EVE Online
Moderator: DJ Die
-
-
Jj, take jsem kdysi byval jako ty. Veskere volne finance sly do noveho PC, pravidelne jednou za 18 mesicu. Ale ted uz bohuzel musim myslet i na jine veci (na jare chci koupit nove auto napriklad), takze ten Athlon v podpisu musi vydrzet jeste hoodne dlouho. A kdyz jsem zjistil, ze 2x1 GB RAM 400 CL2.0 vyjde na +- 6000, malem mne kleplo. Jeden by myslel, ze tu technologii uz zvladaji dostatecne na to, aby to bylo levne. Sakra vzdyt i ten muj procesor se uz da sehnat za tretinu ceny tech pameti. Ach jo.Mecan wrote:Pokud bude někdo dělat upgrade kvůli X3, doporučuji Core Duo 6600 na 2,4GHz + ATI 1950XT. Dělal jsem si testy a nejsem schopen spadnout pod 70 FPS při nastavení na max. , 48 pixel shaderů je znát, a to mám kartu podtaktovanou. Ona totiž dost hřeje - 90°C není problém, to se mi nelíbí a proto pořídím nějaký chladič, např. http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=90 ... procesor má chladič Freezer 64 a ani při největší zátěži se nehnou otáčky nad minimum - je to hodně velká paráda. Nehraji pouze hry a hluk bývá po pár hodinách otravný. Taky se koukám po ovladači otáček do 5,25 pozice ... mám Gigabyte 3D Aurora skříň se 3 větráky - nyní nejsou zdaleka potřeba, když teplota procesoru dosahuje max 30°COno postavit kvalitní komp není až tak jednoduché - chce to zamyslet se nejenom nad komponenty, ale i nad zdrojem, casem a průtokem vzduchu skříní...např. dlouho jsem měl problémy se stabilitou než jsem si všiml kolísání napětí v síti - ne vždy to kondenzátory ve zdroji zvládly - pořídil jsem si malou UPSku a paráda - jen slyším jak cvaká relé v závislosti nad poklesy v síti...od té doby žádný problém.
To jen tak...
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
-
Proc? Mne to prijde docela dobre, akorat nemam cas to ted moc hrat.Peckoslav wrote:EVE jsem zkoušel, ale nějak mě to nechytlo...plynak wrote:Jj, ale pokud chcete neco jako X3 online, zkuste EVE. Docela slusna onlinovka.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
-
- Moderator (České)
-
Jj, ale prusvih je, ze mne ted vsechny dlouhodobe skilly dosly a zbyvaji mi kartkodobe. Jako 1hodina, 4 hodiny apod. Ale ja si nejak poradim.DJ Die wrote:ja ted EVE hraju a je to fakt celkem dobre akorat je to taky dost narocne na cas ale na druhou stranu se skilly trenuji i kdyz nehrajes
Jo a kde te najdu? Ja jsem momentalne v Iivinenu, sem tam si zatezim se svym Armageddonem.
-
Neco jako on-line X. Obrovsky vesmir, 5 frakci (z toho 4 hratelne), spousta lodi a vybaveni a skillu pro hrace.souky wrote:hm a co to je EVE
Jukni na www.eve-online.com
Nevyhodou jsou mesicni poplatky +-450 CZK, vyhodou, ze se to da hrat i na dial-upu, neni to moc narocne na pripojeni.
-
- Moderator (České)
ja se zatim vetsinou pohybuju kolem Oursalertu a delam tam mise ale nase ali se bude brzo stehovat takze se presunu jinam zatim muzu litat jen frigy tak pouzivam Punishera protoze mam rad amarrske lode muj char je DJDie tak si me kdyztak pridejplynak wrote:Jj, ale prusvih je, ze mne ted vsechny dlouhodobe skilly dosly a zbyvaji mi kartkodobe. Jako 1hodina, 4 hodiny apod. Ale ja si nejak poradim.DJ Die wrote:ja ted EVE hraju a je to fakt celkem dobre akorat je to taky dost narocne na cas ale na druhou stranu se skilly trenuji i kdyz nehrajes
Jo a kde te najdu? Ja jsem momentalne v Iivinenu, sem tam si zatezim se svym Armageddonem.

Split now give you...AAARRRRGGGHH!
-
SUPER, Oursualert je za rohem. Taky jsem tam zacinal. Nez se z nej stal nehratelny system kvuli lagu. Ted uz to sice spravili, ale i tak. A Amarske lode jsou best. Miluju laseryDJ Die wrote:ja se zatim vetsinou pohybuju kolem Oursalertu a delam tam mise ale nase ali se bude brzo stehovat takze se presunu jinam zatim muzu litat jen frigy tak pouzivam Punishera protoze mam rad amarrske lode muj char je DJDie tak si me kdyztak pridejplynak wrote:Jj, ale prusvih je, ze mne ted vsechny dlouhodobe skilly dosly a zbyvaji mi kartkodobe. Jako 1hodina, 4 hodiny apod. Ale ja si nejak poradim.DJ Die wrote:ja ted EVE hraju a je to fakt celkem dobre akorat je to taky dost narocne na cas ale na druhou stranu se skilly trenuji i kdyz nehrajes

-
- Moderator (České)
-
-
- Moderator (České)
-
ten čas je určitě i pro mě velká překážka - přeci jenom jako otec od rodiny nemůžu furt sedět u kompuplynak wrote:Proc? Mne to prijde docela dobre, akorat nemam cas to ted moc hrat.Peckoslav wrote:EVE jsem zkoušel, ale nějak mě to nechytlo...plynak wrote:Jj, ale pokud chcete neco jako X3 online, zkuste EVE. Docela slusna onlinovka.

