5k18a wrote:
- Jak interpretować dane ze zdalnego systemu kupieckiego. Wyszukuję korzystnych ofert kupna. Ale jak przychodzi co do czego to albo nie ma na to co kupię kupców, albo cena jest taka sama za jaką kupiłem towar.
Ja to sobie wytłumaczyłem tak:
Kupujesz np. ogniwa w lokalizatorze kupna, masz dwie ceny, jedna to cena fabryczna druga na stacji handlowej (gdzie cena jest stała) ja dla uproszczenia nazywam to ceną średnia... następnie jest w lokalizatorze różnica między ceną (na plus, na minus lub zero)... i tak powyższego przykładu masz cenę w elektrowni - 12cr średnią (stacja handlowa) - 16cr i różnicę +4, kupujesz ogniwa i teraz nawet sprzedając w najbliższej stacji handlowej zarabiasz 4cr na sztuce, ale warto przelecieć się po najbliższych sektorach i lokalizatorem sprzedaży (lub satelitą) sprawdzić gdzie cena za ogniwa jest wyższa od średniej (kolumny analogiczne jak w lokalizatorze kupna) i znowu szukasz fabryki, gdzie opisana wyżej róznica jest na plus (np. +3, czyli skupowanie po 19cr) i sprzedajesz wtedy zarabiasz na sztuce tyle i ile wynosi suma obu róznic, czyli w naszym przypadku 4+3=7
Edit: Ups.. za szybko czytałem i pomyślałem, że chodzi o lokalizatory, bo zdalny system kupiecki, to poprostu informacja o cenach w danych fabrykach, stacjach, itd. bez wlatywania do nich i po prostu musisz to porównywać sam... pamiętaj tylko, że cena się może zmienić, bo ktoś był szybszy i przed Tobą dostarczył dużą partię towaru