[X3] Jakie uzbrojanie do Argonskigo Tytana

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

shadowpl

[X3] Jakie uzbrojanie do Argonskigo Tytana

Post by shadowpl »

Witam
ten temat jest skierowany do wyjadaczy w X3 a wiec kupilem Tytana i mam problem z uzbrojeniem go w pozadne dziala napiszcie jakie uzbrojenie mam kupic i gdzie to moge zdobyc/kupic cena broni niema znaczenia :) mam lekki zapas gotowki
ad3pt

Post by ad3pt »

Co prawda nie siedzialem jeszcze nawet w M6... wyjadaczem tym bardziej nie jestem
ale napisze jak sobie wyobrażam uzbrojenie niszczyciela:
na przod cos do robienie duzego kuku najlepiej ze znaczej odleglosci od celu.
A na wieżyczki chyba najuniwersalniejsza bedzie artyleria przeciwlotnicza :roll:

Choc jak sie domyslam to uniwersalenego zestawu pewnie nie ma i wszystko zalezy od sytuacji,
w ktorej chcemy użyć niszczyciela. Ładownie ma spora
wiec to chyba nie problem wozic ze soba rożne zabawki na rożne okazje ;)

A co i na jakie to juz sam chetnie poczytam o doswiadczeniach "starszych" pilotow :)
Cel: mobilne HQ szybkiego reagowania / wsparcia:
Paranidzki M7 z dwoma Eclipse'ami w hangarze :twisted:
Urban
x4

Post by Urban »

ja już mam wymarzone uzbrojenie do Splickiego niszczyciela....jak wreszcie skończę budowę super-kompleksu, ale osobiście bym proponował:
-na przód fotony beta
-na górę i dół artylerie przeciwlotniczą
-na boki fotony gamma ile tylko wlezie (hehe będą bitwy kosmiczne prawie jak morskie :wink: )
- na tył... albo fotony beta albo emitery beta... w zależności od potrzeb. Zastanawiałem się też czy zamiast wszystkich alfa artylerii dać emitery beta (moja Orka bardzo dobrze sobie radzi z piratami mając w tylko jedną alfa artylerie i a resztę emitery alfa... przynajmniej wtedy kiedy mnie nie ma w tym samym sektorze...)

P.S. A tak szczerze to ja kupię sobie splickiego pythona 8) ... później go rozbiorę na części i zrobię masową produkcje wraz z uzbrojeniem :twisted:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”