X3 a Saitek X52+Saitek pedals

Moderator: DJ Die

Cirrus CZ
x3

X3 a Saitek X52+Saitek pedals

Post by Cirrus CZ »

Zdravim.

Po Vánocích jsem se stal majitelem Saiteku X52 a Saitek rudder pedals a chtěl bych se zeptat majitelů X52, jak zprovoznili plynovou páku a případně i ty pedály.

Při spuštění v nabídce Inputs Device zvolím Saitek X52 Flight controller, ale pedály zároveň vybrat nemůžu :( prostě nejedou stejně jako plynová páka :cry: přestože ve hře je mám plynovou páku zvolenu jako "throttle".

Existují nějaké vymakané profily pro X52?

P.S.: Budu určitě za vola, ale co je to přesně sector/galaxy trader a kde ho seženu :? v manuálu jsem o tom nic nenašel.

Moc moc moc děkuju za případné odpovědi.

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Ja jedu X3 s X52 a plynova paka normalne funguje, mozna je problem v soucasnem pripojeni pedalu...Zkus nejdrive zapojit pouze X52 a hned uvidis...
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
R8antik
x3

Post by R8antik »

To Cirrus:O Sektorovém a Vesmírném obchodníkovi si přečti na straně 53 CZ návodu.Jde to kopit v Home of Light na Terracorp Statio-obchodní software 3 .Pokud by ti obchodníky likvidovali Khaci,Xenoni nebo piráti byla tu někde rada (taky to využívám) nedávat mu zbraně ale jen drony.Nebude mít čím bojovat tak skočí jinde a dá ti vědět
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

drony si obchodnik na vyssim lvlu kupuje sam ale kazdopadne zbrane mu NIKDY nedavej
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Cirrus CZ
x3

Sector/Universal traders

Post by Cirrus CZ »

Rozumim,zbraně tedy odstraním :!:
Už mám tři Sector tradery a dva pujdou na řadu hned zítra,ale obchodování jim moc nejde, furt se zastavujou a musim jim zadávat pro obchodování jiný sektory. :rant:

Jen je ale divný, proč i když už maj celou dobu level 7 že nedostanou i level 8,aby mohli byt universe tradeři... nechal jsem je vybavit vším co se dalo, jsou to Mercury M, ale jak říkám, level 7 a dál nic :(

Co s tím? Musí mít min. 25MJ štíty, triplex scanner a jump drive?

Poradíte ještě co koupit za dobrý transportní typ lodí? (optimum co se týče: rychlý, levný, velkokapacitní :) zatim kupuju jen ty argonský Mercury (převážně M) , na co jsou třeba tankery?

jo jinak díky za respond :wink:

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

nacpi jim software - navigation, trade (všechny), dávám jim i fight. Hlavně nezapomeň, že po dosažení 8.lvlu (což nezávisí na výbavě) je třeba obchodníka manuálně přepnout na UT

hodně dobrý sektor na expení (zvyšování lvlu) ST/UT je sektor 2xS pod Paranid Prime (jsem teď v práci a nemám u sebe mapu X-universu). Nebo najdi sektor u Paranidů, kde je současně Soyery i Soyfarm. Samozřejmě je třeba mít dostatečnou reputaci aby ti obchodníci mohli u Paranidů i zadokovat.
Zergos
x3ap

Post by Zergos »

Ahoj. Tohle http://members.chello.nl/a.jong154/X3/O ... rofile.zip
jsem nasel tady http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=121351
u cloveka A dJ. Snad Ti to pomuze s Tvym joyem :-)
FVZ

Re: Sector/Universal traders

Post by FVZ »

Cirrus CZ wrote:Rozumim,zbraně tedy odstraním :!:
Už mám tři Sector tradery a dva pujdou na řadu hned zítra,ale obchodování jim moc nejde, furt se zastavujou a musim jim zadávat pro obchodování jiný sektory. :rant:

Jen je ale divný, proč i když už maj celou dobu level 7 že nedostanou i level 8,aby mohli byt universe tradeři... nechal jsem je vybavit vším co se dalo, jsou to Mercury M, ale jak říkám, level 7 a dál nic :(

Co s tím? Musí mít min. 25MJ štíty, triplex scanner a jump drive?

