Postřehy z dobývání

Moderator: DJ Die

Jak dobýváte nepřátelské sectory?

Pomocí velkých flotil
8
38%
Pomocí menších skupin lodí
1
5%
Dobývám je osobně
9
43%
Lstí ;)
3
14%

Total votes: 21

Cirrus CZ
x3

Postřehy z dobývání

Post by Cirrus CZ »

Ahoj všichni

Dnes jsem se pokusil zaútočit s mojí malou flotilkou (spíš ji říkám "task force" :) ) na Xenon Sector 347, abych ulehčil obchodním cestám.

Mou skupinu tvořilo 6xM6 Centaur a moje osobní M7 Hyperion, vybavených BHEPT a IonDisruptory, štíty naplno.

První věc, co mě zarazilo je, že neexistuje povel hromadného hyperskoku, dále, že větší lodě skáčou s půlminutovými rozestupy! a také to, že stahování probíhá ještě pomaleji... no co Vám budu vyprávět... prostě sem dostal na prdel a to díky hyper pomalému stahování za severní bránu :evil: všem lodím jsem zadal skok do Scale Plate Green a ony se zastavily a čekaly na ty mentální rozestupy... sice jsme sejmuli 2xJ a několik desítek L a M, ale mezitim samozřejmě 3 Centauři odputovali do věčných lovišť :rant:

To mě fakt naštvalo a tohohle kroku se příště vyvaruji... tím dobývání pomocí velkých flotil padá... alespoň u mně.

Docela v pohodě byl můj samostatný útok jen s M7 Hyperion, kdy jsem sejmul zbylé dvě J,ale na střet s přibližujícím se K už jsem neměl štíty :(

Tož to bylo mé dnešní dobývání... nějaké nápad jak ho zefektivnit? Kromě teda lepších lodí (toho jsem si vědom, ale na účtě mám jen 60-70 mega cr. ). Jakou kapacitu vůbec brány mají?

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
farmer
x3ap

Post by farmer »

Půl minutovy rozestupy jsou, pac ES se nechtel v tom moc pachtit, aby se lode u bran nesrazely. Vyreseny je to tak, ze vlajkovy lode vypluvaj z bran v prostredku a mensi u okraju. Na ten prikaz je nejakej skriptik, ale ja je nevyznvam, tak se nekoho na foru zeptej, ale pac ja nepozivam M6 tak naskladam Stihace do M1 a stou skocim. Na dobyvani bys mel myt nejakou vetsi lodku, ja s ubohouckym nedozbrojenym Titanem jsem vycistil jeden sektor u Black Hole Sun. Asi 9-11 vetsich lodicek 30 stihacu a ty zbyly jsem docistil novou. Vono staci lejtat semtam a s tema PPCkama se netrefjej ani do M2 :goner: . Tedka je jich tam ale jednou tolik
Last edited by farmer on Tue, 20. Mar 07, 07:23, edited 2 times in total.
Zrovna nejsem ve forme (Far Cry)
x4

Post by DJ Die »

ja radsi pouzivam na tohle jedinou lod v X2 stacila jeste M6 ale v X3 uz je to tezsi takze vetsinou pouzivam M7 nebo M2
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Moonman
x3

Post by Moonman »

Tak tak, já také používám na toto čištění svou M7 Hyperion. A co se týká spadlého štítu. Pokud máš chvíli čas, tak si poodlet' od válečné vřavy a vyhod' z lodě 1GJ a hned ho zase naber. Rázem budeš mít štít opět plný a můžeš vesele útočit dál :wink:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

Moonman wrote:Tak tak, já také používám na toto čištění svou M7 Hyperion. A co se týká spadlého štítu. Pokud máš chvíli čas, tak si poodlet' od válečné vřavy a vyhod' z lodě 1GJ a hned ho zase naber. Rázem budeš mít štít opět plný a můžeš vesele útočit dál :wink:
to je pekna swinarna a meli by to opravit protoze to je exploit da se tak lehce podvadet
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Moonman
x3

Post by Moonman »

DJ Die wrote: to je pekna swinarna a meli by to opravit protoze to je exploit da se tak lehce podvadet
No máš pravdu, že je to vpodstatě podvod, ale mám pocit, že to jde jen u toho Hyperionu. U ostatních lodí to tuším nejde. Jinak je to capina i když kupuješ štíty a tvoje nejsou plné, tak ti je to okamžitě dobije. A je jedno zda je to 1MJ nebo 10GJ :o :?
CubiCubi
x3tc

Post by CubiCubi »

Zdar všem,
tak jsem dal malou skupinku, jestli je 1x Raptor + 1x XL menší skupinkou :D S Raptorem se vždy zašiju někom bokem (u Xenonů) a lítám s XL a lákám a lákám až na dostřel PPC. Už mě nebaví likvidovat J a K zdlouhavě ručně. Stíhači jsou moji a o M1 a M2 se postará Raptor. Mno, u takovejch Teladiů jsem musel použít trošku jinou taktiku - ke každý bráně v sektoru 2xM2 a uprostřed já. Neproklouzla ani myš, natož had :P Používat větší množství malých stíhačů, který pilotuje AI pokládám za zbytečný a neefektivní plýtvání prostředkama. Po zkušenostech s letkou 4xM3 - já velitel, povel zaůtoč na pirátskou stanici, přežil jsem sám, ostatní zničila pirátská základna bez jedinýho výstřelu - prostě jim vyrostla do cesty, nebo tak něco :?
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

DJ Die wrote:ja radsi pouzivam na tohle jedinou lod v X2 stacila jeste M6 ale v X3 uz je to tezsi takze vetsinou pouzivam M7 nebo M2
Takže budu dál zkoušet čistit s M7 a až bude víc creditů tak koupim M2 a necham ho dodělávat všechny M1 a M2... dík za rady :thumb_up:
farmer wrote:Na dobyvani bys mel myt nejakou vetsi lodku, ja s ubohouckym nedozbrojenym Titanem jsem vycistil jeden sektor u Black Hole Sun.Asi 9-11 vetsich lodicek 30 stihacu a ty zbyly jsem docistil novou. Vono staci lejtat semtam a s tema PCkama se netrefjej ani do M1. Tedka je jich tam ale jednou tolik.
Tomu se chci právě vyhnout scriptem Sector TakeOver... už mám pro Xenon Sector 347 připravenej Trading port :wink:

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
zichi

Post by zichi »

Já používám jen M3 Nova, prokličkuju k nějake stanici za pomoci bočního pohonu, vystřelim na ni a ona na mě pošle své zadokované lodě, pak stačí vletět dovnitř a o zbytek se postaraji po mě střílející lodě. Pak pokračuji k další stanici a xenon sector je bez stanic :lol:

Return to “Česky / Czech X-Forum”