[X2] Pierwsza proba z instalacja skryptu i lipa

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

marjurgiel

[X2] Pierwsza proba z instalacja skryptu i lipa

Post by marjurgiel »

Witam wszystkich forumowiczow. Gram w X2 od jakiegos miesiaca, uzbieralo mi sie troche gotowki wiec zakupilem fabryke SPP, do tego 2 statki dostawcze.Ale mnie zaczely denerwowac bo lataja do tych samych miejsc. Na forum doczytalem sie o skrypcie AS.JumpingTrading v1.05. Zassalem go z sieci, i zainstalowalem jak pisalo w instrukcji, czyli z katalogu scipts pliki przekopiowalem do katalogu scripts w grze, to samo z plikami z katalogu t (tylko te co maja poczatek 44 bo mam angielska wersje gry). Odpalilem gre i nic sie nie pojawia, zadne dodatkowe komendy. Moze cos zrobilem zle. Prosze o pomoc i dziekuje.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Witaj

Musisz uruchomić edytor skryptów, i go uruchomić.

Lecąc w przestzreni wpisz:

Thereshallbethewings.

Pamiętaj o dużej T. Powinieneś usłyszeć "bep", a w rogu powinien zacząć się wyświetlać napis "Modified".
marjurgiel

Post by marjurgiel »

A gdzie jest ten edytor skryptow ?? Sorki moze to glupie pytanie, ale no nie wiem gdzie to jest.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Jak masz menu komend statku, to tam powinna być pozycja edytor skryptów.

Lub skrót klawiszowy: shift+s
Deady
x2

Post by Deady »

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=50448
jak w linku - Thereshallbewings ;) bez tego THE w srodku ;)
marjurgiel

Post by marjurgiel »

Dziekuje wam dobrzy ludzie, niech moc bedzie z wami :)
marjurgiel

Post by marjurgiel »

No i zrobilem tak jak napisaliscie, udalo mi sie to, mam te muny skryptow i co dalej ?? Cos tam trza wlaczyc, wgrac czy jak.
Deady
x2

Post by Deady »

Nic juz nie musisz włączać. Teraz powinieneś mieć dodatkowe komendy z menu rozkazów dla statków. Oczywiście będą aktywne tylko wtedy, (niektóre) gdy będziesz miał właściwe wyposażenie.
marjurgiel

Post by marjurgiel »

Zeczywiscie pojawilo to sie w komendach. Tylko teraz mam juz zupelnie inny problem, a mianowicie nie moge odpalic gry, a dokladnie jak chcem odpalic gre z ostatniego save-a to mi wywala gre.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”