Poradíte ještě co koupit za dobrý transportní typ lodí? (optimum co se týče: rychlý, levný, velkokapacitní :) zatim kupuju jen ty argonský Mercury (převážně M) , na co jsou třeba tankery?

jo jinak díky za respond :wink:

Cirrus
Jumpdrive jim nekupuj, to si koupěj samy.
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

...
Mockrát díky Zargosy za ten profil !!!
Peckoslav wrote:nacpi jim software - navigation, trade (všechny), dávám jim i fight. Hlavně nezapomeň, že po dosažení 8.lvlu (což nezávisí na výbavě) je třeba obchodníka manuálně přepnout na UT.
Tak jaktože jim to trvá tak dlouho? Vybavení maj komplet všechno :( byl sem u toho včera tak 8 hodin! za cca3h měli lvl7 ale pak už nic... ty paranidský sektory vyzkouším!
Díky FVZ!!!

Cirrus
Zergos
x3ap

Post by Zergos »

Cirrus CZ wrote:Mockrát díky Zargosy za ten profil !!!
Peckoslav wrote:nacpi jim software - navigation, trade (všechny), dávám jim i fight. Hlavně nezapomeň, že po dosažení 8.lvlu (což nezávisí na výbavě) je třeba obchodníka manuálně přepnout na UT.
Tak jaktože jim to trvá tak dlouho? Vybavení maj komplet všechno :( byl sem u toho včera tak 8 hodin! za cca3h měli lvl7 ale pak už nic... ty paranidský sektory vyzkouším!
Díky FVZ!!!

Cirrus
jj. dej vedet jestli to vubec nejak funguje :-) ja mam Cyborg EVO Force takze jsem to nemohl vyzkouset. :-( Pokud by nekdo z pritomnych pilotu mel podobny profil pro tento joy sim sim. :-)
Jinak levelovani se od kazdeho dalsiho dost zpomaluje (ostatne jako v kazde jine hre). A myslim ze v tomto udelali docela dost uprav od patche 1.4.02... Tam to jeste bylo docela OK. Postupovalo to mnohem rychleji.
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Tak ted uz sem z toho fakt jelen! Už maj všichni level 9 nebo 10 ale volba Universal trader je stale šedá... už to fakt nechápu :( maj veškerý vybavení co můžou mít, creditů mam zatim 2 miliony a dokážu jim dodat cokoliv.

Netušíte někdo co s tím :?:

Cirrus
FVZ

Post by FVZ »

Cirrus CZ wrote:Tak ted uz sem z toho fakt jelen! Už maj všichni level 9 nebo 10 ale volba Universal trader je stale šedá... už to fakt nechápu :( maj veškerý vybavení co můžou mít, creditů mam zatim 2 miliony a dokážu jim dodat cokoliv.

Netušíte někdo co s tím :?:

Cirrus
Něco ti chybí, musíš mít všechny softy, duplex nebo triplex scanner, plný štíty.
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Všechny softy mam, duplexy mam, triplex se nedaj sehnat, a štíty maj 3x5MJ...

takže to bude chtít triplex a 25MJ štíty?

Cirrus
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Cirrus CZ wrote:Všechny softy mam, duplexy mam, triplex se nedaj sehnat, a štíty maj 3x5MJ...

takže to bude chtít triplex a 25MJ štíty?

Cirrus
stačí mít alespoň 1x 25MJ štít (ideálně pochopitelně štíty max. co jdou 8) )
ten skener nemusí být triplex.
R8antik
x3

Post by R8antik »

To Cirrus:Triplex seženeš v boronských equipment docích, v Černém slunci - Federal. argon. zařízení,Knězova milost - Parand.komunikační zařízení,Elysium ohně - Argon.servis.dok. 25-ky v Jihovýchod. mračna,Trezor,Ronkarský oheň,Mezisvěty,Císařův sráz.
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Tak sem na to taky přišel :) po nahození 25MJ štítu se objevila možnost "universe trader"
Takže díky všem za rady! :thumb_up:

Mám ještě jeden dotaz... jaký lodě používáte pro UT? Mám zatim jen Mercury M ... u L nevidim moc využití jako UT... a o ostatních lodích jinejch ras nemam moc přehled.

