[X3] Problem z kompleksami fabryk - wybucha

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Raptorek
x2

[X3] Problem z kompleksami fabryk - wybucha

Post by Raptorek »

A wiec skończyłem fabułę i odłożyłem grę na półkę po wyjściu patcha zwlekałem ale dziś zabrałem się za gre ponownie i się zdziwiłem mianowicie mam w Argon Prome upchnięty kompleks 5 fabryk 1 nachodzi na 2 itd bo nie wiem jak ładnie i schludnie budować kompleksy.
I tu jest problem mianowicie savy chodzą i jest oki ale w tym kompleksie wybucha mi zawsze elektrownia M i niszczy wszytko albo prawie wszytko
ktoś się kiedyś spodkał z czymś takim? przedtem działało oki.
Tu mam pytania
1 Jak ładnie i schludnie budować kompleksy wiem ,że można przesuwać fabryki ale wystają z nich rury jest jakiś sposób ,żeby to ładnie i schludnie budować ?
2 Co zrobić z tymi wybuchami jak ratować ten kompleks który dobrze do tej pory funkcjonował a jest to poza kopalnią moje jedyne źródło dochodu.
3 Czy znalazł by się gracz który by ze mną porozmawiał gg tlen scype i pmógł mi ?
4 Mam zainstalowane tylko patch i podstawowy pakiet scryptów od egasowtu
czy zainstaloć jeszcze jakieś pomocne scrypty ?

EDIT by BQB
Prosiłbym o opisywanie w skrócie czego dotyczy temat oraz oznaczenie w odpowiedni sposób wersji gry o którą chodzi.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Za blisko poustawiałeś fabryki. Aby je poprzesuwać przestrzel rury. Kompleksu nie da rady przestawić.

I kiedy ci wybucha elektrownia? od razu po wczytaniu?
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

Nie właśnie tylko jakoś dziwnie poobserwuje to dzisiaj pytanie masz gg albo tlena albo scypa ?
Ogólnie wiem ,że jak wczytywałem sava i lecę po dodatkową fabrykę i węzeł przez który to wybucha tak mi się wydaję i che postawić go w innym miejscu to nie zdązam czasem wybucha tylko elektrownia i 4 fabryki się roztłaczają czasem coś jeszcze
pomoże mi ktoś w ładnym stawianiu kompleksów
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

sprawdz PM
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude

Return to “Polskie / Polish X-Forum”