[X3] Kwatera Główna i jak na niej można zarobić
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Kwatera Główna i jak na niej można zarobić
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Kwatery Głównej ulokowanej w Red light (czy jakoś tak) ale nie bardzo wiem jak na niej zarobić. Czy oprócz budowania nowych statków do czegoś się jeszcze ona nadaje?
Last edited by Rafakus on Mon, 15. Jan 07, 00:26, edited 1 time in total.
-
-
Gdy dałem tam trochę towarów i kasy na rozruch (ok 2,5 mln) to moje UT dostały świra i zaczeły tam siedzieć, a moja ciężko zarobiona kasa stopiła się jak kostka lodu.
Próbowałem też przez menadżera stacji i parę TS-ów należącej do niej ale one tylko tam stoją a kasa się kurczy też niewypał
Spróbuje z tym skryptem jeszcze - mam nadzieję że tym razem wypali
Edit: niestety orty to moja słabość

Próbowałem też przez menadżera stacji i parę TS-ów należącej do niej ale one tylko tam stoją a kasa się kurczy też niewypał

Spróbuje z tym skryptem jeszcze - mam nadzieję że tym razem wypali
Edit: niestety orty to moja słabość
Last edited by Rafakus on Mon, 15. Jan 07, 00:14, edited 1 time in total.
-
drobna rada... Samo HQ jest znacznie gorsze od kupionego UT, zaraz wyjaśnię dlaczego. Otóż stacja handlowa(tak jak HQ) w takim założeniu ma być pośrednikiem. Tzn. statki będą kupowały jak najtaniej towary i dostarczały je do HQ z kolei następne będą brać towar z HQ i sprzedawać gdzieś za cenę wyższą... Gdzie tu logika, skoro transportowce mogą bez przystanku handlować?
Największą szansą na zarobienie jest produkowanie drogich okrętów używając tylko swoich surowców: np. HQ z samowystarczalnym kompleksem i produkcja M2... Dzięki temu można osiągnąć szokujący dochód 1,2 miliona na godzine... xD Wiem, że w tej grze każda fabryka może zarabiać średnio 100-130k kredytów/h nie zależnie od tego jak droga ona była a za pomocą własnych surowców odpowiednio 2x tyle (co moim skromnym zdaniem jest drobnym przegięciem....)
Edit: Poprawiłem parę błędów
by kolegów pilotów nie bolały oczy 

Największą szansą na zarobienie jest produkowanie drogich okrętów używając tylko swoich surowców: np. HQ z samowystarczalnym kompleksem i produkcja M2... Dzięki temu można osiągnąć szokujący dochód 1,2 miliona na godzine... xD Wiem, że w tej grze każda fabryka może zarabiać średnio 100-130k kredytów/h nie zależnie od tego jak droga ona była a za pomocą własnych surowców odpowiednio 2x tyle (co moim skromnym zdaniem jest drobnym przegięciem....)
Edit: Poprawiłem parę błędów

Last edited by Urban on Sun, 14. Jan 07, 23:32, edited 1 time in total.
-
Rafakus qrcze, a moze twoje statki boja sie twojej ortografii ?
. :/.
Dam ci szanse zrehabilitowania sie, jesli wskazesz i poprawisz wszystkie ortografy w swoich wypowiedziach...
Bo to az w oczy (i nie tylko) kole :/.

Dam ci szanse zrehabilitowania sie, jesli wskazesz i poprawisz wszystkie ortografy w swoich wypowiedziach...
Bo to az w oczy (i nie tylko) kole :/.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Swojego czasu też miałem pewne problemy z literówkami na forum (szybkoszczelność
), pewna dobra dusza poradziła mi abym skorzystał z Firefoxa2, który ma wbudowany słownik. Pomogło.
PS
O tych UTsach i HQ już gdzieś było i ktoś doradzał skorzystanie ze skryptu który ci poleciłem wcześniej aby zablokować im dostęp do HQ. Możliwości tego skryptu są jednak znacznie większe, możesz WYBRAĆ towary które chcesz kupować a które sprzedawać, lub całkiem zablokować ich obrót.

PS
O tych UTsach i HQ już gdzieś było i ktoś doradzał skorzystanie ze skryptu który ci poleciłem wcześniej aby zablokować im dostęp do HQ. Możliwości tego skryptu są jednak znacznie większe, możesz WYBRAĆ towary które chcesz kupować a które sprzedawać, lub całkiem zablokować ich obrót.
-
-
nie zawsze jest popyt na dany towar... zwykle wtedy jak jest spora podażUrban wrote: Tzn. statki będą kupowały jak najtaniej towary i dostarczały je do HQ z kolei następne będą brać towar z HQ i sprzedawać gdzieś za cenę wyższą... Gdzie tu logika, skoro transportowce mogą bez przystanku handlować?![]()

Czesto UT maja jakies resztki niesprzedanego towaru w ładowniach,
pewnie dobrze go kupiły lecz maja problem ze zbytem. Miałem przypadek,
ze pilot UT (25) poprosił mnie o pomoc ponieważ "ma pełną ładownie i nie moze handlowac"
HQ moze byc wtedy takim przejsciowym magazynem... swoja droga
nie wiedzialem, ze moze

pozdrawiam
Cel: mobilne HQ szybkiego reagowania / wsparcia:
Paranidzki M7 z dwoma Eclipse'ami w hangarze
Paranidzki M7 z dwoma Eclipse'ami w hangarze

-
Rafakus
Osobiście nastawiam się w HQ do produkcji wybranych statków około 40 % taniej niż do zakupu w stoczniach. Wrzuciłem jej na konto 60 mln. z czego już zżarła 40. Ustawiłem ceny zakupu w okolicach średniej dla towarów które ciężko dostać to znaczy głównie części komputerowe i czipy. Pozostałe na minimum bo sam gdzieś po minimalnej cenie je dostanę. Część towarów oczywiście produkuję sam. Uważam zaś, że produkcja na sprzedaż unikalnego M7 który dostałeś na wyłączność, jest dużym błędem. Znacznie lepiej i bezpieczniej będzie produkować ogólnie dostępne w grze niszczyciele lub lotniskowce. Za jakiś czas zobaczysz zapewne Pontiflexa w łapkach piratów.
Pozdrawiam
Ps.
Wyprodukowałem 6 szt M7 ale tylko po to by jako dobrze uzbrojone i mobilne statki chroniły moje dobra.
Pozdr.
Osobiście nastawiam się w HQ do produkcji wybranych statków około 40 % taniej niż do zakupu w stoczniach. Wrzuciłem jej na konto 60 mln. z czego już zżarła 40. Ustawiłem ceny zakupu w okolicach średniej dla towarów które ciężko dostać to znaczy głównie części komputerowe i czipy. Pozostałe na minimum bo sam gdzieś po minimalnej cenie je dostanę. Część towarów oczywiście produkuję sam. Uważam zaś, że produkcja na sprzedaż unikalnego M7 który dostałeś na wyłączność, jest dużym błędem. Znacznie lepiej i bezpieczniej będzie produkować ogólnie dostępne w grze niszczyciele lub lotniskowce. Za jakiś czas zobaczysz zapewne Pontiflexa w łapkach piratów.
Pozdrawiam
Ps.
Wyprodukowałem 6 szt M7 ale tylko po to by jako dobrze uzbrojone i mobilne statki chroniły moje dobra.
Pozdr.
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
-
-
nie można dołączać do kompleksów ani doków zaopatrzeniowych, ani stacji handlowych, ani kwatery głównej...
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-