To Zergos: ten profil pro X52 nic moc. Spousta voleb chybí a jsou dost zmatený. Asi edituju svůj profil. Mám to pak někam poslat?

Cirrus
Zergos
x3ap

Post by Zergos »

Cirrus CZ wrote:Tak sem na to taky přišel :) po nahození 25MJ štítu se objevila možnost "universe trader"
Takže díky všem za rady! :thumb_up:

Mám ještě jeden dotaz... jaký lodě používáte pro UT? Mám zatim jen Mercury M ... u L nevidim moc využití jako UT... a o ostatních lodích jinejch ras nemam moc přehled.

To Zergos: ten profil pro X52 nic moc. Spousta voleb chybí a jsou dost zmatený. Asi edituju svůj profil. Mám to pak někam poslat?

Cirrus
Jedine snad kdyby to tu nekdo chtel.
George Wills
xr

Post by George Wills »

Cirrus CZ wrote:To Zergos: ten profil pro X52 nic moc. Spousta voleb chybí a jsou dost zmatený. Asi edituju svůj profil. Mám to pak někam poslat?
Jestli si vzpomenu, zkusím zítra dotlačit svůj vlastní profil pro X52 ...
Už na něm lítám (ulítávám ?) rok a musím říct, že nic lepšího jsem ještě v rukách neměl. Viděl jsem, že už je venku i verze X52 PRO, ale jelikož nemám žádné sponzory, budu muset vydržet s tou normální.
A ty pedály, koukal jsem na ně před vánocemi, ale opět nedostatek sponzorů mi nedovolí si je pořídit v nejbližší době.

Ovšem nic není tak dokonalé, jak by se mohlo jevit na první pohled. Po ročním používání X52 (nejen pro X3) se mi začaly objevovat podivné záškuby v signálu pro rudder (směrovku - rotace pákou vlevo/vpravo). Nedokázal jsem si představit měsíční reklamační řízení bez lítání a tak jsem páku sám rozložil a opět znovu poskládal a problém je, zdá se, pryč.
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

George Wills wrote:Nedokázal jsem si představit měsíční reklamační řízení bez lítání a tak jsem páku sám rozložil a opět znovu poskládal a problém je, zdá se, pryč.
Hm, tak to je drsný, seš docela odvážnej,co s tím teda bylo?

Tomuhle sem se snažil právě předejít používáním pedálů, abych tu páku neustálou rotací neoddělal :) Ty pedály sou v ostatních simulátorech supr a můžu je jedině doporučit, v X3 se mi je bohužel rozjet nepodařilo.

Stejně tak mi nefungoval throttle, plyn se dal jedině ovladat "precision slidem". Ale ted už v poho, lítá se s tím špičkově.

Cirrus
Torgen
x3

Post by Torgen »

Tak bych tady hodil jenom takovou technickou poznámečku, a sice já osobně jsem si pořídil komplet výbavičku na pilotáž už před nějakým tím pátkem a to sice hlavně kvůli leteckým simulátorům. Tzn. páku, plynovou páku i pedály vše zvlášť zapojeno do USB od CH Products.

Joystik s ovládáním směrovky otáčením v tzv. ose "z" mi přijde pro lítání absolutně nepoužitelný, ale možná to chce jenom cvik :D.
Každopádně ať jsem dělal co sem dělal, nepodařilo se mi nastavit, zapojit nebo prostě udělat cokoliv, aby v X3 jelo všechno pokupě. Takže nakonec využívám jenom joystik.
Na druhou stranu dokážu si představit i použití plynové páky, ale pedálů už u X3 teda ne :D .

Return to “Česky / Czech X-Forum”