wiem czy gra jest warta świeczki, tzn. filmik z aparatu nie byłby zbyt dużych rozmiarów, by umieścić go w necie
.

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Przyłączam się do odpowiedzi Rafia...
Nawet jakbyś miał zamiar nagrać kamierką DV, czy inną lepszą z matryca 1-2 MPX, to i tak jakość będzie dużo gorsza od tej, którą uzyskałbyś dzięki programowi, do zrzucania ekranu, np. jak Rafio mówil: FRAPS, który jest niestety płatny.
Nawet jakbyś miał zamiar nagrać kamierką DV, czy inną lepszą z matryca 1-2 MPX, to i tak jakość będzie dużo gorsza od tej, którą uzyskałbyś dzięki programowi, do zrzucania ekranu, np. jak Rafio mówil: FRAPS, który jest niestety płatny.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
-
Na angielskim forum sugerowali aby nagrywać przezSauron11 wrote:A może ktoś próbował już nagrać filmik ustawiając na statywie dobry aparat z zoomem skupionym na ekranie? Mam taki pomysł ale nie wiem czy gra jest warta świeczki, tzn. filmik z aparatu nie byłby zbyt dużych rozmiarów, by umieścić go w necie.
wyjście TV na karcie podłączając do jakiegoś stacjonarnego DVD Recordera albo do kamery cyfrowej.
Przynajmniej nie będzie zjadać zasobów sprzętowych
i systemowych podczas nagrywania.
Pozdro
-
Wyjścia S-Video.
Tyle tylko, że o ile wiem, to wyjście działa jak je się uruchomi poprzez sterownik karty graficznej, i jak będzie się chciało mieć tam odpowiednią jakość nagrania (rozdzielczość), to jeżeli karta jest słaba, oberwie się na odświeżaniu ekranu
.
Poza tym, to wyjście S-Video nie jest wcale takie superowe
, ale można byłoby spróbować.
Jeżeli ktoś ma kamerkę i będzie mu się chciało eksperymentować, niech da znać, jak mu poszło
.
Tyle tylko, że o ile wiem, to wyjście działa jak je się uruchomi poprzez sterownik karty graficznej, i jak będzie się chciało mieć tam odpowiednią jakość nagrania (rozdzielczość), to jeżeli karta jest słaba, oberwie się na odświeżaniu ekranu

Poza tym, to wyjście S-Video nie jest wcale takie superowe

Jeżeli ktoś ma kamerkę i będzie mu się chciało eksperymentować, niech da znać, jak mu poszło

-
-
Ooo znalazłem taki oto ciekawy program:
AutoScreenRecorder Free 1.0
Link do opisu.
Na dole znajduje się link do downloadu.
Nie sprawdzałęm go, ale piszą, że darmowy, więc chętni do robienia filmików z X3, mogą spróbować się nim pobawić
.
AutoScreenRecorder Free 1.0
Link do opisu.
Na dole znajduje się link do downloadu.
Nie sprawdzałęm go, ale piszą, że darmowy, więc chętni do robienia filmików z X3, mogą spróbować się nim pobawić

-
-
Re: [X?] Jak zrobić film z gry?
Dobry temat. Filmik jakoś tam bym nagrał, chodzi mi bardziej o materiał do nagrania, więc chciałbym podpisać się pod tymi pytaniami:
Ale prawdę mówiąc, to chyba mało realne, pewnie jedynie sam egosoft mógł takie trailerki swoimi narzędziami zrobić...
Przydałoby się móc nagrywać samą akcję, żeby potem móc ją wyreżyserować przez umieszczone w dowolnym miescu kamery itd, coś jak powrórki w grach wyścigowych (tylko najlpeiej lepsze)bufi wrote:Ale to nie to, co w trailerze. Tam zupełnie inne

Ale prawdę mówiąc, to chyba mało realne, pewnie jedynie sam egosoft mógł takie trailerki swoimi narzędziami zrobić...
X3:TC ENG
-
-
MacDyller zmiany widoku kamery możesz ustawić wedle potrzeb możesz nawet skasować widoczność "HUDa" za pomocą dużego H jeśli chidzi o zmiane widoku to jak masz ustawiony widok w monitorze po prawej stronie na jakąś jednostkę to po prostu zmieniasz na widok na ekranie i "0:(zerem) zmieniasz najazdy kamerki ot cała filozofia