ale osobně mi moc nesedla kombinace rpg a vesmírnýho simulátoru, navíc jsem nějak nepochopil systém obchodování, je to hodně o tom opravdu to pořádně prozkoumat
a taky mi vadilo, že nemůžu mít víc jak 1 loď, takže nemůžu rozvíjet své megalomanství

-
No vic jak jednu lod mit muzes, ale nemuzes je ovladat. No a obchodovani je tam vic v realu. Musis prodavat, co ostatni hraci nakupuji a obracene. Stejne ze zacatku budes jako ostatni tezit zakladni mineraly v bezpecnych sektorech a pak je rafinovat a prodavat.
Pak si zkusis nejake lvl1 mise a zbytek uz se poda. Dej pak vedet, kdyby ses rozhodl to hrat dlouhodobe, mam par lodi co nepotrebuju a mohl bych poskytnout i nejakou hotovost do zacatku (no jo, jsem takovy lidumil
)
Coz mi pripomina, ze bych mohl zkusit zase mensi exkursi do 0.4 sektoru. Jsou tam lepsi pirati (silnejsi s vetsi odmenou), ale take vyssi riziko, ze te sejme nejaky hrac. Sektory totiz maji bezpecnostni status, od 1 do 0 tusim. Do 0.5 te nemuze nikdo jiny napadnout (teda muze, ale hned ho sejme Concord, vesmirna NPC policie) a od 0.4 nize uz jde do tuheho. Mne teda napadli jen jednou. Prvniho jsem spolu s kamosem zahnal a bohuzel ty druhe jsem musel uplatit, at mne nechaji zit, protoze jsem si ja trubka nepojistil lod. Jo, za blbost se plati.
Jinak mne se na EVE libi hlavne ten velky vesmir. Zatim jsem si jen jednou udelal vyhlidkovy let do domovskych sektoru vsech ras, ale stalo to za to.
No a pak se mi libi to online, tedy to, ze vetsinu ostatnich lodi ovladaji skutecni lide, ne pocitac. No a samozrejme s tim souvisejici smesice jazyku. Samozrejmosti je anglictina, ale jednou jsem pomohl dvema nemcum a s temi jsem si posprechtil po jejich. A pak ze se u her neda vzdelavat.
Kazdopadne zkus ten trial, za to nic nedas. A jak jsme rikali, nemusis hrat furt. Skilly se trenuji i offline, dalsi velke plus. A muzes si to kontolovat pres web odkudkoliv, takze vis, kdy se ti blizi konec treningu.
Pak si zkusis nejake lvl1 mise a zbytek uz se poda. Dej pak vedet, kdyby ses rozhodl to hrat dlouhodobe, mam par lodi co nepotrebuju a mohl bych poskytnout i nejakou hotovost do zacatku (no jo, jsem takovy lidumil

Coz mi pripomina, ze bych mohl zkusit zase mensi exkursi do 0.4 sektoru. Jsou tam lepsi pirati (silnejsi s vetsi odmenou), ale take vyssi riziko, ze te sejme nejaky hrac. Sektory totiz maji bezpecnostni status, od 1 do 0 tusim. Do 0.5 te nemuze nikdo jiny napadnout (teda muze, ale hned ho sejme Concord, vesmirna NPC policie) a od 0.4 nize uz jde do tuheho. Mne teda napadli jen jednou. Prvniho jsem spolu s kamosem zahnal a bohuzel ty druhe jsem musel uplatit, at mne nechaji zit, protoze jsem si ja trubka nepojistil lod. Jo, za blbost se plati.
Jinak mne se na EVE libi hlavne ten velky vesmir. Zatim jsem si jen jednou udelal vyhlidkovy let do domovskych sektoru vsech ras, ale stalo to za to.
No a pak se mi libi to online, tedy to, ze vetsinu ostatnich lodi ovladaji skutecni lide, ne pocitac. No a samozrejme s tim souvisejici smesice jazyku. Samozrejmosti je anglictina, ale jednou jsem pomohl dvema nemcum a s temi jsem si posprechtil po jejich. A pak ze se u her neda vzdelavat.
Kazdopadne zkus ten trial, za to nic nedas. A jak jsme rikali, nemusis hrat furt. Skilly se trenuji i offline, dalsi velke plus. A muzes si to kontolovat pres web odkudkoliv, takze vis, kdy se ti blizi konec treningu.
-
Je to opravdu maso. Jeste sice tapu v ovladani (preci jen vesely klacik je neco jineho)
Stravil jsem u toho vcerejsi vecer a asi hodinu po pulnoci
Jelikoz mi dela problemy anglictina tak jsem to jel pomaloucku. U jedne skokove brany jsem chtel vybrat vrak po piratech ale napsalo mi to neco v tom smyslu, ze pokud to seberu tak me (asi) poldove vykostej.
tak jsem to tam radeji nechal. Jednalo se tusim o scaner nakladu...

-
- Moderator (České)
-
Ne, v 0.5 jeste nemuzou 
A Maller mam, jmenuje se Jan Zizka. Ale obcas ho pouzivam, i kdyz casteji si beru Prophecy nebo Armageddona.

A Maller mam, jmenuje se Jan Zizka. Ale obcas ho pouzivam, i kdyz casteji si beru Prophecy nebo Armageddona.
-
- Moderator (České)