Czy starsza pani mnie oszukała, czy coś zrobiłem nie tak?
[X3] Starsza pani mnie oszukała :-(
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Starsza pani mnie oszukała :-(
Witam mieszkańców Świata X. Po ponad roku nieobecności wracam do Waszego szacownego grona. Pozdrawiam Starych Wyjadaczy i Nowych. I mam pytanie…
Czy te misje BBS to lipa, czy rzeczywiście można tam coś znaleźć. A jeśli można to czy koordynaty sa dobre, czy trzeba szukać na ślepo...
Spoiler
Show
Pewnego razu, na stacji w jakimś pięknym sektorze pewna miła starsza panie zaproponowała mi podanie koordynat miejsca, gdzie jakoby znaleźć miałem coś bardzo cennego. Oczywiście zażyczyła sobie za tą informację sporo kasy. Starsza pani opowiedziała mi historyjkę, jak to ona przez pół swego życia szukała tego skarbu. Żal mi się babci zrobiło, no i nie powiem ciekaw byłem cóż to takiego mogę znaleźć. Zapłaciłem więc, podałem adres dobrego dentysty (babcia nie żartowała jak mówiła, że zęby zjadła na tych poszukiwaniach) i poleciałem w podane miejsce. Starsza pani wysłała mnie w atmosferę jakiejś planety więc łatwo nie było. Ale myślę sobie, że pewnie nagroda będzie warta całego tego przedsięwzięcia. Już zacierałem ręce i snułem plany co sobie kupie za kasę za ten skarb. Dolatuje na miejsce i…. NIC!
-
-
-
-
Spotkałem się z tą misją. Starsza pani rzeczywiście obiecywała znalezienie skarbu. Po zapłaceniu jej za informację udałem sie pod wskazane kordynaty i znalazłem paczkę, która zawierała około 50% tego co jej zapłaciłem. No cóż to jest cena łatwowierności. Chyba, że ta kwota jest losowa i czasami można wyjśc na swoje. Niestety misja ta przytrafiła mi się tylko raz.
-
-
-
-
Ja tez tego nie spotkalem w BBSie.
A mam bonus packa + kilka skrpytow tlumaczonych przez Bufiego & spolke.
A mam bonus packa + kilka skrpytow tlumaczonych przez Bufiego & spolke.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
-
-
-
Wczorajsza dyskusja sprawiła, że postanowiłem sprawdzić, co takiego ja sobie kupiłem za całe 35.100 kredytków.
Wcześniej jednak musiałem wykonać misję z fabuły ale mając już dobry statek odbyło się to bez najmniejszego problemu. Nawet kryształ laska zgarnęła tak szybko, że nie zdążyłem wstać od monitora...
A potem pozostało tylko polecieć na wskazaną pozycję i zabrać...
Nie. Nie kuferek z kasą ale trochę tylko uszkodzonego... Sokoła Zwiadowcę! Z tarczami! A jakże! Statek ten w mojej obecnej sytuacji "sprzętowej" nie był mi już potrzebny (kiedy dostałem tą informację latałem jeszcze słabo uzbrojonym Pogromcą i wtedy bardzo, bardzo by się przydał...) więc odtransportowałem go do stoczni, gdzie wziąłem za niego 584.000!
I niech mi ktoś powie, że staruszki nie przynoszą szczęścia!
Wcześniej jednak musiałem wykonać misję z fabuły ale mając już dobry statek odbyło się to bez najmniejszego problemu. Nawet kryształ laska zgarnęła tak szybko, że nie zdążyłem wstać od monitora...
A potem pozostało tylko polecieć na wskazaną pozycję i zabrać...
Nie. Nie kuferek z kasą ale trochę tylko uszkodzonego... Sokoła Zwiadowcę! Z tarczami! A jakże! Statek ten w mojej obecnej sytuacji "sprzętowej" nie był mi już potrzebny (kiedy dostałem tą informację latałem jeszcze słabo uzbrojonym Pogromcą i wtedy bardzo, bardzo by się przydał...) więc odtransportowałem go do stoczni, gdzie wziąłem za niego 584.000!
I niech mi ktoś powie, że staruszki nie przynoszą szczęścia!
-
Spoiler
Show
Tak Panie i Panowie... te misje BBS nazywane są na angielskim forum "Treasure Hunt". Można w nich znaleźć różne rzeczy od paczki mało wartych rakiet po statki i spore fortuny... podobno ktoś znalazł paczkę z milionami kredytów.
Ja nie znalazłem nic, ale tu ma rację Urban, że to chyba przez fakt że koordynaty wskazywały atmosferę planety wiec paczuszka nie wytrzymała do mojego przybycia
.
Na forum znalazłem też informacje o tym iż w losowych sektorach można znaleźć darmowy tuning silnika i sterów.
Ja nie znalazłem nic, ale tu ma rację Urban, że to chyba przez fakt że koordynaty wskazywały atmosferę planety wiec paczuszka nie wytrzymała do mojego przybycia

Na forum znalazłem też informacje o tym iż w losowych sektorach można znaleźć darmowy tuning silnika i sterów.

-
Bingo. Udalo i mnie sie wreszcie na taka trafic: za cene 34K dostalem wspolrzedne. Chcialem wykorzystac skrypt: Move to coordinate - ale ustrojstwo pcha sie za kazdym razem we wspolrzedne: 0,0,0
Nic to znalazlem - i musialem wzywac TSa - paczka bagatela 75 sztuk HEPT beta
Oczywiscie posiadam "Treasure Hunt". Pozdrawiam

Nic to znalazlem - i musialem wzywac TSa - paczka bagatela 75 sztuk HEPT beta

Oczywiscie posiadam "Treasure Hunt". Pozdrawiam
-
czegoś nie zdążyłem załapać... Używałeś skryptu w pewnym sensie wbudowanego do gry. A poźniej za pomocą klawiatury numerycznej (podobnie jak przy ustawianiu stacji) wyznaczasz cel podróży... (jak już jesteś w dobrym sektorze chyba. U mnie to działa dobrze, ale mogłem czegoś nie zrozumieć
Tak czy inaczej gratuluje znaleziska
Tak czy inaczej gratuluje znaleziska

-
hmm ciut inaczej. Skrypt - Move to coordinate - dziala na zasadzie polecen nawigacyjnych: lec do: i wskazujesz np: 12, 34,-182 - za pomoca zwyklych klawiszy z cyferkami. W opisie skryptu - nie bylo znalazlem nic - co by wskazywalo na uzycie tylko numerycznej 
Znalazlem poprawke tego skryptu (fix), ale jeszcze jej nie sprawdzilem. Jesli sie okaze ze dziala podam linka.
A czy byl wbudowany ? Z patchem 2.02 czy jak tam ten najnowszy sie zwie - nie mialem takiej komendy

Znalazlem poprawke tego skryptu (fix), ale jeszcze jej nie sprawdzilem. Jesli sie okaze ze dziala podam linka.
A czy byl wbudowany ? Z patchem 2.02 czy jak tam ten najnowszy sie zwie - nie mialem takiej komendy

-
-
-